facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Øvre Ellingsrud gård

Øvre Ellingsrud gård

Info

Økologisk småbruk med bigård, bærhage og kaninstall.

Etikett

Øvre Ellingsrud gård er et lite småbruk i østre Jevnaker, 430 meter over havet. Her samler biene nektar og pollen fra bærhagen, kjøkkenhagen og naturen rundt. Kaninene tar en lur i store utebur eller graver og gnager på stubber og trær i luftegårdene. Gårdshunden Báron holder reven på avstand.

Vi på Øvre Ellingsrud gård ønsker å levere økologiske varer til deg som er opptatt av lokalmat. Vi kan tilby produkter av solbær, rips honning og kanin. Vi er små i dag, men tenker å bli litt større i morgen.
Camilla er gartner og sørger for bærhagen og kjøkkenhagen. Jan er kaninrøkter og slåttekar. Sammen røkter vi biene og bygger og bor som kombinasjonsbønder flest.

KANINENE:
Trønderkaninen regnes som den eneste norskavlede kaninrasen. Det er en mellomstor kanin som i voksen alder veier 4 – 5,5 kg. Vi slakter kaninene ved 16 uker. I løpet av disse ukene tilrettelegger vi så kaninene får leve så naturlig som mulig. Det vil si at de får grave, leke og beite friskt gras i store luftegårder og innhegninger. Vi er medlem i Indre Østland kaninavlslag.

BÆRHAGEN:
Vi har om lag 300 solbærbusker fordelt på sortene `BenTron`, `Narve Viking`, og `Kristin`, og ca. 90 ripsbusker av sortene `Rosetta`og `Rød hollandsk`. Buskene ga avling første gang i 2015, så vi er i oppstarten med produktutvikling. Bærhagen driftes økologisk og høstes for hånd. Etter høsting kjører vi bæra rett til innfrysing. Vi videreforedler etter behov og i små volumer.
Vi er medlem i Frukt- og Bærrådgivningen Innlandet.

BIGÅRDEN:
Vi har 10 bikuber som står hjemme på småbruket. Biene er en viktig del av den økologiske balansen. Den innsatsen de gjør som pollinatorer i inn- og utmark overgår langt den verdien vi henter ut i form av honning!
Vi er medlem i Hadeland birøkterlag.



"Øvre Ellingsrud gård er et lite småbruk i østre Jevnaker som produserer fruktvin og videreforedler bær og grønnsaker. Kaninkjøtt og honning tilbys i sesong. Salg direkte fra gården etter avtale og på lokale REKO-ringer."
Adresse: Klinkenbergveien 350, Jevnaker
Telefonnummer: 92 05 08 65
By: Jevnaker
Rute: Klinkenbergveien 350


Anmeldelser
Økologisk bruk i fine omgivelser og gode kvalitetsvarer. Hyggelig og serviceinnstilte eiere.
Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Øvre Ellingsrud gård.

Jevnaker landbruksvirksomhet

åpningstider, plassering. Klinkenbergveien 350 kart bykart, satellitt visning. Øvre Ellingsrud gård adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Øvre Ellingsrud gård. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Øvre Ellingsrud gård med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Nærliggende lignende selskaper
De Haes Gartneri De Haes Gartneri 2 km Dessverre ikke detaljsalg lenger, men planter fra De Haes utmerker seg alltid som fri...
Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler