facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Kiviks Esperöd Arboretet

Kiviks Esperöd Arboretet

About

Kiviks Esperöd Arboretets vänner (KEAV), förening som vill hjälpa till att vårda och utveckla Albert Wallis fantastiska skapelse Kiviks Esperöd Arboretet.

Story

Välkommen till Kiviks Esperöd Arboretet som ligger i direkt anslutning till Esperöds Herrgård.

Ströva över bron, förbi pagoden och vidare på mjuka stigar.

Arboretet är en berömd samling exotiska träd som anlades av ryttmästare Albert Wallis 1922. Hustrun Elsa Wallis fortsatte tillsammans med sin bror att utveckla arboretet under närmare 25 år efter makens död. Därefter har olika ideella krafter i olika tider bidragit till att det kunnat bevaras. Det finns 40.000 m2 att ströva runt i. Bland annat finns här en mängd olika magnoliaarter att beskåda. Junimagnolian sprider sin väldoft i juni-juli. Somliga är över 25 m höga.

Kiviks Esperöd Arboretets vänner (KEAV) är en nystartad förening som vill hjälpa till att vårda och utveckla Albert Wallis fantastiska skapelse Kiviks Esperöd Arboretet.

Vi träffas första söndagen i månaden ca kl. 10 då de som orkar och vill hjälper till med olika sysslor i arboretet. Tag med fika.

Du kan bli medlem i Kiviks Esperöd Arboretets vänner (KEAV). Det kostar 100:- /år.

Det kostar inget att besöka Arboretet. Välkomna!

Address: Esperöds Herrgård, 27735 Kivik
City: Kivik
Zip Code: 27735


Similar places near
Kiviksgraven Kiviksgraven 502 meter Tyvärr var Kiviksgraven stängd på grund av rasrisk. Det har inte varit rasrisk de sis...
Den Engelska Trädgården på Svabesholm Den Engelska Trädgården på Svabesholm 2 km På 3000 kvadratmeter så har de verkligen lyckats med få till en väldigt fin park, väl...
Bästekille Backar 107 Bästekille Backar 107 5 km En ljuvlig plats!
Reviews
Älskade arboretet. Det fanns oerhört mycket information om olika träd och var de växer. Dessutom i en mystisk och drömlik miljö där både barn och vuxna kunde drömma sig bort. Efter att ha åkt från kiviks musteri var denna plats en oas av frihet med nästan inga människor. Fler borde hitta hit, eller välja denna plats istället för musteriet. Dessutom fanns det ett trevligt café i närheten när slingorna i skogen var klara.
Häftigt. Och många olika träd. Häftigast var den gigantiska Esperöds eken! Lite svårtillgängligt med barnvagn men Det gick!
Vi har varit här flera gånger och tyckt att det är både rogivande, vackert och spännande att botanisera ibland alla träd o växter. Tyvärr kändes det lite misskött och vildvuxet denna gången. Hoppas det är en tillfällig svacka.
Så härligt att promenera o upptäcka alla vackra, roliga, annorlunda... träd o växter i arboretet! Så fin liten park. Är du inte direkt intresserad av växtligheten, är det underbart att bara ta en promenad där igenom i alla fall.
En helt underbar plats. Många fantastiska träd som är väldigt olika våra vanliga svenska träd. För oss som älskar gamla ekar så var den 500 år gamla eken värd ett besök i sig.
En lugn miljö, kan tänka mig spännande för alla som älskar träd och skog. Härligt att ta med familjen på en picknick.
Härligt vildvuxen park med exotiska arter och gamla stora träd! Fri entré. Barnen gillade att spring runt bland dem mystiska gångarna. Hade gärna gjort ett besök här i juni när alla magnolier blommar. Lugnt, inget folk, när vi var här på förmiddagen sista semesterveckan.Tidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetid
Mycket intressant park med många ovanliga och vanliga träd från flera delar av världen. Har även en stor gammal ek från 1500- talet. Klart sevärt.
Väldigt fint o mysigt känns nästan som utomlands
Fantastiskt vackert speciellt nu på våren. En attraktion i sig är eken från 1500-talet
Comment on this business

to add Kiviks Esperöd Arboretet map to your website;