facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Tryvannstårnet

Historie

Tryvannstårnet er et 118 meter høyt fjernsynstårn i Oslo. Tårnet er bygd 529 meter over havet nær Tryvann.
Tryvannstårnet ble bygget i 1962 for å sende kringkastingssignaler videre til radio- og fjernsynsomformere i hele Norge. Driftingen av tårnet, blir gjort av Telenor-eide Norkring.
60 meter oppe i tårnet er det en observasjonsplattform hvorfra man på klare dager kan se helt til Sverige i øst og Gaustatoppen i Telemark i vest, omkring 120 km unna. Til sammenlikning ligger Bergen om lag 300 km unna i luftlinje. Observasjonsplattformen var tidligere et populært turistmål, men den ble stengt i 2005 på grunn av nye brannsikkerhetsforskrifter som ville bety en større investering. Stengingen hadde også sammenheng med sterkt fallende besøkstall. På 1980-tallet og 1990-tallet hadde tårnet 100 000 besøkende, mens det siste året det var åpent var det kun 25 000 som besøkte tårnet.

Adresse: Oslo, Norway
By: Oslo



relaterte søk: Tryvannstårnet moh, Tryvannstårnet restaurant, Tryvannstårnet høyde over havet, Tryvannstårnet åpningstider, Tryvann høydemeter, Radiomast Tryvann, Høyeste punkt i Oslo, Tryvannstårnet Trondheim
Kommenter på dette stedet

Veibeskrivelse til Tryvannstårnet med offentlig transport


Tryvann 90 meter
48

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Tryvannstårnet.

Oslo lokal bedrift

åpningstider, plassering. Tryvannstårnet adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Tryvannstårnet. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Tryvannstårnet med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler