facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Norrvikens Sjöisbana

Norrvikens Sjöisbana

About

Norrvikens Sjöisbana och Skridskotullen

Story

Norrvikens Sjöisbana och Tullen

Skridskotullen
Skridskotullen är start och målplats för många som åker på sjöisbanan och ligger vid Norrvikens IP. Vid Skridskotullen hyr vi ut långfärdsskridskor, säljer korv, kaffe, bullar, varm saft med mera, vi erbjuder också slipning av skridskor.
En stor nackdel med populariteten är de många bilar som parkeras lite var som helst, t.o.m. vid stoppförbud. Tänk på de boende i området! Tänk på att utryckningsfordon måste komma fram!
Åk gärna kollektivt till sjöisbanan, se under rubriken "Vägbeskrivning" på SSS hemsida: http://www8.idrottonline.se/SollentunaSS-Skridsko/
Vi kräver legitimation och tar bara kontanter.
Vi har drygt 125 par klassiska långfärdsskridskor med pjäxor och skenor i storlek 36 - 48. Det kostar 80:- första timmen (egentligen 75 minuter men systemet räknar bort 15 min för att ta av och på utrustning), sedan 20:- för varje påbörjad 20-minutersperiod. Man kan inte boka i förväg, dom flesta är ute 1-2 timmar så även om populära storlekar tar slut så kommer det in skridskor under dagen.
Vi har 25 par med lös häl, vi hyr ut skor och skenor tillsammans, bl.a. Slaomonskor med skenor från Siljan sport, det kostar 100:- första timmen, sedan samma som för övriga skridskor.
Vi hyr även ut barnskridskor i hårdskalsplast med lång skena, stl 33-38.

Slipning av skridskor kostar 100:- och då får man en kopp kaffe medan man väntar.
Uthyrningen av långfärdsskridskor, försäljningen och skridskoslipningen vid sjöisbanan är öppen på lördagar och söndagar.
Öppettiderna är 10:00 - 15:00 i januari, 10:00 - 15:30 i februari och 10:00 - 16:00 i mars.
På vardagar kan vi efter överenskommelse ta emot främst skolor men även företag och större kompisgäng.
Sjöisbanan
Norrvikens Sjöisbana är 14 km lång och följer den långsmala sjön Norrviken norrut längs den östra sidan och tillbaka söderut längs den västra sidan. Det plogas också överfarter för den som inte vill åka hela varvet, använder man överfarterna blir det 3.5, 7 eller 10 km.
Sjöisbanan plogas och underhålls av personal från Sollentuna kommun, på vardagar plogar och slipar de isen kontinuerligt om det behövs och vädret tillåter, på fredagar anstränger man sig lite extra för att isen ska vara i bra skick under helgen. Behövs det plogas under helgen så finns personalen standby !
Sollentuna Skridskosällskap sköter verksamheten i skridskotullen och vi försöker uppdatera facebooksidan och hemsidan om isläget på Norrviken.

Onsdagen den 11 februari har vi kvällsöppet för "FACKLORNAS KVÄLL". Vi markerar 3.5 km-banan med stormfacklor och marschaller och så åker man med facklor runt banan. Det kommer att finnas försäljning av glögg, korv och kaffe m.m.
Gå in på fliken sjöisbanan", och rubriken "isläget" för att se aktuell israpport, där finns också en länk till kommunens hemsida med aktuella uppgifter om plogning, skidspår m.m.

Genom att ange Sollentuna SS som din favoritförening så stödjer du Sollentuna Skridskosällskap varje gång du använder ditt spelkort på Svenska spel.

Bli medlem i Sollentuna Skridskosällskap

Dags att betala medlemsavgiften för 2014/2015

MEDLEMSAVGIFT för verksamhetsåret 2014-04-01 – 2015-03-31.

Medlem 250:-

Stödmedlem 150:-

Familj 500:-

Sätts in på plusgiro 881643-1.

Medlem är den som är aktiv som åkare eller funktionär.

Stödmedlem är övriga medlemmar.

Familj, alla skrivna på samma adress. Uppge namn och personnummer på samtliga.

Medlemsregistret finns numera digitalt på RF:s Idrott online, därför måste vi ha personnummer på alla medlemmar.

Address: Vid Norrvikens idrottsplats, 192 66 Sollentuna
City: Sollentuna
Zip Code: 192 66



related searches: sollentuna skridskosällskap, fackeltåg norrviken, norrviken sjö, skridskor rösjön, israpport edsviken, friluftsfrämjandet israpport stockholm, brunnsviken israpport, sjöisbanor stockholm
Similar places near
Sollentuna Badminton Sollentuna Badminton 1 km Bra hall, men lite sliten, inte samma finish som t.ex. Täby eller Skogås. Å andra sid...
Sollentuna Rackethall Sollentuna Rackethall 1 km Mysig miljö, fint renoverad hall med stort utbud. Saknas lite fräschare cafeteria
Sollentuna Tennisklubb Sollentuna Tennisklubb 1 km Sollentuna TK - Tennis för alla
Sollentunavallen Sollentunavallen 2 km Så bra att ha en så fin ishall,fotbolls och friidrotts plan och hall. Perfekt lokalis...
Sollentunavallen Sollentunavallen 2 km En kioskverksamhet som inte fungerade och mycket få parkeringsplatser. Besökte arenan...
Edsbergs Sportfält Edsbergs Sportfält 2 km mycket roligt ställe
Ultimate Performance Ultimate Performance 3 km Ultimate Performance
Puls & Träning Puls & Träning 4 km Puls & Träning - Gym nära dig! Öppet Hus måndagar kl 18-20.
Rotebro Golf Rotebro Golf 5 km Helt ok Pay & Pay bana. Väldigt bra greener och fairways. Lite väl många bunkrar ...
Reviews
Grym nybörjarpaddling med Friluftsfrämjandet Norrviken. Trevliga guider/ledare och stor hänsyn till allas olika vana/förmåga. Vintertid: bra fika och korvgrillning. Skridsko slipning utföres med gott resultat.
Fin bana som plogas väl. Bor man så att man kan åka kommunalt rekommenderas det starkt då det alltid är besvärligt med parkering.
Idag dålig is, mycket svår att åka på. 16 feb 21. Precis plogad, hoppat det går att få ordning på den. Jättefint jobb av alla ansvariga som plogar o fixar dock, så inget negativt om dom. Bara inte så bra is just nu.
Mkt bra plogat
Plogat ca 200 meter, isen är 2/5 gropig och djävlig. Skippa denna just nu 13 feb 2021
Det e mysigt att stanna till på kvällen å se utöver sjön å sitta vid bodarna där och ta det lugnt innan man ska hem.
Plogad bana 14 km. Vissa dagar uthyrning av långfärdsskridskor.
Välskött isbana när väl isen har tillräcklig bärighet. Tyvärr är sjön lite lurig pga vattnets beskaffenhet vid Jästfabriken.
Åkte ung i isbanans sträckning utmed östra stranden några km. Bra yta i stort sett.
Plogad bana med en del sprickor.
Comment on this business

Directions to Norrvikens Sjöisbana with public transportation


Bandyvägen 200 meters
520
520E
525
525X
537
592
598
599

to add Norrvikens Sjöisbana map to your website;