facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for MAT & RO

MAT & RO

About

Mat & Ro satsar på att leverera färska Svenska råvaror av bästa kvalitet i obruten kylkedja med enkla recept! Vi erbjuder många valmöjligheter!

Story

Så funkar det
På måndag alternativt tisdag får ni hem en välfylld middagskasse till er dörr. I påsen finns recept och ingredienser för fem middagar åt hela familjen. Portionerna är anpassade till två, fyra eller sex personer (ofta räcker de även till en matlåda). Alla recept är skapade och provlagade av våra meriterade kockar. Recepten är enkla att följa och tar mellan 20 och 40 minuter att laga.

En av rätterna är lätt att svänga ihop om ni har bråttom. Tre av recepten är normallätta och hinner ofta bli klara under tiden potatisen, pastan eller riset kokar. Fredagens maträtt innehåller några fler ingredienser för att ni ska kunna njuta lite extra (kanske med ett glas vin i handen).

Vilka basvaror behöver ni?
Vi räknar med att ni har ett basförråd med salt, peppar, torkade kryddor, buljonger, senap, chilisås, honung, tomatpuré, mjöl, maizena, skorpmjöl, olja, vinäger och smör hemma, så att vi inte behöver bygga upp ett onödigt lager i ert kök. Allt annat ingår förstås i priset. Vi meddelar er veckan innan vilka basråvaror som ni behöver hemma. Bulgur och ris skickar vi inte varje gång eftersom förpackningarna räcker flera middagar.

Hur levererar vi maten?
Middagskassen levereras hem till er i en obruten kylkedja i samarbete med Citybudet. Om ni inte är hemma sätter vi kassen på trappen eller annan överenskommen plats med ett noterat klockslag. Vi ringer er alltid så att ni vet att middagskassen är levererad.

Vart levererar vi?
Idag levererar vi middagskassar till kunder i bl a Skåne, Blekinge, Småland, delar av Halland, Göteborg och Stockholm. Körningarna är väl planerade för att undvika onödiga utsläpp. Vi tänker på miljön och försöker göra så litet fotavtryck på jorden som möjligt.

Mission

En middagskasse till din dörr...
Hej i vardagen! Jag får ofta samma fråga från mina vänner. "Vad kan vi äta till middag, har du något förslag?" Ibland räcker tiden inte till för planering och inköp. Jag är själv småbarnspappa och vet hur tufft det är att hinna med allt. Barn ska hämtas och barn ska lämnas. Gräsmattan ska klippas och huset ska städas. Och mitt i allt detta ska man tänka på maten. Ibland önskar man att det stod en middagskasse vid dörren när man kommer hem.

Lätta recept!
Det var så idén om Mat & Ro föddes. Jag ville göra vardagen lite enklare och roligare. Många människor vill laga god mat från grunden men har inte tid eller lust att handla. Vårt koncept bygger på att planera, handla och köra hem maten till våra kunder. Råvarorna kommer från lokala odlare och producenter – du får färsk fisk, färskt kött, färsk kyckling och massor av nyttiga grönsaker och rotfrukter. Vi varierar måltiderna så att även vardagsmaten blir lustfylld och spännande. Recepten är lätta att följa och tar ungefär en halvtimme att laga.

Enkel god husmanskost
Alla recept är skapade och provlagade av mig och min kollega Håkan Nilsson, som jag har arbetat med på Hotell Skansen i Båstad och Tomarps Gårdshotell utanför Kristianstad. Vi värnar om den enkla goda husmanskosten, som får magen att le och hjärtat att slå ett extra slag.

Hälsningar från köket

Martin Skoog
Kock, Mat & Ro

Products

Nya goda rätter varje dag
Ofta är det lätt att fastna i gamla rätter om man lagar själv. Våra matkassar vidgar dina vyer med nya spännande recept som är enkla att laga. Du får vällagade och varierade middagar med lyckligt kött, färsk fisk och fräscha grönsaker. Vi väljer de finaste råvarorna från lokala odlare och producenter – gärna ekologiskt. Vår filosofi är att det ska vara enkelt och gott. Och så naturligt som möjligt. Vi använder helst inga halvfabrikat eller light-produkter. Vi gillar rena naturliga råvaror utan onödiga tillsatser.

Färska råvaror efter säsong
Visst, ibland får vi köpa importerade grönsaker för att skapa en varierad meny. Men vi tänker svenskt, vi hyllar de skånska bönderna. Menyn skriver vi två veckor i förväg. Först då vet vi vilka råvaror bygdens producenter har för tillfället, kanske blåser det så fiskebåtarna inte kommer ut. Då får vi tänka om och försöka hitta ett nytt recept. Vi vill att du ska få ny, god och näringsrik mat varje dag.

Mat & Ro köper råvaror från ex Bondens Skafferi, Ekne Gård, Valje Rökeri, Conditori Duvander och Bergendahls Food.

