facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Lövstabruk

About

www.lövstabruk.com
Anrika Lövstabruk ligger drygt en mil från kusten i Tierps kommun. Lövstabruk var en gång Sveriges största järnbruk och anlades redan på 1500-talet.

Story

Lövstabruk ligger drygt en mil från kusten i Tierps kommun. Lövstabruk var en gång Sveriges största järnbruk och anlades redan på 1500-talet. Louis De Geer övertog bruket 1643 och ett vallonbruk växte fram.Idag förvaltas de flesta byggnaderna av Statens Fastighetsverk och verksamheten i herrgården mfl byggnader bedrivs av Stiftelsen Leufsta som bildades 1986 och består av Tierps kommun, Uppsala läns landsting, Länsstyrelsen i Uppsala, Uppsala Universitet och familjen de Geer. Här upplever du en genuin 1700-talsmiljö med bruksgata, herrgård, park och orangeri.

Här finns den världsberömda Cahmanorgeln, belägen i Lövstabruks kyrka. Besök det fina värdshuset med vällagad mat och trevligt boende. I bruket finns även rum och frukost och mysiga kaféer. I Lövstabruk har många konstnärer och hantverkare sina ateljéer vilket visas i utställningar och genom försäljning från våren till tidig höst. Trädgårdsmäster och badplats .Besök det intressanta

Leufstaarkivet där mycket material om brukens historia finns samlat. Året runt kan du boka visningar i bruket. För barnfamiljen är det kanske Leif Högströms och Sven Nordqvists lekmiljö, Barnens Bruk som lockar mest. Välkommen till ett unikt stycke svensk historia och en fantastisk upplevelse!

Lövstabruks Turistinformation, Stora magasinet.
0294-310 70, 310 97
Öppet sommartid Tel 0294-310 70 e-post: [email protected]
Samtliga aktiviteter håller stängt på midsommarafton. Under hela året svarar vi på turistfrågor via tfn 0294-310 70. För grupper och övriga frågor (bröllop, marknadsföring mm.) kontakta:

Stiftelsen Leufsta
Herrgården Lövstabruk
819 66 Lövstabruk
Tfn 0294-310 97
[email protected]

Address: Herrgården Lövstabruk, 819 66 Lövstabruk
Phone: 0294-310 97
City: Lövstabruk
Zip Code: 819 66



related searches: Julmarknad Lövstabruk, Lövstabruk evenemang, Lövstabruk julmarknad 2021, Lövstabruks herrgård, Österbybruk, Stora Wäsby, Globen Sweden, Sweden Solar System
Similar places near
Lövstabruk Lövstabruk 51 meter Lövstabruk is a village on a common in the parish of Österlövsta, Tierp Municipality,...
Lövstabruks kyrka Lövstabruks kyrka 67 meter Unik orgel i en fin kyrka. Titta in när det är öppet eller sök dig till konsert eller...
Leufsta bruks kyrka Leufsta bruks kyrka 67 meter Unik orgel i en fin kyrka. Titta in när det är öppet eller sök dig till konsert eller...
Reviews
Mycket vackra omgivningar att strosa i, perfekt för en fotonörd
Vacker utemiljö med stora grönytor men vi var där i slutet av september och allt var stängt.
En gång en av Sveriges största industrier. Tänk på det.
Underbar miljö, vi var där en riktigt varm dag det var riktigt hett, som tur var fanns det en glasskiosk. På väg hem gick acpumpen sönder på bilen , viket medförde att drivremmen gick av, så vi blev tvungna att bogsera bilen från Månkarbo och hem.
Gammal fin bruksmiljö
Mycket vacker plats.
Väldigt mysigt ställe. Vacker trädgård.
Fint ställe ! Mysigt att strosa runt. Barnen har en egen liten del där de kan leka
Besök detta vackra gamla järnbruk, nu var det sent på året så inget var öppet, men vi läste på skyltar och promenerade runt, väl vart ett besök. Vi hade kaffe o h smörgås med oss så det gick ingen nöd på oss.
En upplevelse! Besök absolut Lövstabruk med dess herrgård och tillhörande park. Gå en guidad tur och lyssna på den intressanta historien om Leufsta och släkten de Geer. Här skapades en viktig del av Sveriges historia med vallonbruken i Uppland. Duktig och intressant guide som verkar veta det mesta om herrgården och släkten de Geer!
Comment on this business

to add Lövstabruk map to your website;