facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Årsunda kyrka

Story

Årsunda kyrka är en kyrkobyggnad i Årsunda, en mil söder om Sandviken. Den är församlingskyrka i Årsunda-Österfärnebo församling i Uppsala stift.KyrkobyggnadenÅrsunda kyrka är belägen på en rullstensås. Kyrkan består av rektangulärt långhus med utbyggd sakristia i öster och västtorn. Ingång i väster via tornets bottenvåning samt mitt på långhusets sydsida. I den östra delen av långhuset återstår en medeltida salskyrka tämligen intakt. Kyrkans exteriör präglas av den radikala ombyggnaden på 1770-talet. De vitputsade murarna genombryts av rundbågiga fönsteröppningar. Sydportalen har något utskjutande omfattning och ett runt fönster ovanför. Såväl långhus som sakristia har valmade sadeltak med plåttäckning. Tornet kröns av plåtslagen huv och lanternin. I kyrkans inre dominerar senmedeltiden. Det förnämliga, senmedeltida altarskåpet har brukats kontinuerligt från dess förskaffande.

Address: Årsunda
City: Årsunda



related searches: sandvikens pastorat, årsunda österfärnebo församling
Similar places near
Årsunda Viking Årsunda Viking 866 meter Väldigt fin vikingagård. Bra service och personal gårdens historia. Går att köpa böck...
Reviews
Fint, känns helt rätt att ha dop där :
Detta är en av mina favoritkyrkor. Jag har varit hör på skolavslutningar, Luciatåg och andra roliga saker som föreställningar under dom senaste snart 8 åren. Jag går på Juniorerna i sockenstugan och vi är ganska ofta i kyrkan då.
En väldigt vacker och fin kyrka.
En mycket vacker och nyrenoverad medeltidskyrka som fortfarande används regelbundet. Flera vackra träsniderier och takmålningar.
Varit där och tänt ljus på gravarna,.
Unik medeltidakyrka i området
A large and well preserved church with a big, lush and tranquil cemetery. Översatt av Google En stor och välbevarad kyrka med en stor, lummig och lugn kyrkogård.
Comment on this business

to add Årsunda kyrka map to your website;