facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Kosteröarna

Story

Kosteröarna, eller bara Koster, är en svensk ögrupp i Tjärnö socken i Strömstads kommun belägen strax utanför Strömstad i norra Bohuslän. Den består av de två öarna Nord- och Sydkoster, vilka skiljs åt av ett smalt sund. Utanför ligger en mängd skär och holmar. Koster är Sveriges västligaste bebodda plats; antalet året runt-boende uppgår till drygt 300 personer, varav majoriteten är bosatta på Sydkoster. Öarna tillhör Strömstads kommun, och skiljs från fastlandet av Kosterfjorden. Stora delar av öarna är naturreservat, men en liten del av Sydkoster ingår istället i Kosterhavets nationalpark, som annars innefattar det omgivande vattnet och mindre öarna. De äldsta spåren av människor på öarna är från övergången mellan yngre stenålder och äldre bronsålder. Fisket, i synnerhet räkfisket, som inleddes i början av 1900-talet, var länge huvudnäringen på Koster, men under de senare åren har fisket fått en allt mer undanskymd roll och numera är turismen den viktigaste näringen. Ögruppen är ett populärt turistmål för huvudsakligen svenskar och norrmän, och nås med passagerarfärjor från Strömstad.

Address: Strömstad
City: Strömstad



related searches: Pensionat Ekenäs Koster, Koster Islands, Sydkoster, Koster meaning, Koster waterproofing, Kosterbåtarna tidtabell, Nordkoster ferry, Strömstad historia
Similar places near
Ilhas Koster Ilhas Koster 0 meter Riktigt skön plats att vandra på. Fin natur...
Kosterøyene Kosterøyene 0 meter Riktigt skön plats att vandra på. Fin natur...
Kosters kyrka Kosters kyrka 1 km Mysigt ställe
Koster Islands Koster Islands 2 km Riktigt skön plats att vandra på. Fin natur...
Îles Koster Îles Koster 2 km Riktigt skön plats att vandra på. Fin natur...
Islas Koster Islas Koster 2 km Riktigt skön plats att vandra på. Fin natur...
Koster-eilanden Koster-eilanden 2 km Riktigt skön plats att vandra på. Fin natur...
Kosterhavet National Park Kosterhavet National Park 6 km Underbar natur, kan inte vara bättre. Bästkusten helt enkelt.
Parc national de Kosterhavet Parc national de Kosterhavet 6 km Underbar natur, kan inte vara bättre. Bästkusten helt enkelt.
Tjärnö kyrka Tjärnö kyrka 9 km Fin kyrka va bara och vände på parkeringen men fin plats.
Räddningsstation Strömstad Räddningsstation Strömstad 11 km Räddningsstation Strömstad är en av Sjöräddningssällskapets räddningsstationer.Räddni...
Hällekind Hällekind 11 km Underbar miljö god mat vällagad mat,fin personal trevliga
Daftöland Daftöland 12 km Perfekta platsen för barnfamiljen. Roliga karuseller, många fartfyllda. Entren inklud...
Strömstads kyrka Strömstads kyrka 12 km Jag är döpt i denna kyrka.
Östra Ånneröd Östra Ånneröd 13 km Östra Ånneröd is a locality situated in Strömstad Municipality, Västra Götaland Count...
Gare de Skee Gare de Skee 16 km La gare de Skee est une gare ferroviaire suédoise de la ligne du Bohus, située à sur ...
Reviews
De odlaade bonde bäbisar från fina religioner. Jag såg en buffé inrotad i en potatis men det var fint polakade takplattor.
Riktigt skön plats att vandra på. Fin natur...
Återvänder alltid till denna underbara Ö! I år 50 års jubileum. Återkommer gärna 50 år till!
När jag blir gammal så ska jag flytta hit! Så rofyllt och vackert runtomkring en när man är här. Hittade mitt favorithus här. Fina badstränder och små slingriga stigar och vägar. Precis så vill jag bo!
Det var en bussresa med Rolfs flyg o buss till Kosteröarna. Vill gärna rekomendera resan. Lokalguiderna på Koster var bra. Dom hjälpte mig med rollatorn när vi körde runt på Koster.I kyrkan blev vi bra guidade. Så jag är nöjd med resan.
Fantastisk ö med en mycket varierad natur. Lagom att ta sig runt på några timmar om man stannar och tar en fika el bad på vägen. Väldigt fin ö!
Perfekt komma till denna fina ö innan semestrarna börjar. Fin hamn och välordnat med toaletter osv. Fint att promenera runt.
Mycket vacker och lugn ö. Nästan utan motorfordon, passar bäst för att vandra. Sommarbutik med skapligt utbud. Café med bra eko-utbud några hundra meter från hamnen.
Rekommenderar Nordkoster. De är så underbart att komma till ön. Lugnt,tyst och skönt. Finns fina utsiktsplatser och badstränder. Finns inga bilar på Nordkoster vilken jag tycker är skönt
En av världens goaste platser har släkt boende i Strömstad så uppväxt här på sommrarna sedan 1970 talet Bott på Nord koster o även på syd . Släkt i Strömstad kände flera på öarna därför många resor dit. Säger det regnar aldrig på Nord o Syd Koster . Jag har aldrig varit där när det regnat . Man ser åskmoln ligger över Strömstad fastlandet ser hur blixtrar o mullrar ser ibland även regn som en dimma . Är ett av Sveriges torraste platser . Åk dit om ni får chansen från Strömstad går båt flera gång/ dag annars finns taxibåt lite dyrare men tar halva tiden mot Kosterbåtarna. Av det finaste jag sett solnedgången äta nyfångad kokta räkor. Fisk krabba och räkor som boende på öarna grillar röker allt från havet. är billigare än på fastlandet. Har även varit nere i hamnen i Strömstad med farsan vid 5-6 tid o köpt kokta räkor direkt från fiskebåtarna .
Comment on this business

to add Kosteröarna map to your website;