facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Naturum Getterön

Naturum Getterön

About

Välkommen till naturum Getterön! Du hittar oss i kanten av Getteröns naturreservat i Varbergs kommun. På cykelavstånd från centrum kan man ta sig hit och njuta av det rika fågellivet samt besöka naturum.

Story

Från naturum Getterön har du en fantastisk utsikt över Getteröns naturreservat och dess rika fågelliv. Naturum Getterön är anpassat för personer med funktionshinder.

Naturum Getterön har en fast utställning om Hallands natur och fåglarna som trivs där. Det finns även tillfälliga utställningar på övervåningen med till exempel konst och foto.

Det råder tillträdesförbud i naturreservatet året runt, men det finns flera gömslen och observationsplatser där du kommer nära fåglarna. Flera av gömslena ligger vid en 30 hektar stor anlagd bräckvattendamm, vars vattennivå och salthalt regleras. På de konstgjorda öarna häckar stora kolonier av fåglar. Under sensommaren och hösten sänks vattnet i dammen och gyttjebankar blottläggs, där rastande vadare söker föda.

Kolla in vårt program med olika guidningar och föreläsningar under http://www.naturumgetteron.se/program/

Ett afé och en butik med kikarförsäljning finns i anslutning till naturum.

Öppettider: Öppet hela året. Se aktuell information på naturumgetteron.se.

Vägbeskrivning
Följ vägvisning från E6 mot Varbergs centrum och Grenå, följ därefter skyltar mot naturum Getterön.

Kontakt

Adress: Lassavägen 1, 432 93 Varberg
Telefon: 0340-87510
E-post: [email protected]


Address: Getterövägen 2A, 43293 Varberg
City: Varberg
Zip Code: 43293


Opening Hours

Monday: 10:00 - 16:00
Tuesday: 10:00 - 16:00
Wednesday: 10:00 - 16:00
Thursday: 10:00 - 16:00
Friday: 10:00 - 16:00
Saturday: 10:00 - 16:00
Sunday: 10:00 - 16:00


related searches: Naturum getterön varberg age, Visit Varberg, Kallbadhuset Varberg, Varbergs kommun, Fjärås Bräcka, Hornborgasjön, Agrells, Varbergs fästning
Similar places near
Arbetsförmedlingen Varberg Arbetsförmedlingen Varberg 1 km Stort sett omöjliga att komma i kontakt med via telefon eller mail
Polisen Varberg Polisen Varberg 2 km Stänger kl 16 på vardagar, 15 på fredag och stängt på helgen. Vad sägs om att ha öppe...
Varbergs kommun Varbergs kommun 2 km Välkommen till Varbergs kommuns officiella Facebooksida. Här kan du ta del av stort o...
Reviews
Enkel men trevlig ställplats i utkanten av Varberg. Nybyggt toalett för året. De håller just nu på att slutföra plats för att tömma avloppet från husbilar. Trevliga promenadstråk anläggs också i anslutning till ställplatsen. Väldigt rikt fågelliv för de som har det intresset. 160kr/dygn inklusive el just nu.
Fint område. God mat. Bra ställe att stanna en sväng med barnen på.
Är man intresserad av fåglar är detta ett måste. Vill man lära barnen mer om natur är det ett mycket bra ställe. Flera observerationsställen för fågelskådning. Bra café med bakverk o lätt lunch. Fina omgivningar att gå omkring i. Toaletter: Toalett finns både uti i området och inne på naturum
Trevlig miljö, kul fågelskådning och trevliga guider.
Jättefint anordnat och bättre kommer det bli när de gör om den gamla soptippen till ett utflyktsmål med gräsytor/betesmarker mm. Det beräknas vara klart 2025.
Engagerad guide. Allt är gratis. Fina fåglar
En fantastisk plats som just idag var full med folk, föreläsningar, utställare o andra aktiviteter. Trevlig personal i både affär o café. Ett praktexempel på hur man kan vända något fult soptipp till något fint som så många får njuta o dra nytta av.
Himla fint ställe. Här finns allt även för barnen.
Wow vilket ställe.bra träningspass att gå bland "stockar och sten, upp och ner " extra pluss för gratis toaletter. Gjorde mig ett konstföremål av stenar. Hoppas att det finns kvar. Verkligen värt ett besök.
En härlig vårdag med så mycket fågelsång och folktomt. Värt ett besök.
Comment on this business

to add Naturum Getterön map to your website;