Sandsøy Fort er et kystfort fra den kalde krigen. der driver vi arbeidstrening og motivasjons trening for de veteraner som vil ta livet tilbake
Ett spennende tiltak som kan bety mye for de som har ofret mye
Veteraner som sliter er en gruppe i samfunnet hvor det er store mørketall mht. forskjell og variabler av problemer. Det vi ofte ser som gjenganger hos veteraner etter endt utenlandstjeneste er isolasjon og frafall fra arbeid og det sosiale nettverket.
Prosjektet har som hovedmål å få veteranene tilbake i samfunnet under de forutsetninger hver enkelt har. Prosjektet har satt som hovedmål å få INTOPS-veteraner som har tjenestegjort under det norske flagg igjen få føle at de bidrar positivt i samfunnet.
Prosjektet involverer ressurser hvor alle er ansatte i Sandsøy Fort AS, og alle med ulik driftsansvar, men med samme bakgrunn; INTOPS VETERAN.
Under oppholdet på Sandsøy fort vil det bli lagt vekt på den daglige rutinen hvor oppfølging, nærhet og tilstedeværelse vil være i fokus. Likemannsarbeid hvor gruppetilhørighet, stabilitet og kameratskap er i fokus, samt personlig oppfølging med adl-trening, motivering samt felles og individuell tilnærming i forhold til enkeltpersoners utfordringer i hverdagen. Hjelpe veteranen tilbake til samfunnet på best mulig måte.
Sandsøy Fort AS er ingen behandlingsinstitusjon, men en arena hvor man i trygge omgivelser kan «trigge» seg selv og sine utfordringer. Alle som deltar i prosjektet vil delta på felles måltider, turer og andre prosjekter som er hensiktsmessige ifht. jobb og sosial arena.
Sandsøy Fort AS ønsker å tilby plass til 16 veteraner innenfor et tidsrom på 3-12 mnd. Prosjektet skal finansieres av midler fra NAV som herunder skal ha tett samarbeid med brukerne sine gjennom kontroll og nødvendig styring av innhold. Veteraner som er aktuelle kandidater for opphold på Sandsøy Fort «verves» gjennom NAV, NVIO’s kameratstøtte samt andre veteran organisasjoner som skal bidra til målrettet utvelgelse for at prosjektet skal lykkes, og kunne bidra til positiv endring hos den enkelte veteran.
Under oppholdet vil struktur og daglig oppfølging, samt arbeidstrening ha hovedfokus. Videre ønsker prosjektet å bidra til:
• Sosial mestring
• ADL-trening
• Personlig utvikling fysisk og psykisk
• Personlig måloppnåelse
• Jobbtrening – jobbsøknad - intervju
Prosjektet legger fram årsrapport, budsjett og regnskap for driftsår.
I prosjektet vil det også være mulighet for tillitsbygging/-brobygging med bruk av terapihund. Prosjektet har knyttet til seg kontakter hvor terapi på fire bein står i fokus. Terapihunden «Lago» er Norges første godkjente terapihund for veteraner, og vil være tilstede på Sandsøy Fort sammen med godkjent hundefører, som også er prosjektleder på Sandsøy Fort.
Sandsøy ligger utenfor Harstad og nærmeste flyplass er Harstad/Narvik lufthavn, Evenes. Hurtigbåt og ferge går daglig med flere avganger.
Sandsøy Fort AS er eid av: Roar Holtborg, Terje Rasmussen, Bjarkøy Holding AS og Handelshuset AS, Sandsøy Fort AS er registrert i Brønnøysundregistret.
Sandsøy Fort AS ønsker at alle landets kommuner skal kunne sende sine veteraner til et opphold på Sandsøy, et opphold i trygge og naturskjønne omgivelser.
Prosjektet anser det som viktig at tilbudet får utvikle seg etter hvert som man ser hva som etterspørres fra samarbeidspartnere, samt at det legges til rette for kontinuitet og vilje til utvikling og bruk. Sandsøy Fort ønsker å bidra til å være en god støttespiller for vårt lands veteraner og bidra til å gi dem den respekt de fortjener.
«Omsorg, ivaretagelse, gode opplevelser og kameratskap»
Legg til dette kortet på nettstedet ditt;
Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler