facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Årsunda Viking

Årsunda Viking

About

Årsjögård i Årsunda

Story

Välkomna att besöka en levande vikingagård! Du får uppleva alla aspekter av vikingatidens liv och leverne; allt från vardagsliv och fest till hantverk och lekar.

Vikingagården Årsjögård började byggas 1996 på Brudberget i Årsunda. Målet var att skapa en hållbar turistanläggning med vikingatiden som tema. Sedan dess har gården varit en plats för utbildning, kurser, företagsfester, guidning, hantverk och lekar. Oräkneliga skolklasser har genom åren ätit vikingamat vid öppen eld och sovit på fårskinnsfällar i vårt långhus.

Idag drivs Årsjögård av oss i föreningen Fafner. Vårt mål är att på ett så levande och verklighetstroget sätt som möjligt visa hur en gård kan ha sett ut kring år 970. Gården ändras och expanderar därför, allteftersom vi försöker hålla oss uppdaterade med de senaste arkeologiska rönen. Vi är stolta över att få förvalta Gästriklands vackraste föreningslokal. Läs mer om oss på vår hemsida och titta in i vårt galleri!

Address: Årsundavägen 899, 810 22 Årsunda
Phone: 0706218594
City: Årsunda
Zip Code: 810 22


Similar places near
Årsunda kyrka Årsunda kyrka 866 meter Fint, känns helt rätt att ha dop där :
Reviews
Väldigt fin vikingagård. Bra service och personal gårdens historia. Går att köpa böcker och smycken. Rekommenderas!Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasOsäker
Väldigt bra gjort, med mycket kärlek och engagerade guider. Flera olika byggnader med en hel del redskap, möbler och mm. Man får testa att skuta med pil och båge, prova kläder och svärd. Absolut värt ett besök och kostar ganska lite inträde jämfört med andra ställen.
Bästa vikingagården jag har sett. Ett måste att besöka under sommaren. Ett ställe som är kul att besöka för alla åldrar.
Program hela dagen, varje timme är en annan aktivitet. Jag rekommenderar det till alla, det är bra för barn också!
Otroligt häftigt och mysigt med riktiga vikingar som bor där v.28-29 de var villiga att berätta om allt som har med vikingar att göra. Autentiska hus hantverk m.m
Mycket olika aktiviteter, allt från spännade berättelser, gjutning av smycken, mat, lekar och hängivna personer som lever vikingaliv.
Jag har varit där, men det var för många år sedan. Var i alla fall på besök på deras webbsida för eventuellt besök när mina nu mer vuxna barn kommer på besök.Bokning rekommenderasOsäker
Mysigt ställe. Trevlig personal, kul och intressant att gå runt. Bra sagoberättare, kul att prova bågskytte. Passar alla åldrar rekommenderas!
Roligt för hela familjen. Vikingagård med flera byggnader och trevliga vikingar som guidar besökarna.
En överraskande upplevelse för hela familjen, en paus från en vanlig dag. Vi missade själva medeltidsveckorna då människor bor och lever som man gjorde under vikingatiden och vi som besökare kliver in i den historiska vardagen. Idag när vi besöker får vi en fantastisk guidning på två timmar och en fängslande berättelse om vikingatiden, barnen och vuxna får prova ringbrynja och svärd, både vuxna och barn får möjlighet att prova på pilbåge och gissa vilka djur som vanligtvis ingick i en vikingameny. En bra stund och man går därifrån mycket nöjd både gammal som ung.
Comment on this business

to add Årsunda Viking map to your website;