facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Önsta Fritidsgård

Önsta Fritidsgård

About

Önsta Fritidsgård

Story

Hej!

Vad kul att just Du är nyfiken om vår fritidsgård som vi är så stolta över. Vår verksamhet riktar sig till dig ungdom från årkurs 7 upp till dess du fyller 18år.

Vision
Vi arbetar efter Västerås Stads vision: Alltid bästa möjliga möte! Vi vill ha en fritidsgård där vi alla trivs och känner oss delaktiga. För att uppnå detta är vi ständigt nyfikna om era åsikter, förslag, tankar, er delaktighet, era erfarenheter mm. Vi utformar denna fritidsgård tillsammans. Ungdomar, personal, enhetschef, föräldrar, anhöriga m.fl. Om man skulle prata sporttermer skulle man säga: Ingen är större än laget! Vi är ett lag och vi ser verkligen fram emot Ert besök!

Våra lokaler
Vi är en stor fritidsgård med fina utrymmen för att chilla och göra roliga aktiviteter. Vi har en replokal med olika instrument. Här kan du jamma enskilt men även ösa på med ditt band. I anslutning med replokalen har vi en studio. Här kan ni spela in egen musik. Alltifrån rock till house musik. Vi har även ett Dj-bås med tunga högtalare i en bra lokal med rätt ljus för att komma i stämning. Det finns hjälp att få för att komma igång med detta. Bara komma in på fritisgården så berättar vi mer.

Vi har ett pingisrum med tre pingisbord. Här finns även en stor spegelvägg ifall man vill träna dans, träna teater etc.
Vi har ett rum där det finns biljardbord, senaste Playstationkonsolen som spelas på stor duk, möjlighet att se film på duken, bra musikanläggning, schyssta sittplatser.
Vi har ett rum där man kan spela Wii på stor duk med bra ljud och belysning. Här brukar vi även titta på film.
Vi har ett ”lugnt” rum som vi kallar Mysan. Här kan man chilla med bra sittplatser. Det finns även tv och musikanläggning i detta rum.
Vi har ett pysselrum där man kan skapa med personal.
Vi har ett café där man kan köpa diverse tilltugg. Här kan man spela sällskapsspel, titta på tv eller film på stor duk, surfa på datorer eller göra roliga aktiviteter tillsammans. I anslutning till caféet finns ett litet rum med en Playstation konsol.

Allmänt
På fredagar har vi tillgång till en idrottshall som ligger precis utanför fritidsgården. Mellan 20-21 har endast tjejer tillgång till idrottshallen och mellan 21.00–22.00 har endast killar tillgång till idrottshallen (inomhusfotboll). Vi samarbetar med föreningslivet och de brukar komma och bistå oss vid dessa tider. Vi brukar vid tillfällen ha gemensamma aktiviteter killar och tjejer i idrottshallen utöver dessa tider.
På lördagar brukar vi laga mat tillsammans som vi äter klockan 19.00. Maten är gratis men finns bara så länge den räcker och vi lagar maten tillsammans och gör ordning efteråt tillsammans. Så kom i tid ifall ni vill laga mat och äta med oss. Viktigt att veta är att det behövs ett medlemskap (gratis) på Önsta Fritidsgård för att äta med oss. Du får en ansökan av oss som du tar med till dina föräldrar för påskrift. Där fyller man i kontaktuppgifter, allergier, om man får vara med på foto, åka i personalens bilar mm.

Resor
För att få följa med på spontana utflykter och arrangemang behövs ett medlemskap (gratis) på Önsta Fritidsgård. Ansökan får du av personalen på Önsta Fritidsgård. Denna ansökan ska skrivas på av vårdnadshavare och lämnas tillbaka till oss. På ansökan vill vi bl.a. ha kontaktuppgifter till era vårdnadshavare. Detta är för er och vår trygghet ifall kontakt behöver tas. Denna ansökan förvaras inlåst.

Vi brukar ibland göra spontana utflykter som exempelvis bad, bowling, fiska, grilla, besöka andra fritidsgårdar, titta på lokala idrottsevenemang, pulkarace etc.

Vi besöker men även anordnar egna kommungemensamma arrangemang. Det kan vara alltifrån disco, skidåkning i Vedbobacken, fotbollsturneringar, konserter.

Vi åker kontinuerligt på större arrangemang och resor som konserter i Stockholm med världsartister, fotbollslandskamper (dam och herr), skidresor över dagen, kulturresor, nöjesparker, melodifestival, Idol mm

Grupper
Vi brukar starta olika ”grupper” när tillfälle ges.
Närmast kommer det starta en tjej- och en killgrupp för årskurs 7. Information om detta kommer inom kort.

Inflytande
Vi vill att ungdomen ska känna att de har inflytande över sin fritid hos oss och vara med att utforma vår fritidsgård. Detta försöker vi bl.a. uppnå genom det vardagliga samtalet, förslagslåda i caféet, Facebook, Fripunkt.se, sms-panel, snabb återkoppling av såväl personal som av enhetschef, stormöten på fritidsgården, enkäter, utvärderingar etc.

Vi har även något som heter "Snabba Cash". Där kan ungdom/ungdomar ansöka om ett gemensamt kapital på 1500kr för en specifik aktivitet riktad för en grupp om minst 4 personer. Det kan vara allt från ett knattedisco till en konstutställning ute på torget. Meningen är att ungdomarna ska gå från idé till utförd aktivitet på egen hand för denna peng. Självklart finns personal tillgänglig för hjälp under resans gång. Information om hur detta går till får du av oss inne på fritidsgården.


Hjärtligt välkommen till Önsta Fritidsgård!


Address: Daggrosgatan 2, 722 44 Västerås
Phone: 021-393644
City: Västerås
Zip Code: 722 44



related searches: Viksäng Fritidsgård, Skallbergets fritidsgård, Regler fritidsgård, Fritidsgårdar, Starta fritidsgård, Hammarby fritidsgård Västerås, Fritidsgårdar Västerås, Fritidsledare Västerås
Comment on this business

Reviews, get directions and contact details Önsta Fritidsgård.

Västerås local business

opening hours, reviews, map, satellite view. Önsta Fritidsgård address, phone, state, city, zip code. On this page you can find companies similar to Önsta Fritidsgård. On this website you can share your comments and experiences about Önsta Fritidsgård with other people.

to add Önsta Fritidsgård map to your website;



Similar places near
Önsta Fritidsklubb Önsta Fritidsklubb 34 meter Hej! Vad kul att just Du är nyfiken om vår fritidsklubb som vi är så stolta över. Vår...
Din Jord Din Jord 892 meter Din Jord erbjuder hemleverans av jord och trädgårdsprodukter från Hasselfors Garden. ...
Lite Italy Lite Italy 1 km
Hedlunds Golv Hedlunds Golv 1 km Lovade mycket men har inte lyckats leverera lika bra.
CADELIT Sverige AB CADELIT Sverige AB 1 km Nordens enda företag som är auktoriserade på Trimble SketchUp. Vi är även ett Autode...
Ramirent AB Ramirent AB 2 km Helt ok, men vet inte varför man genomför kreditprövning för en hyra på 300 kr.
Rör & VVS Västerås AB Rör & VVS Västerås AB 2 km Ingen aning om hur de är eftersom de de aldrig dök upp på den bokade tiden och inte h...
Camro AB Camro AB 2 km Camro AB är importör av Gianni Ferrari och Shibaura i Sverige Vi är även återförsälja...
Rönnby Fritidsgård Rönnby Fritidsgård 2 km Rönnny Fritidsgård
Möller Bil SEAT Västerås Möller Bil SEAT Västerås 2 km Idag var vi bra mottagna av en säljare som var ödmjuk och trevlig.
Mälardalens Lastväxlarcentral Ab Mälardalens Lastväxlarcentral Ab 2 km Affärsidén för MLC är att ge kunderna maximal service med rätt fordon, specialutrustn...
Bombardier Arena A-Hallen Bombardier Arena A-Hallen 2 km Halvtråkig arena, trångt och bökigt med trappor, ingång till hallen och toaletter som...