facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Laerdal Medical Sverige

Laerdal Medical Sverige

About

Laerdal Medical är internationellt marknadsledande inom utbildning- och behandlingsprodukter för livräddande första hjälpen.

Story

Mission och vision
Laerdal Medicals mission är att medverka till att rädda liv. Vår vision är ingen ska avlida eller bli invalidiserad på grund av okunskap vid förlossning, akut sjukdom eller vid trauma. Detta genomsyrar hela vårt produktutbud.

Laerdal Medicals historia i korthet
Laerdal Medical AS startades år 1940 av Åsmund S. Laerdal. Till en början som ett litet förlag som specialiserade sig på gratulationskort och barnböcker. När produktionen av träleksaker startade expanderade företaget snabbt. I början av 50-talet så blev Laerdal pionjärer i metoden att gjuta leksaker i mjukplast. Laerdal producerade miljontals realistiska dockor och leksaksbilar.

Kunskapen om att gjuta leksaker i plast öppnade nya dörrar och utveckling av realistiska sår, för simuleringsövningar, tog fart. Produkter avsedda för första-hjälpen och akutsjukvård, med betoning på utbildning, blev vårt huvudsakliga verksamhetsområde.

Den okända flickan på Seine
I slutet av 1800-talet återfanns kroppen av en ung flicka i floden Seine i Paris. Det fanns inga tecken på våld och därför antogs det att hon hade tagit sitt liv. När hon inte kunde identifieras gjordes det en dödsmask, vilket på den tiden var vanligt i sådana fall. Den unga flickans skönhet och eteriska leende förstärkte mysteriet kring hennes död. Det släpptes romantiska berättelser som spekulerade i olika mysterium. Enligt en av dessa dog flickan av sorg. Denna berättelse var populär i hela Europa, liksom reproduktioner av hennes dödsmask.

Från tragedi till kyss av livet
Flera generationer senare dök historierna om den okända flickan i Seine åter upp, i samma tid som Åsmund S. Laerdal började utvecklingen av ett realistiskt och effektivt lärande verktyg för undervisning av mun - mot - mun-metoden. Åsmund greppades av berättelsen om flickan som gick en för tidig död till mötes. Han valde därför att anta hennes dödsmask som modell för sin nya träningsdocka för återupplivning, den första Resusci Anne. Åsmund var övertygad om att det skulle vara mer motiverande att lära sig livräddning om dockan var av naturlig storlek och hade ett realistiskt utseende.

Den barmhärtige samariten
Vid introduktionen av Resusci Anne antog företaget den livsviktiga uppgiften att väcka intresse och främja kunskapen om HLR och akutsjukvård. Som en följd av detta övergavs leksaksproduktionen. Laerdal behövde nu en ny logotyp som speglade uppdraget. '' Den barmhärtige samariten '' i vår logotyp illustrerar berättelsen om den resenär som med osjälvisk ansträngning och omsorg räddade livet på en total främling. Hans attityd är empati och hans handling speglar vår inspiration för allt vi gör och utvecklar.

Decennier av utveckling
På 60-talet började man att överväga prehospital akutmedicin som en förlängning av avancerade sjukhus. För att dessa idéer skulle komma till praktisk användning utvecklade Laerdal bärbar utrustning för ventilering och hantering av luftvägarna. Samtidigt började traditionen att tillhandahålla utrustning och tillhörande verktyg för lärande.

Laerdal Foundation
År 1980 grundades Laerdal Foundation. Under åren har fonden stöttat många forsknings-, utbildnings- och publikationsprojekt.

På 80-talet stod det klart att tidig defibrillering ökar överlevnaden kraftigt för människor som drabbats av hjärtstopp utanför sjukhus. Kunskapen utlöste utvecklingen av vår halvautomatiska defibrillator, vilket innebar att ambulanspersonalen skulle kunna ge denna livräddande behandling.

På 90-talet gjorde våra halskragar det lättare att förhindra onödiga skador och handikapp till följd av skador på halskotorna.

I januari år 2000 utökade Laerdal sitt samarbete med Texas-baserade Medical Plastics Laboratories Inc. (MPL). Detta genom att förvärva detta innovativa och spännande företag. Företaget heter numera Laerdal Texas och flaggskeppet som produceras där idag är vår SimMan. Med MPL öppnades nya sälj-och distributionskanaler, och det nära samarbetet med Laerdals organisation i New York stärkte den redan starka ställning som vi hade på den amerikanska marknaden.

Laerdal Medical satsar på ständig utveckling och vi har kunnat styra marknaden med vår innovativa produktutveckling. Under år 2002 så påbörjades samarbetet med Danmark-baserade Sophus Medical i att undersöka interaktiva produkter för medicinsk utbildning. Under år 2003 förvärvades företaget och har nu namnet Laerdal Sophus. Företaget är ledande inom området mikrosimulering. Under första halvåret år 2004 skedde omfattande produktlanseringar, bestående av utbildningsprogram för sjukvård inom segmenten prehospital, in-hospital och för det militära.

