facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Örby Scoutkår

Story

I Örby, på Kärnbovägen, 6 ligger Örby scoutkår.
Vi håller till en brun träkyrka som tillhör Örby Metodistförsamling, kyrkan invigdes 1920 och är numera en kulturmärkt byggnad.

Örby Scoutkår bedriver scoutverksamhet för barn och ungdomar från 8 år och uppåt. Vi har fyra avdelningar; Spårare (8-9år), Upptäckare (10-11 år), Äventyrare (12-14 år) och Utmanare/Rover (15-25 år).

Vi håller till en brun träkyrka som tillhör Örby Metodistförsamling, kyrkan invigdes 1920 och är numera en kulturmärkt byggnad.

1956 beslöt man att starta pojkscouting, sedan mitten på 60-talet är även flickor med i kårens verksamhet. I början på 70-talet tog man bort blåvingar, vargungar, pojk- och flickscouter och ersatte det med minior-, junior-, patrull- och roverscouter. Under 2009 ädrades åldersgrupperna till spårarscouter, upptäckarscouter, äventyrarscouter och utmanarscouterna.

Vi tillhör KFUK-KFUMs scoutförbund (läs mer på www.km.scout.se) och verksamheten bedrivs enligt det program som i stort är gemensamt för alla Sveriges scouter men där vi naturligtvis sätter vår speciella prägel på innehållet eftersom vi tillhör både KFUK-KFUM och Metodistkyrkans Ungdomsarbete.

Nästan varje kväll i veckan är det verksamhet i vår scoutlokal som byggdes 1965 och som är utrustad med patrullyor och andra scouttypiska tillbehör, samt alla de prylar som behövs i scoutarbetet. Så som varande en scoutkår i tätbebyggt område bedrivs verksamheten till viss del inomhus, men vi har möjlighet att använda tomten runt scoutlokalen till aktiviteter. I den gamla vaktmästarbostaden har vi inrett ett rum där våra äldre scouter, utmanarscouterna, håller till och där vi även kan ha samlingar för ledare och funktionärer.

En stor tillgång i vår verksamhet ute i naturen är vår scoutstuga ute vid Erstaviken. Där har avdelningarna hajker och övernattningar, ibland även sommarläger för hela scoutkåren (läs mer under Erstavik).

Varje sommar försöker vi arrangera åtminstone ett läger. Det kan vara läger av olika slag, kårläger, läger med andra kårer eller förbundsläger med flera tusen deltagare med internationell prägel.

Sedan 1976 har scoutkåren ett fint samarbete med scoutkåren i Epsom, några mil söder om London. Vårt lägerutbyte på börjades 1978 och senast 2007 var 20 scouter och ledare från Örby i England på läger och Home-Hospitality. (läs mer under Epsom).

Som scoutkår är vi lyckligt lottade med allt detta, bra lokaler, en fantastisk scoutstuga, nära kontakt med internationell scouting och bra utrustning. För att hålla igång allt detta behövs många och engagerade ledare, de flesta är uppvuxna i scoutkåren men ibland dyker det upp ledare från andra håll i landet. En bra ledare behöver utbildning, engagemang, inspiration och uppmuntran, något som vi i Örby scoutkår försöker uppfylla.

Scoutkårens styrelse arbetar i nära samarbete med alla ledare och alla beslut tas gemensamt på våra ledarsamlingar.

Kristallkulan, vår kårtidning, kom ut som papperstidning i 39 årgångar. From 2006 finns denna information här på hemsidan.

Örby scoutkår har genom åren haft hjälp och stöd av sin föräldraförening, men den är nu vilande.

Address: Kärnbovägen 6, 12540 Älvsjö, Stockholms Län, Sweden
Phone: +468867220
City: Älvsjö
Zip Code: 12540


Opening Hours

Monday: 18:15 - 19:45
Tuesday: 18:30 - 20:00
Wednesday: 18:15 - 20:00
Thursday: 18:30 - 20:30


related searches: KFUM scoutkår
Similar places near
Free Your Mind, dans, kroppsbehandlingar och hudvård. Free Your Mind, dans, kroppsbehandlingar och... 569 meter Free Your Mind är ett företag som arbetar med helhet och hälsa genom dans,yoga, kropp...
Dogplay Dogplay 1 km DogPlay livesänder hundtävlingar runtom i Sverige tillsammans med svenska kennelklubb...
Vattenhuset Vattenhuset 1 km Så fruktansvärt ohygieniskt; bassängen inte städad på ett halvår, trots tillsägelser...
Parkleken Kristallen Parkleken Kristallen 2 km Är väll ok, dock sitter skyltar uppe att man inte får köra bil i parken eller på gång...
Strong By Nature Strong By Nature 2 km Bästa träningsgruppen i skogen!
Älvsjö Bmx klubb Älvsjö Bmx klubb 3 km Jag ramlade i första backen och bröt tre revben. Kommer aldrig tillbaka
Älvsjö AIK Simning Älvsjö AIK Simning 3 km Vår förening bygger på engagemang och gemenskap och drivs ideellt av föräldrar till s...
Älvsjö Scoutkår Älvsjö Scoutkår 4 km Riktig bra scoutkår Bland Sveriges största. Dock lång kö för att börja
LindEducation - Anna Lennartsdotter Lindbom LindEducation - Anna Lennartsdotter Lindbom 4 km Ett friskvårdsföretag som erbjuder instruktörsutbildningar och personlig träning. Med...
Reviews
En upplevelse och en chans att träffa nya människor. Finns även kyrka för alla syndare!
Bästa scoutkåren
Översatt av Google Trevlig Original Nice
Comment on this business

to add Örby Scoutkår map to your website;