facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Maria Veneke Ylikomi, språkkonsult

Maria Veneke Ylikomi, språkkonsult

About

Sedan 15 år tillbaka arbetar jag med texter på olika sätt. Korrekturläser, språkgranskar och skriver. Arbetar som copywriter, quizskapare och redaktör.

Story

Sedan 13 år tillbaka arbetar jag med texter på olika sätt. Korrekturläser, språkgranskar och skriver. Arbetar som copywriter, quizskapare och redaktör. Jag gillar mångsidigheten och vidgar gärna mitt arbetsområde.

Jag har en gedigen erfarenhet av framför allt korrekturläsning och hjälper er gärna med detta. Nu jobbar jag deltid med korrekturläsning av lagtexter, vilket gör att jag har utvecklat en skarp blick för detaljer.

Även inom skrivargebitet har jag en omfattande bakgrund. År 2008 kom en bok ut som jag har varit med och skrivit och som jag också varit redaktör för: ”Jaguar, tiger, lejon, leopard – Möten med de fyra stora kattdjuren” (utgiven av Vildmarksbiblioteket, med fantastiskt fina foton av vildmarksfotografen Jan Fleischmann). År 2013 jobbade jag som copywriter åt Plus Guide med böckerna ”Explore Wellness” och ”Explore Food”. Det kreativa arbetet som copywrite-uppdraget innebär är något som jag trivs mycket bra med och som jag gärna åtar mig. Sedan oktober 2016 skriver jag regelbundet artiklar för tidningen Gränslöst, med tema mänskliga rättigheter, demokrati och tolerans. Nyheter om rättvisa - för alla.

Jag har ett brinnande intresse för världens olika kulturer och känner ett starkt engagemang för världens utsatta barn, inte minst i landet Kambodja där jag har jobbat som volontär på ett barnhem. Detta har resulterat i att jag nu är engagerad som Goodwill-ambassadör åt Globcal International. Min främsta uppgift som Goodwill-ambassadör är att bevaka och sprida information om internationella observationer.

Några av mina tidigare uppdragsgivare är:

Idrottsförlaget, Plus Guide, Studentlitteratur, LL-förlaget, Quizye, Wahlström & Widstrand, Piratförlaget, Rabén & Sjögren, Vildmarksbiblioteket, Tangent Förlag, Lumio förlag & skrivbyrå, Kämpargård Media, Texicon Förlag, Ord & visor förlag, Informationsförlaget, SISU Idrottsböcker, tidningen Svensk Damfotboll, Smart Company, A & O Böcker, Miders Förlag, Bokförlaget Langenskiöld, Karneval förlag, Kakabu Förlag, Alida Bok, Five Star Guides, Bokförlaget Semic, Infotain & Infobooks, Miro förlag, Uppsala Publishing House, Atremi, Bokförlaget Augusti, Grenadine Bokförlag, MOW Publishing, Hoi Förlag, Liber, Nygren & Nygren, Lind & Co och Litteraturhuset.

Och så här har några av dem sagt:

"Tack för din proffsiga hjälp – det är så skönt att ha tillgång till din örnblick."
/Lisbeth Stavegren, Smart Company

"Stort tack för din stora och viktiga insats i vårt projekt."
/Thomas Juréhn, Smart Company

"Korrekturen ser mycket bra ut. Jag är väldigt nöjd. Jag för in det allra mesta, och jag känner att texten blir bättre därav. Gott betyg."
/Mårten Ericson, Bokförlaget Augusti

"Tack för hjälpen. Vi rekommenderar dig gärna."
/Ulf Heimdahl, Informationsförlaget

"Tack för en utmärkt insats i semestertider, inte bara för fynd av tecken- och tangentslarv, utan för goda förslag till språkliga förbättringar. De flesta är tagna!"
/Christian Reimers, AB Vinghästen

Address: 37300 Jämjö
City: Jämjö
Zip Code: 37300


Similar places near
Ambassador Maria Veneke Ylikomi Ambassador Maria Veneke Ylikomi 0 meter Ambassador Col. Maria Veneke Ylikomi is a goodwill ambassador, peace advocate and soc...
Studio Mycel Studio Mycel 2 km Köpte Karlskrona- och svamptavlan, är verkligen MEGA-nöjd! Tryck och papper är av hög...
Håkan Olssons Åkeri Jämjö AB Håkan Olssons Åkeri Jämjö AB 3 km Har varit på många ställen och detta måste vara bland de bästa
Skogsbacke Service & Reparation Skogsbacke Service & Reparation 4 km Ett företag i Jämjö som servar och reparerar i första hand grönytemaskiner men även c...
Comment on this business

to add Maria Veneke Ylikomi, språkkonsult map to your website;