Som en naturlig förlängning av mikrosimulering har Laerdal Medical intresse av att skapa produkter i virtuell verklighet för att slutföra produktportföljen. År 2004 köpte Laerdal Medical de immateriella rättigheterna, samt överföring av anställda från SimQuest. Denna grupp har nu namnet Laerdal DC och de tillverkar en rad produkter med det senaste inom virtuell verklighet. Den första produkten – vår IV arm - lanserades sommaren år 2004.

För att förbättra terapiportföljen och dess position inom denna produktserie, förvärvades STI i år juni 2003. Förvärvet ledde till ett mer komplett sortiment av terapiprodukter, och vi kan nu erbjuda lösningar för fixering av endotrakealtuber och ett brett utbud av produkter för spinal immobilisering. I mars år 2004 firade Laerdal Medical det officiella öppnandet av en ny fabrik i Kina. Den nya anläggningen gör att vi är bättre rustade att möta framtiden. Dels genom att ha nya fabrikslokaler av hög kvalitet som belägna i Fjärran Östern, men dessutom för att ha bättre tillgång till den snabbt växande kinesiska marknaden som sker.

Plats för mångfald
Idag arbetar Laerdal Medical för att hjälpa till att rädda liv genom produkter för HLR-utbildning, avancerad livsuppehållande produkter, hantering av luftvägar, immobilisering, traumautbildningar, övervakning, defibrillering, samt utbildning där simulering används i kombination med mer traditionella inlärningsmetoder, mikrosimulering och virtuell verklighet.

Laerdal Global Health
Laerdal Global Health (LGH) etablerades år 2010 som ett icke-vinstdrivande systerbolag till Laerdal Medical. LGH är dedikerade att hjälpa mödrar och barn i utvecklingsländer att överleva förlossningen och tiden därpå. Upplägget består i att utveckla, designa och producera effektiva och prisvärda behandlings- och utbildningsprodukter för barnmorskor.
Mer information om Laerdal Global Health finner du på www.laerdalglobalhealth.com/



"Laerdal Medical är internationellt marknadsledande inom utbildning- och behandlingsprodukter för livräddande första hjälpen.Vårt uppdrag:Bidra till att rädda liv.Vår vision:Ingen ska behöva dö eller bli funktionshindrad till följd av förlossning, plötslig sjukdom eller trauma."

"Laerdal Medical är internationellt marknadsledande inom utbildning- och behandlingsprodukter för livräddande första hjälpen.Vårt uppdrag:Bidra till att rädda liv.Vår vision:Ingen ska behöva dö eller bli funktionshindrad till följd av förlossning, plötslig sjukdom eller trauma."
Address: Värmdövägen 84, 131 54 Nacka
Phone: +46 8 556 146 10
City: Nacka
Zip Code: 131 54



related searches: Laerdal Medical careers, Laerdal Medical products, Laerdal Medical stock, Laerdal Medical wiki, Laerdal Medical revenue, Laerdal manikins, Laerdal Medical logo, Laerdal simulation
Similar places near
Min Naprapatklinik Min Naprapatklinik 217 meter Fick tid samma dag en lördag Proffsigt bemötande och det kändes väldigt tryggt att f...
Nacka Djurklinik Nacka Djurklinik 831 meter Mycket bra, professionella, trevliga och effektiva.
Vilans Skola Vilans Skola 839 meter Förekommer mobbning i stor skala. Ledningen bryr sig enbart om ekonomin. Personal byt...
Ateljé Lucie Rääf Ateljé Lucie Rääf 1 km Konstnärsateljé vid Saltsjöqvarns kaj. Utställningar, konstkurser och events med kons...
Naprapat Lundberg Naprapat Lundberg 1 km Genom att främst använda sina egna händer behandlar naprapaten både muskler och leder...
Tutero Sweden Tutero Sweden 1 km Studiehjälp via video, chatt och whiteboard.
Stora Ateljén - Condorens Förskolor Stora Ateljén - Condorens Förskolor 2 km Här möts naturvetenskap, matematik, analog och digital teknik, språk, konst och kreat...
Våga göra - Våga dela - Nackas kommunala skolor Våga göra - Våga dela - Nackas kommunala sko... 2 km Våga göra - Våga dela är mötesplatsen för alla medarbetare i Nackas kommunala skolor...
Motuspodden Motuspodden 3 km En podcast om rörelse, hälsa och inlärning med fokus på skolan. Vi bjuder in spännand...
Kronans Apotek Kronans Apotek 3 km En svensk äldre kvinna var väldigt otrevlig och oprofessionell . Ush hon borde få spa...
Addera Kompetens Addera Kompetens 3 km Har läst 4 kurser på addera kompetens, lärarna är snabba att svara på frågor, rättar ...
Ban Cam Sports AB Ban Cam Sports AB 3 km Carlos är bästa naprapat som jag känner till. Han är jättesnäll och hjälpte mig smärt...
Matteklubben Matteklubben 5 km Matteklubben - kreativt, engagerat och kul!
Jannicé Andén Jannicé Andén 8 km Matpirat-metoden skapades till barnen då de var små. Som ett smart och roligt sätt at...
Comment on this business

to add Laerdal Medical Sverige map to your website;