facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Leufsta bruks kyrka

Story

Lövstabruks kyrka kyrkobyggnad i bruksorten i Lövstabruk i Österlövsta socken i norra Uppland. Kyrkan tillhör i dag Hållnäs-Österlövsta församling i Uppsala stift. Den är belägen tre och en halv mil nordväst om Östhammar.KyrkobyggnadenLövstabruks kyrka ligger vid Västra gatan i Lövstabruk. De gulputsade tegelmurarna formar en enskeppig salkyrka med koret i norr. Två ingångar finns, en mitt i sydgaveln och en mitt på östra långmuren. Symmetrin understryks av höga, rundbågiga fönster med små, blyinfattade rutor. Säteritakets ursprungliga beläggning av glaserat nederländskt taktegel byttes redan 1736 mot takspån, eftersom den västra väggen höll på att ge vika för takets tyngd. Det kröns av två takryttare i form av urnor med flammor s.k. knappar. Undre takfallet har fyra takkupor, en i vart väderstreck. De är inte ursprungliga men byggdes före 1748, då de syns på en teckning över bruket. Intill nordmuren sluter sig en låg, kvadratisk sakristia med valmat sadeltak.

Address: Lövstabruk
City: Lövstabruk



related searches: Lövstabruk ägare, Järnväg Lövstabruk Fagerviken, Lövsta herrgård Uppsala
Similar places near
Lövstabruks kyrka Lövstabruks kyrka 0 meter Unik orgel i en fin kyrka. Titta in när det är öppet eller sök dig till konsert eller...
Lövstabruk Lövstabruk 67 meter Mycket vackra omgivningar att strosa i, perfekt för en fotonörd
Reviews
Unik orgel i en fin kyrka. Titta in när det är öppet eller sök dig till konsert eller gudstjänst.
Gott bröd o alltid trevligt bemötande
Vacker kyrka med en mycket gammal orgel. Bruksmiljön är värt ett besök.
Industrihistoria med bruket och husen runtomkring.men bra att läsa om öppettider lång sträcka dit
OTROLIG gammal fin orgel
Lövstabruk är en av de vackraste och betydelsefulla pärlorna i vårt land. Med ett besök i det som en gång var Sveriges största järnbruk får du en viktig historielektion och en skönhersupplevelse utan dess like. Genom att passera södra eller norra porten in i bruket tas du omedelbart till 1700-talet.
Jättefin liten kyrka med imponerade orgel. När vi var här var det konsert och kungaparet närvarade. Kungen körde hit själv och drottningen vinkade! Trevligt!
Mysig kyrka, med en mycket speciell orgel
En stor upplevelse
Fantastisk miljö
Comment on this business

to add Leufsta bruks kyrka map to your website;