facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Veterankompaniet Akershus Festning

Info

Veterankompaniet Akershus festning, ble etablert 2007.
Vi samles på Linderud annenhver torsdag kl. 18:00.
Kravet for å delta er gjennomført mil. tjeneste.

Historie

Veterankompaniet på Akershus festning, eller Aggerhusische Garnisons Compagnie No II som er det fulle offisielle navnet, ble etablert høsten 2007. Hensikten med etableringen var å samle veteraner til sosialt samvær og trening i sluttet orden ved siden av å kunne påta seg oppdrag av forskjellig karakter. Veteraner vet at erfaring og opplevelser fra tjeneste i internasjonale operasjoner gir god grobunn for å utvikle kameratskap og samhold.
Kompaniet har fått tillatelse av GIH til å bære militær uniform. Denne brukes når mannskapene møtes i blokk D, Utfartsveien 4 ved Linderud Leir samt på oppdrag. Oppdragene kan bestå i adgangskontroll og vakthold ved forskjellige arrangementer på festningsområdet. I tillegg har kompaniet vaktoppdrag i forbindelse med hjemkomst parader og medaljeseremonier for soldater fra utenlandstjeneste. Seremoniene avholdes oftest på Akershus Festning, men vinterstid arrangeres de på den militære flyplassen på Gardermoen.
En viktig del av kompaniets oppdrag er å stille æresvakt ved det britiske krigsminnesmerket på Vestre Gravlund i Oslo på markeringsdagen for falne samveldesoldater, Remembrance Day, og for den tyske ambassaden på den tyske krigskirkegården på Alfaset ved den tyske markeringen av Volkstrauertag, folkets sørgedag og ved en påfølgende markering ved minnesmerket for de nordmenn som døde under fangenskap på Grini. Begge disse markeringene er i midten av november. I tillegg til disse to kommer Veterandagen og FN-dagen som markeres på Akershus Festning.

Pr. i dag består kompaniet av omlag 40 veteraner, herav tre kvinner, og alderen spenner fra 29 til 86 år. Vil du være med? Ta kontakt med oss, eller møt opp på Linderud annenhver torsdag (like uketall) før klokken 18:00 i Blokk D.

Adresse:
By: Oslo


Anmeldelser
Kjempefin beliggenhet for en fin tur innom for å se historie og alt festningen har å vise. Mange fine plasser å bare sitte ned og se utover. Mitt i hjertet av Oslo
Kjempe koselig tiltak og kjempe fint å se festningen i det blå lyset. Anbefales å a turen i kveld
Flott historisk bygning du må ta deg god tid til å besøke.
Utrolig flott kulturminne med fantastisk utsikt!
Fantastisk beliggenhet og vakker utsikt. Mens du er i Oslo, må du besøke dette stedet.
Et viktig bidrag til Oslo og Norge sin historie
Mulighet for omvisning. Inneholder museer og informasjonssenter. Mye historie fra 1200-tallet frem til nytid.
Fint blått lys i mørket!
Masse historie , majestetiske bygh og et flott punkt med utsikt over indre havn
Var på guidet tur, Spøkelsesvandring, og dette anbefales virkelig!!!!
Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Veterankompaniet Akershus Festning.

Oslo frivillig organisasjon

åpningstider, plassering. Veterankompaniet Akershus Festning adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Veterankompaniet Akershus Festning. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Veterankompaniet Akershus Festning med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler