facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Bagport Sweden AB

Bagport Sweden AB

About

bagport is a leading supplier of customer facing all in one service solutions in passenger hubs such as airports, sea-ports, train and bus stations.

Story

bagport is a leading supplier of customer facing all in one service solutions in passenger hubs such as airports, sea-ports, train and bus stations.

Address: Arlanda Flygplats, Terminal 5, plan 1, 19046 Stockholm
Phone: 0046104100200
City: Stockholm
Zip Code: 19046


Opening Hours

Monday: 05:00 - 23:00
Tuesday: 05:00 - 23:00
Wednesday: 05:00 - 23:00
Thursday: 05:00 - 23:00
Friday: 05:00 - 23:00
Saturday: 05:00 - 23:00
Sunday: 05:00 - 23:00


related searches: Bagport jobb, Bagport Arlanda öppettider, Stockholm Airport luggage storage price, Arlanda lost and found, Unclaimed Baggage sverige, SAS lost and found, Missing property, Terminal 2 lost and found
Similar places near
Samsonite Samsonite 228 meter Ger 3 stjärnor då det är rörigt med olika garantier, 2 år, 5 år och 10 år om du har o...
Cityterminalen Cityterminalen 36 km En toa! En toa i hela terminalen? Allvarligt!? Om du hyra lokalerna med mat servering...
Flygbussarna Flygbussarna 36 km Klev på fel linje i vasastan och fick gå 500 m till annan hållplats. Vi fick köpa en ...
Cityterminalen Cityterminalen 36 km En toa! En toa i hela terminalen? Allvarligt!? Om du hyra lokalerna med mat servering...
AirHelp AirHelp 37 km Flygförsening, sent flyg, flygkompensation, ersättning vid sent flyg AirHelp hjälper ...
Taxi 08 Taxi 08 42 km Sämsta service.Jag bokade taxi till Arlanda .jag har fått meddelande att taxi kommer ...
Wings of Lebanon-Arlanda Airport Station Wings of Lebanon-Arlanda Airport Station 46 km Boka flygbiljetter till hela världen
Kiss Air Kiss Air 46 km Översatt av Google Kiss Air är mycket hjälpsam och erfaren. Vänlig en!!!!! Original ...
Euro Aviation Euro Aviation 407 km Aviation lovers and life
Reviews
Kan bara hålla med övriga som klagar! Det var halvt kaos på Arlanda i säkerhetskontrollen och jag hade bråttom för att hinna med ett flyg. Resulterade i att jag missade att min necessär inte kommit ut ur scannern och den blev kvar i säkerhetskontrollen. Självklart förstår jag att de måste ta ut avgift för att hantera glömda saker. Men att det skall kosta 406 SEK att få tillbaka sin necessär är känns som ocker!
Skamligt!!! Ringde EXAKT när telefontiden öppnade, står som nummer ett i kön, har väntat en timme nu och ger upp, fullständigt värdelöst, skäms!
Tappade mitt idkort på Arlanda. Den lämnades in på bagport. Det kostar 505:-vilket är deras minimiavgift för expeditionsavgift och porto för att få den hemskickad. Billigare att skaffa ett nytt id och då slipper man göda detta företag. En skam för arlanda.
Svarar inte på telefon trots att de säger ”din plats i kön är ett”
Fick första svaret en hel månad efter att jag skickat min förfrågan till L&F. Därefter dröjde det ytterligare två månader att få nästa svar. Totalt ett kvartal för en mailkorrespondens på 4 meddelanden. "Macke, ring åklagarn". Du som tappat bort något gör bäst i att ringa ditt försäkringsbolag och köpa nytt, tyvärr.
Förskräckligt att företaget inte kan hålla de öppettider som anges. Säger ni är det är öppet från 5 på morgonen så får ni för fasen hålla tiden!!! Skulle plasta in väskor och det fanns ingen på plats när det står ni ska vara där kl 5.00!!! Ringde på porttelefonen enligt anvisning och ingen kom!!! Flera gånger i 50 minuter innan jag gav upp då jag blev tvungen att springa till gaten. Detta var tredje gången bara i år... Ta bort skitmaskinen som står och skräpar och sluta lura resenärerna att tro de kan få sina väskor inplastade för fan!!!!!!! Och se fan till att svara i telefon när man ringer till er. Stod i telefonkö från 5.10 till 5.53 utan att ni svarade. Fy fan på er. Ska nu se till att ni inte får förlängd avtal med flygplatsen!!!
Glömde en påse på flyget, trots att jag kom på det efter bara några minuter när jag fortfarande är vid gaten så vägrar dom gå och titta vid mitt säte. Utan jag blir hänvisad till hittegods där jag måste åka tillbaka till Arlanda dagen efter samt betala avgift. Noll service!!! Skall det vara så svårt att bara gå och titta, planet stod ju kvar på marken och ny boarding har inte påbörjats.
Hemsk kundservice och dålig personal som inte kan svara på enkla frågor på allvar
Vägrar lämna ut passet på flygplatsen fastän de har hittat det på ett flygplan och tvingas följaktligen betala dyr frakt. Mycket krångligt och ovärdigt en stor flygplats.
Skamlöst att ta ut 50-240:-sek för att återfå sina borttappade ägodelar. Ovärdigt för en flygplats som Arlanda. Noll service.
Comment on this business

to add Bagport Sweden AB map to your website;