facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Listorps Cementgjuteri

Listorps Cementgjuteri
"Listorps Cementgjuteri är ett företag som gör det mesta inom betong så som: Trädgårdsplattor, skalblock, betongblock, kantsten, kantblock mm"
Address: Björkavägen 55, 25473 Ödåkra
Phone: 042 - 20 47 68
City: Ödåkra
Zip Code: 25473


Opening Hours

Monday: 07:00 - 16:00
Tuesday: 07:00 - 16:00
Wednesday: 07:00 - 16:00
Thursday: 07:00 - 16:00
Friday: 07:00 - 16:00


related searches: Armering hålsten, Mura hålsten, Mura gråsuggor
Similar places near
STAR Solfilm & bil dekor STAR Solfilm & bil dekor 1 km Mycket trevligt bemötande och gjorde ett väldigt bra jobb, jag rekommenderar.
Ödåkra Spritfabrik Ödåkra Spritfabrik 1 km Bra utställningsyta under takåsen. Kallt så här på hösten.men ljus och fin.
Il studio Il studio 1 km Vi är ett kreativt kollektiv - Frisörer, Grafiska designers, Make Up artister, Fotogr...
Bara Trivsamt Bara Trivsamt 1 km Öppen ateljé och workshop. Det går alltid att ringa för mer information. Välkomna!...
Reviews
Cement latin cæmentum, murbruk är ett hydrauliskt bindemedel, vilket kännetecknas av att det hårdnar genom reaktion med vatten till en produkt som ej är löslig i vatten. Den framställs genom uppvärmning av en blandning av kalksten och lera till en temperatur av 1450 °C. [1] Blandningen bör innehålla 79-81 procent kalciumkarbonat. En annan typ av cement är aluminatcement som tillverkas av cirka 50 procent kalksten och cirka 50 procent bauxit.[2] Cement används främst till olika slags byggnadsarbeten och är en viktig ingrediens i betong och murbruk. Historia Portlandcement är den egentliga beteckningen på dagens cement, patenterad 1824 av Joseph Aspdin. Aspdin lyckades inte producera bra cement. Det var engelsmannen Isaac Charles Johnson som utexperimenterade blandningar och bränningstemperatur.[3] Namnet knyter an till halvön Portland i England, då cementens färg är lik portlandsten, en välkänd byggnadssten. Den första svenska cementfabriken grundlades år 1872 i Lomma i Skåne men redan för ett par tusen år sedan använde sig romarna av cement- och betonglika material vilka de kallade concretum - därav det engelska ordet concrete. Byggnadsverken kallades Opus caementicium, varifrån det svenska ordet cement härstammar. Romarnas kunnande gick förlorat vid tiden för Romarrikets fall och tekniken var bortglömd fram till 1414, när man i ett schweiziskt kloster hittade Vitruvius verk. Tack vare Vitruvius verk vet man vilka beståndsdelar den romerska cementen bestod av: en blandning av släckt kalk, kiselsyra, aska, vulkanisk sand och tegelmjöl. Detta material kallas idag puzzolaner efter halvön Pozzuoli där romarna vid tiden utvann den vulkaniska askan. Vid tillsats av vatten uppstår en kemisk reaktion som bildar kalciumsilikathydrat. Reaktionen sker även under vatten. Eftersom vatten är den behövliga komponenten för cementens härdning talar man om hydraulisk cement. Dagens cement tillverkas huvudsakligen av en blandning av finmalen kalksten och lera som bränns till cementklinker små kulor i roterande ugnar vid en temperatur upp mot 1 450 °C och är energikrävande. I Limhamnsfabriken gick det år 1910 åt 3 500 kcal per kilo cement, år 1940 var motsvarande siffra 1 400 kcal. Efter kylning mals cementkulorna till pulver. Därefter tillsätts fem procent gips för att hämma cementens bindning till ett fint pulver som saluförs som cement av olika kvalitéer.
Det jag upplevde var att jag jobbade där och såg vad som hände... Företaget tror sig inte leva efter samma lagar som du och jag måste... Det gillar svart betalning, svart arbetskraft och avskyr moms....
Billiga murblock och trädgårdsplattor. Trevlig personal.
Wow hur vågar han pga skattemyndigheten....
Trevlig personal och bra och billigt.
Betongvaror till bra priser.
Comment on this business

to add Listorps Cementgjuteri map to your website;