facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Vindveggen Arkitekter AS

Vindveggen Arkitekter AS

Info

Vindveggens målsetning er å produsere arkitektur av meget høy kvalitet, innenfor en likestilt vektlegging på økonomisk, sosial og økologisk bærekraft.

Historie

Navnets opprinnelse:

I begynnelsen av forrige århundre ble det satt opp et tregjerde på omlag 650 meter på Svelle, mellom Øya i Fet og Rælingen. Ved normal vannstand raget gjerdet opp mot fire meter over vannspeilet.
Ved lensene i Fetsund foregikk det fra 1861 til 1972 utsortering av tømmer som skulle til sagbruk i nordre del av Øyeren. Mye av tømmeret gikk til impregneringsverk, cellulosefabrikk og sagbruk langs Nittelva i Lillestrøm. Tømmeret ble soppet (buntet) ved lensene og slept over Svelle til Lillestrøm. Skipsleden fulgte djuprenna, det såkalte "dampbåtdjupet", langs Rælingsland.

Det var på det meste store tømmerkvanta som skulle til Lillestrøm, slik at soppene måtte mellomlagres i Vestvollen. Dette var et område på vestsiden av Øya i Fet som lå svært utsatt til for vind fra nord/nordvest. Kraftig vind og bølger kunne skape problemer for soppene som lå lagret i påvente av videreforsendelse. For å skjerme for vinden ble Vindveggen bygd omkring tidsrommet 1909 til 1913.

Veggen har egentlig to navn. Fetværingene kalte den Vindveggen, og lillestrømlingene Stormgjerdet.

Byggverket besto av en 650 meter lang rekke av nedslåtte stokker. Stokkene sto helt inntil hverandre og var slått 3-4 meter ned i sandbunnen. For ca. hver femte stokk var det slått en pål som raget ca. 4 meter over bunnen. Totalt kunne det dreie seg om ca. 4000 stokker.

Til de lange pålene ble det festet tre lengder med planker (ca. 2x5 tommer) som spikerslag. Til spikerslagene gikk det med til sammen ca 2000 meter. Til spiker slagene ble det igjen festet 3 meter lange bord som tilsammen dannet en vegg på omtrent 2000 kvadratmeter.

Vindveggen ble reparet og holdt vedlike til midten av 1960-åree. Siden overtok forfallet. Byggverket er for lengst revet, men om våren og ved lav vannstand kan man fortsatt se et langstrakt søkk i bunnen der Vindveggen har står.

Ved arkivet til Fetsund Lenser ligger det en meget detaljert skisse av Vindveggen, utført av Ole M. Spigset 1941. Ut fra siktelinjer i forhold til kirkene i Fet, Rælingen og Skedsmo, samt skorsteinen ved Tuen Bruk, har han angitt den nøyaktige beliggenheten. Takket være Spigset og flere fotografier er denne delen av fløtningshistorien ved Fetsund lenser bevart.

Adresse: Skedsmogata 7, N-2000 Lillestrøm, Norway
Telefonnummer: +47 63 80 51 00
on.neggevdniv@tsop
By: Lillestrøm
Rute: Skedsmogata 7
Postnummer: N-2000



relaterte søk: arkitekter trondheim, arkitekt jobbmuligheter, arkitekt oslo, arkitektfirma oslo, arkitekt follo
Nærliggende lignende selskaper
Hansen & Dysvik Lillestrøm Hansen & Dysvik Lillestrøm 302 meter Her var det mye fint hyggelig betjening.
Min Skattekiste Min Skattekiste 445 meter Veldig hyggelig
Abzolutt Interiør Abzolutt Interiør 464 meter Høy kompetanse på alt innen interiør. Alltid imøtekommende og hyggelige, anbefales....
Roschberg sølv og smykker. Roschberg sølv og smykker. 550 meter Smykkebutikk I Lillestrøm. Vi kjøper alt av smykker, gull og sølv. Samt mynter og sed...
Flishuset Lillestrøm Flishuset Lillestrøm 940 meter Super service av fagpersoner. Anbefales
Sengegavler.no Sengegavler.no 2 km Sengegavler med godt design til rimelige priser
Anmeldelser
Vi brukte Vindveggen arkitekter da vi bygde vårt atriumhus for 5 år siden. Huset har en interessant arkitektur, det er godt gjennomført arkitekektarbeid, der spesielt lyset er en stor kvalitet. Det er moderne og gjennomtenkte løsninger og firmaet bisto i valg av bærekraftige materialer som er tilpasset bygget. Vi kan anbefale Vindveggen som arkitekter, de fulgte prosessen tett og var tilgjengelig for svar på spørsmål til en hver tid.
26.04.23; Erfaringen med dette firmaet var og er ikke noen positiv erfaring. Har vært med i en prosess hvor Vindveggen Arkitekter AS fikk i oppdrag å tegne en hytte. I starten var det overveldende mye positivitet, men det det har tatt ekstremt lang tid å få tegningene ferdig. Etter 17 mnd ble det ytret ønske om å heve kontrakten. 5 dager etter denne mailen var tegningene plutselig ferdig og en liten mnd senere var rammetillatelsen godkjent. Noe som beviser trenering og tidsbruk De har ikke hatt dialog med kommunen hvor hytten skal bygges og reguleringsplanen har ikke blitt fulgt slik at det har påløpt merkostnader for omgjøringer av tegninger. Vår opplevelse er av særdeles negativt art. Dette er erfaringer/opplevelser av useriøsitet, overfakturering, trenering, ekstrem tidsbruk og en forferdelig arroganse fra leder. Anbefaler ikke under noen omstendigheter å bruke Vindveggen Arkitekter AS. 03.05.23: Redigert anmeldelse grunnet nye anmeldelser som er ankommet den siste uka. Ved logisk tenkning viser det at alle nye anmeldelser er innkommet etter min. Dette er rigget fra Vindveggen og lite troverdige anmeldelser!
Vi har hatt en fantastisk fin opplevelse med Vindveggen arkitekter. Vårt vakre hus ligger i Gjerdrum tegnet inn i terrenget blåbær lyng, furutrær, fugleliv og skog og mark. Vi kan anbefale Vindveggen for de som ønsker et arkitekt tegnet hus/ hytte i terreng. De gjør en fabelaktig arkitekt jobb, følger opp hele veien i fra A til Å.
Vi er kjempefornøyd med Vindveggen Arkitekter AS. Vi bygde om et gammelt hus fra 1958 til et moderne klassisk hus. Planløsning, lysforhold og stil på huset hadde vi aldri kommet på uten hjelp fra arkitekt i Vindveggen. God dialog og god prosess hele veien fra A til Å.
Svært fornøyd med god service og profesjonalitet. Anbefales!
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler