facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Alfons Åbergs Kulturhus

Alfons Åbergs Kulturhus

About

Välkommen till Alfons Åbergs Kulturhus i Trädgårds-föreningen i Göteborg. Här finns massor att upptäcka för de som är nyfikna. Det är öppet varje dag mellan klockan tio och fyra!

Story

På Alfons Åbergs Kulturhus kan nyfikna barn leka, busa, klättra och upptäcka i ett hus fullt med finurliga saker. Över 1400 programpunkter erbjuds inom t ex barnteater, gestaltning, läsning, matte och NO. På Alfons Åbergs Kulturhus finns höghuset som Alfons bor i, hans vardagsrum, läskiga monstret, helikoptern och förstås Milla, Mållgan, farmor och mycket mer. De vuxna kan slå sig ner i läshörnan, ta en kopp kaffe och en bulle, surfa fritt på vårt Wi-Fi eller låtsas vara Alfons pappa eller farmor. På vägen hem kan man köpa med sig något roligt från butiken.

Mission

Vår vision är att vara Sveriges ledande barnkulturhus. En plats där ALLA barn känner tillhörighet.

Products

Scenografin och innehållet i huset
Programversamhet med 1400 programpunkter.
Socialt engagemang
Butik & Kafé



"Alfons Åbergs Kulturhus i Göteborg är en icke vinstdrivande stiftelse som driver ett kreativt kulturhus för barn och deras vuxna. Här kan alla nyfikna barn leka, upptäcka och lära i ett hus fullt med finurliga saker. Dagliga programpunkter erbjuds inom till exempel barnteater, gestaltning, läsning, matte och naturorienterade ämnen.På Alfons Åbergs Kulturhus finns höghuset som Alfons bor i, hans vardagsrum, läskiga monstret, helikoptern och förstås Millan, Mållgan, farmor och mycket mer. De vuxna kan slå sig ner i läshörnan, ta en kopp kaffe och en bulle, surfa fritt på vårt Wi-Fi eller låtsas vara Alfons pappa eller farmor. På vägen hem kan man köpa med sig något roligt från butiken."
Address: Slussgatan 1 , Göteborg 411 06, O, SE
Phone: +46 31 15 42 80
moc.suhrutluksnofla@ofni
City: Göteborg
Zip Code: 411 06


Opening Hours

Monday: 10:00-17:00
Tuesday: 10:00-17:00
Wednesday: 10:00-17:00
Thursday: 10:00-17:00
Friday: 10:00-17:00
Saturday: 10:00-17:00
Sunday: 10:00-17:00


related searches: universeum, världskulturmuseet, trädgårdsföreningen, liseberg
Similar places near
In-Ex In-Ex 899 meter Fantastisk plats för dig som älskar att rita och att måla. Det finns många varianter ...
Samhällsvetenskapliga biblioteket Samhällsvetenskapliga biblioteket 1 km Undangömd fastighet på bakgatorna av de större promenadstråken. Tråkiga lokaler med i...
Llama Lloyd Llama Lloyd 2 km Underbart cykelfik! God mat och gott fika samt många trevliga tillställningar!
Sjöfartsmuseet Akvariet Sjöfartsmuseet Akvariet 3 km Akvarium och utställning med skepp- och fartygsmodeller. Uppfräschat efter renovering...
Reviews
Mysigt/familjärt ställe med integrerat fik så man kan fika samtidigt som barnen busar rundor. Extremt lekvänligt med mycket olika saker att leka med. Vi var oroliga för var man skulle göra av barnvagnen men det finns dedikerat skjul utanför. Det negativa är att det kan bli varmt där med allt folk en varm sommardag
Härligt ställe för barn, framförallt för de som vet vem Alfons Åberg är. Finns massor att göra för barnen, mycket trevligt med en teaterstund dom är precis lagom lång för små barn. Rekommenderar från 3år och upp till 6/7 år. Mycket trevlig personal när vi var där, maj 2023, de som arbetade denna dag var serviceminded, tog sig tid till barnen, framförallt ef teatern. Stort pluss! Det som drog ner betyget med 1 stjärna var priserna i kaféet. 3st Festis & 4st kakor 200kr!! En chokladboll för 32kr!! 2st pannkakor med lite sylt & grädde 57kr. Det är väl häftigt! Man får ta med egen picknickkorg, vilket jag rekommenderar, men man får sitta ute utan tak när man vill äta den. Så ha koll på vädret.
Visste inte va det var förrän vi var där, det är gjort för mindre barn än vår 4 åring, tänk lek och buslandet men för <3är
Är ni i Göteborg så titta in på Trädgårds föreningen, väldigt mycket att titta på när det blommor, det finns något att titta på året runt.
Älskar det här stället. Det är genuint, trivsamt och harmoniskt på ett sätt som du aldrig får uppleva på lekland som Leo's och liknande. Klientelet här är av en helt annan sort. Trevlig, proffsig personal. Den korta teaterföreställningen på varje pass är överraskande bra. En solig dag är det underbart att sitta och fika på terrassen med härlig utsikt över vallgraven och Trägår'n. Rekommenderar att köpa årskort. Förresten, golven är väldigt hala så glöm inte de rätta sockorna. :
Väldigt charmigt och fint hus. På nedervåningen ett fik, en liten stad i Alfons-miljö och en teaterhörna där de har korta förställningar några gånger per dag. På övervåningen ett lekutrymme för de mindre barnen och gott om inbjudande soffor som lockar till lässtunder. Härliga lokaler till trots, stället känns lite fattigt med tanke på den höga entrén man faktiskt betalar. Även fast vi inte hade speciellt bråttom kände vi oss klara med besöket redan efter cirka en timme, och vi är verkligen inga rastlösa själar. Stället passade helt enkelt inte min fyra åring och mig särskilt bra. Jag hade nog andra förväntningar helt enkelt. Ser man det bara som en dyr inomhuslekplats med Alfons-tema så blir det nog bra :
Kanonstället för barn som älskar Alfons Åberg. Var där med barnen och de tyckte mycket om stället. Man kan besöka stället antingen vid 09.00 eller 13.00, och sedan man får man vara där i tre timmar. Stället har lekplats, böcker, fik och teatervisningar. Barnen är helnöjd med Alfons Åbergs kulturhus.
Alldeles för mycket folk alla barn springer på varandra. Hade det varit mindre barn under ett pass hade det varit perfekt. Teater var inget vidare.
Väldigt fint och ambitiöst litet museum. Bra med bokade tider, inte så fullt med folk. Fin liten teaterföreställning.
Värt ett besök för Alfonsfantasten, men inte mer än så. Trots begränsat antal besökare var det otroligt trångt och högljutt betydligt högre ljudnivå än ett vanligt lekland. Teatern var dock över förväntan!
Comment on this business

to add Alfons Åbergs Kulturhus map to your website;