facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Stora Mellby Kyrka

Stora Mellby Kyrka

About

Stora Mellby kyrka är en av våra kyrkor i Bjärke församling
Foto: Martin Lidén

Story

Stora Mellby kyrka har en lång historia och är om och tillbyggd vid en mängd olika tillfällen. Den uppfördes från början på 1100-talet och av den byggnaden återstår nu den sydvästligaste delen. Efter flera ombyggnationer med bl a tornets tillkomst på 1760-talet, fick kyrkan sin nuvarande storlek genom tillbyggnad i öster, år 1828, förutom sakristian som byggdes 1956.

Dopfunten har troligen funnits i kyrkan sedan den först byggdes. Altartavlan är tillverkad 1737 och föreställer i mitten den korsfäste Jesus omgiven av Paulus och Petrus. Längst ner finns en oljemålning med nattvardens instiftande och högst upp Kristus med segerfanan. Samtidigt målades hela kyrktaket med bibliska bilder, vilka försvann vid ombyggnaden 1828.

Predikstolen är troligen från slutet av1600-talet, kompletterad och restaurerad i 1724 och 1732 av bildhuggaren Michael Schmidt. Den nuvarande kyrkorgeln är byggd 1966 av Nils Hammarberg. Kyrkan rymmer ca 480 personer.

Address: Prästvägen, 441 70 Sollebrunn
Phone: 0322-83700
City: Sollebrunn
Zip Code: 441 70



related searches: mellby kyrka konsert, magra kyrka, bjärke församling personal, bjärreds församling, erska kyrka sollebrunn, musik i sommarkväll bjärke
Similar places near
Lagmansereds kyrka Lagmansereds kyrka 403 meter Snyggt och prydligt!
Magra Kyrka Magra Kyrka 4 km Foto: Martin Lidén En av våra kyrkor i Bjärke församling
Erska Kyrka Erska Kyrka 5 km Erska kyrka som ligger högt belägen i den natursköna bygden är en mycket sevärd kyrka...
Equmeniakyrkan Loo Equmeniakyrkan Loo 9 km Equmeniakyrkan Loo inbjuder till offentliga gudstjänster, bibelstudier, studiecirklar...
Reviews
Stora Mellby kyrka är en kyrkbyggnad som har ett kraftigt fyrkantigt klocktorn som ger kyrkbyggnaden en känsla av att inte vara så hög trots att den är stor och lång. Detta är en av få kyrkor som är placerad på ett sådant sätt att det inte utan svårighet går att gå runt den, den ligger invid en bergknalle. Det finns goda parkeringsmöjligheter.
Mycket fin kyrka
Väldigt fin kyrka,har bara åkt förbi.
Trevlig kyrka
Översatt av Google Sedan när kan du ge en recension om en kyrka. Som ateist kan jag bara kommentera vad jag ser i förbigående. Det såg bättre ut längre bort. Original Since when can you give a review on a church. As an Atheist I can only comment on what I see in passing by. It looked better further away.
Comment on this business

to add Stora Mellby Kyrka map to your website;