Klassisk middagskasse och LK-kasse
Vi har två olika middagskassar att välja på. Vår klassiska middagskasse är perfekt för barnfamiljer. Den innehåller god och näringsrik husmanskost med färska råvaror och mycket kärlek. Vår LK-kasse har vi tagit fram i samarbete med Friskvårdshuset och innehåller långsamma kolhydrater eller alternativ till kolhydrater. LK-kassen har en sund näringssammansättning som tar längre tid för kroppen att bryta ner.

Näringsriktiga måltider
Vi tänker på din hälsa. Varje måltid får den kärlek och omtanke som den förtjänar med en bra balans mellan kolhydrater, fett och protein. Vi använder en stor variation av råvaror för att din kropp ska få alla näringsämnen den behöver. Du får de finaste färskvarorna bygden har att erbjuda för säsongen, som ex fisk, fullkornsprodukter, frukt, grönsaker och rotfrukter. Vi använder inga konstgjorda sötningsmedel, bara rena naturliga råvaror.

Får i dig lagom av allt
Vi arbetar efter de svenska näringsrekommendationerna och försöker alltid tänka efter Tallriksmodellen. En stor del av tallriken fylls med kolhydrater som ex potatis, ris, pasta, bulgur eller bröd som ger bränsle till kroppen. En lika stor del fylls med grönsaker, rotfrukter och frukt som ger kroppen fibrer, vitaminer och mineraler. På den tredje och minsta delen lägger vi kött, fisk, ägg, böner och linser som ger kroppen all nödvändig protein. Äter du enligt Tallriksmodellen får du lagom av allt, du håller dig mätt längre och klarar dagen bättre.

Sunda matvanor läggs tidigt i livet
Har du tänkt på en sak? Som förälder är du en otroligt viktig förebild för ditt barn. Tänk vilka fantastiska möjligheter du har att påverka ditt barns matvanor genom att äta bra och näringsrik mat. Våra varierande och väl sammansatta matkassar ger dig all hjälp du behöver. Barnen lär sig sunda matvanor redan från början och får dessutom prova massor av spännande smaker som vidgar deras vyer och lär dem att upptäcka nya maträtter.

Address: Industrigatan 108, 291 36 Kristianstad
Phone: 044-590 08 20
es.orhcotam@ofni
City: Kristianstad
Zip Code: 291 36


Similar places near
Mat OchRo Mat OchRo 0 meter Fantastiska råvaror. Erbjuder LCHF kasse.
Morads chark Morads chark 601 meter Trevlig personal, riktigt bra kvalitet på varorna.
Awadson Kött & Livs Awadson Kött & Livs 628 meter Översatt av Google Bra priser och erbjudanden Original اسعار و عروض جميلة...
Coop Sommarlust Coop Sommarlust 2 km Funkar om man behöver basvaror så som mjölk och bröd men inte så mycket mer.
Europa Livs Europa Livs 3 km Perfekt liten kiosk i min närhet. Trevlig personal och stort utbud av godis och drick...
Coop City Kristianstad Coop City Kristianstad 3 km Mycket tråkigt att se utvecklingen. Butiken har blivit mycket mindre, bland annat med...
Pressbyrån Kristianstad Pressbyrån Kristianstad 3 km Charmig kille gjorde min dag! Var och handlade på pressbyrån vid lunchtid och killen...
City Gross City Gross 4 km Anledningen till att vi handlar på citygross är deras köttutbud. Super bra styckat oc...
Willys Willys 4 km Bästa utbudet av ekologiska varor. Har du fått någon vara som du tycker inte håller m...
Polska Delikatesser/Polskie Delikatesy Polska Delikatesser/Polskie Delikatesy 4 km Polskie smakolyki blisko Ciebie! Polska godsaker nära dig!
Syriskmat.nu Syriskmat.nu 7 km På SyriskMat erbjuder vi måltider av utmärkt kvalitet och inbjuder dig att prova våra...
Coop Vä Coop Vä 8 km Är extremt tacksam att denna butiken finns. Det är inte en enda gång som jag fått ett...
Coop Konsum Coop Konsum 8 km Jag har kommenterat gallerian några gånger tidigare. Robin tidigare version!!! Men nu...
Eko Eko 9 km Bra butik, försöker hålla reglerna som gäller pga pandemin, men besökarna är egna in...
Matöppet Önnestad Matöppet Önnestad 10 km Mckt prisvärd och välsorterad matbutik,trevligt personalbemötande å'kund.
Petras Bröd Petras Bröd 12 km
Anderssons Lanthandel Rickarum Anderssons Lanthandel Rickarum 23 km Absolut bästa lanthandeln. Här finns ALLT man behöver. Dessutom en fantastiskt, engag...
Comment on this business

Directions to MAT & RO with public transportation


Kristianstad Mellanvägen 190 meters
3
Kristianstad Pastorsvägen 250 meters
3

to add MAT & RO map to your website;