facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Östra Greda Gård

Östra Greda Gård

About

Ett familjedrivet välmeriterat stuteri med säte på Öland och i Småland.

Story

Östra Greda Gård drivs av familjen Sundquist och Ómarsson. På gården har det funnits islandshästar sedan de först började importeras till Sverige. Vi var också tidiga med att anta australian shepherd som hjälp i hästarbetet och rasen är nu sedan flera år tillbaka ett givet inslag i arbetet på gården såväl som i svenska kennelklubbens rasregister.

Antalet djur på gården varierar men vi är noga med att besättningen är av en sådan storlek att alla individer får det arbete som krävs för att upptäcka och utveckla dess potential.

Östra Greda är uppdelad över två fastigheter. En på Vialmsudde i Östra Greda, två mil norr om Borgholm på Öland. Den andra på Larsgården i Sandbäckshult, fem mil norr om Kalmar. På Vialm har hästarna sitt sommarbete och strövar över milsvidda havsängar. I Sandbäckshult pågår all stallverksamhet; större delen av arbetet kring avel och träning.

Vi håller periodvis träningsverksamhet för ryttare och häst på olika kunskapsnivåer. På gården pågår regelbundet valpträffar och andra träningsläger för hund. I mån av plats tar vi emot externa ston för betäckning och hästar för uppstallning och sommarbete.

Med gården som bas pågår erkänt forskningsarbete om några hos islandshästen förekommande sjukdomar. Marie har bidragit med kunskap och arbete i kampen att förstå och motverka bl. a. spatt och sommareksem hos islandshäst.

Besök vår hemsida eller ring oss för utförligare information, kostnadsförslag eller för att titta på våra saluhästar!

Du är alltid hjärtligt välkommen att göra ett besök på Östra Greda Gård! Hos oss pågår alltid aktiviteter både på och utanför gården. Familjen är därför inte alltid på plats. Hör gärna av dig innan ditt besök så ser vi till att vara hemma för att ta hand om dig på bästa sätt!

Varma hälsningar,
Dr. Marie Sundquist
Gísli Ómarsson och Lotta Sundquist
Johanna Sundquist

Du når oss på:
Larsgården, Sandbäckshult: 0499 202 09
Lotta och Gísli: 076 80 44 804
Marie: 070 14 96 773

Address: Vialmvägen, 387 91 Borgholm
City: Borgholm
Zip Code: 387 91



related searches: Östra greda gård age
Similar places near
PPH-Lantbruk Askelunda PPH-Lantbruk Askelunda 6 km Trevlig bonde med gott humör
Solhyddan Solhyddan 18 km Gemenskap och värme på en solig strand i Köpingsvik på Öland. Här bor Solhyddans bost...
Villa Nore Villa Nore 20 km Trevlig bemötande och lägenheterna är fräscha. Man får mycket för pengarna här. Lätt ...
tullgatan24.se tullgatan24.se 20 km Ett jätte trevligt lite boende bra beläget super trevliga värdar som tar i mot ! o...
Kungsgatan Borgholm Kungsgatan Borgholm 20 km Välkomna att boka om ni ska besöka ön i sommar! #booking
Villa Sol & Villa Ekebo Villa Sol & Villa Ekebo 21 km Superb läge, enkel in- och utcheckning. Underbar trädgård. Rekommenderas varmt!
Schwabegger's plejs på Strand Schwabegger's plejs på Strand 21 km En plats att längta till...
Comment on this business

to add Östra Greda Gård map to your website;