facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Tueneset Kystfortforening

Tueneset Kystfortforening

Info

Postboks 2064 6028 Ålesund. Frivillig interesseforening.Forvalte og utføre praktiske oppgaver. Vern av kystfortet og fremme kunnskap om den lokale okkupasjonshistorien.

Historie

Kystfortet på Tueneset ligger i et flott naturområde vest i Ålesund kommune . Det tyske marinebatteri Aalesund MKB-2/505 fra 2. verdenskrig er i slagkraft, areal og antall byggverk det største i sitt slag i Møre og Romsdal. Det er registrert 189 elementer. Byggingen startet i 1940 og anleggsvirksomheten varte til freden i 1945. Fortet ble da en del av det norske kystartilleriet. Fra 1949 betjente det lokale Heimevernet kanonene i fortet. Frem til anlegget ble faset ut i 1954 bodde det fast vaktmann med sin familie inne på anleggsområdet.

Vår oppgave

Vern og formidling av Tueneset kystfort som et viktig lokalt krigshistorisk kulturminne. Utvikle fortet på sikt til friluftsmuseum. Kunnskapsformidling til de unge og den etterkommende slekt er sentralt i foreningens virke.

Etikett

Gode opplevelser skal skapes gjennom formidling av kulturhistorie, naturbruk og sosiale aktiviteter for alle.

Adresse: Tuenesvegen, 6006 Ålesund, Norway
Telefonnummer: 99325057 - 91336746 - 91625030
on.evil@9002tkb
By: Ålesund
Rute: Tuenesvegen
Postnummer: 6006



relaterte søk: tueneset kart, parrvika
Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Tueneset Kystfortforening.

ålesund frivillighetstjeneste

åpningstider, plassering. Tuenesvegen ålesund organisasjon kart bykart, satellitt visning. Tueneset Kystfortforening adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Tueneset Kystfortforening. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Tueneset Kystfortforening med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler