facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for The Steam Hotel

The Steam Hotel

About

With our genuine passion and respect for our guests and each other, we create mysterious places where people can catch up, relax and refuel. Welcome.

Story

Vi bygger inte ett hotell.

Vi bygger inga 18 våningar vid Mälarens strand, vi bygger inga 227 rum, inget 800 kvm stort spa, inga rooftop restauranger, inga konferensrum med plats för 550 gäster, inga barer, inga utomhusterasser med pooler. Vi bygger en destination för människor som vill uppleva mer och bli berörda, en plats för människor som inte nöjer sig med bra. Ett hotell för människor som söker det spektakulära.

Från Ess group – grundarna av Europas främsta sparesort Ystad Saltsjöbad och Sveriges bästa mötesanläggning Falkenberg Strandbad.

The Steam Hotel – ny kraft och energi. Nu till ditt förfogande.

Address: Ångkraftsvägen 14, 72130 Västerås
Phone: +46 21 475 99 00
City: Västerås
Zip Code: 72130


Reviews
Köpte ett paket med "spa" och 3-rättersmiddag + övernattning fre-lör + Trevlig och behjälplig personal, superb restaurang och väldigt avslappnande och harmonisk miljö med dämpad belysning och öppna brasor. Hade varit fin utsikt om vädret inte hade förstört - Lite väl dyrt för själva "spapaketet". Man fick trängas i poolerna och fick inte plats i rummet med bäddar. Frukostbuffen var medioker. Ingen bra kvalité och väldigt lite utbud. Summa summarum: Gå på spat på en vardag, ta en drink högst upp i baren när det inte är dålig sikt eller bara övernatta för att komma bort en liten stund
Verkligen en femstjärnig upplevelse med guldkant! Byggnaden, atmosfären och inredningen andas skön blandning av avkoppling, lounge, lyx och industriell steam punk. Servicen har varit fantastisk rakt igenom. Vacker utsikt och maffig känsla från hotellets högre våningar och takbar. God mat och en skönt överdådig frukostbuffé. Spat är litet men trevligt och framförallt avkopplande. En innebassäng och en ute med fin utsikt över Mälaren, bastu och bar. Men bäst är nog alla generösa bäddar och sängar - framför brasan eller med utsikt mot vattnet där en kan ligga och läsa bok, ta en drink eller låna ett spel. Men 2,5h i spat är fullt tillräckligt för att bli nöjd. * Önskar att det hade funnits hyllor, skåp eller enklare tygpåsar att låna på spaavdelningen för att rymma en bok, telefon m.m. * Allt är så generöst och genomtänkt, förutom handdukarna som gärna kunde vara större! + extra plus för sköna sängar, tysta rum, all trevlig service * bäst på menyn Steam buns Locavore och tryffelkyckling Chamberlain
Vi har länge spanat på Steam Hotel både på sociala medier samt hört av vänner hur otroligt hotellet skulle vara. & delvis håller vi efter besöket även med. Vi välkomnades varmt av Marie i receptionen som var otrolig. Hon förklarade allt väldigt bra och var tydlig i en kort genomgång i och med att det var första gången vi besökte hotellet. Poolcluben de hade var supermysig, även där väldigt bra service och om ni är på besök missa inte deras eldstad där man kan torka/napa en stund. Rummen var superfina, fräscha och cool inredning. Belysningen var däremot lite dålig, det var väldigt mörkt överallt. Nu till restaurangen.. Maten var helt okej. Inget särskilt jämfört med andra ställen såsom Yasuragi, APO, TAK Stockholm, Grodan, Ångbåtsbryggan och andra ställen i liknande prisklass. Till efterrätten erbjöd servitören även kaffe, något de inte informerat om kostade extra vilket vi heller inte förväntat oss i och med att en gratis kaffestation fanns ute i lobbyn. Lite chockade blev vi då när de frågade om detta skulle sättas på rummet. 58kr är såklart ingen biggie att bråka över men vi ville ändå fråga i receptionen där vi möttes av Åse som mest ryckte på axlarna och inte svarade på någonting. ”Kaffet i restaurangen är ju färskbryggt” var största förklaringen. Låter lite konstigt om det i lobbyn med andra ord inte är färskt. Vid utcheckning mötte vi dock Marie igen, som bad så hemskt mycket om ursäkt och kompenserade oss med lite ”färdkost” godis för resan hem. Med andra ord - Hitta på Marie i receptionen så får ni definitivt ett bra bemötande vid in och utcheckning. 5/5 till Marie i receptionen 4/5 till rummet 4/5 till ginbaren 4/5 till frukosten 3.5/5 till poolcluben 3/5 till middagen 3/5 over-all service 2/5 till priserna väldigt dyrt i jämförelse till det man får Behöver kanske inte ens ge en X/5 till Åse : Tack Steam Hotel!
Åkte onsdag-fredag med två olika paket. Båda innehållande middag och spa. Snyggt inrett hotell med industriell känsla. Proffsig och tillmötesgående personal. Välstädade rum. Ett plus att det finns flera restauranger och barer samt flertalet biljardbord, shuffleboard, pingis etc, det erbjuds också bio. Fräsch toppvåning med bar samt fint spa. På spat dock endast en inne och ute pool, finns ingen bubbelpool och endast en vanlig bastu stor, torrbastu som i min mening räcker gott och väl. Om man ska sakna något så var det växtbaserade alternativ på menyn, det gick att få vid förfrågan men kändes som något saknades när det gjordes. Lakto-ovo veg fanns med som 1-2 alternativ vilket absolut är ett steg i rätt riktning. Summa summarum: väl värt ett besök på kanske ett av Sveriges häftigast inredda hotell där känsla av lyx och detaljer inte gick att gå miste om. Copperhill i Åre har fått sig en utmanare i minst samma kaliber
Ett annorlunda och ett roligt hotell som gav många intryck. Supertrevlig personal och som var servicemindade. Rummet vi fick på 16:e våningen var ett härligt stort, med jätteskön och bekväm säng som var tjusigt bäddad med massor av kuddar. Liten minus var själva utsikten. Hade varit helt fantastiskt om utsikten var över vattnet. Badrockarna och tofflorna var mörkgröna istället för vita som det brukar vara på alla andra hotell, det kändes lyxigare. Baren på våning 18 var så fin och utsikten var fenomenal. Även här var personalen väldigt trevliga. Vi var också på en kanonbra ginbar som hade ett bra urval gin, tonics, passande frukter och jättegoda nötter. Bartendern var mycket duktig på hjälpa till och serverade en jättegod gin och tonic. Det finns massor av diverse spel som shuffleboard och biljard. Även ljudisolerade karaokerum och biograf. Vi åt trerättersmiddag på våning 1 och allt var jättegott! Detta ställe har något för alla med ett öppet sinne. Massor finns att utforska! Vi hann nog inte med allt, så ett till besök bör inplaneras.
Trevligt och snyggt designat hotell. Steam har en skön och exklusiv känsla som märks ända ner till detaljnivå. Det märks att det är ett genomtänkt och påkostat projekt som man driver. Dock brister det i personalens service. På Chamberlain - restaurangen så fick vi vänta ca 1 timme på att få förrätten jordärtskockssoppa och drink och ca 1 timme på huvudrätten. Maten var god men inte wow och mycket små. Jag beställde en Espresso som glömdes bort av personalen och tog ca 30 min att få. Då lovades jag att det skulle strykas från notan men när jag betalade så var det ändå med. Inte pengarna i sig som man blir irriterad över utan bara personalens dåliga service. Spat kändes inte som ett spa. Jag saknar en bubbelpool och en större pool som man kan ta några simtag i. Relaxrummet med öppen eld är det bästa med spat enligt mig. När vi var där var det mycket trångt i spat vilket gjorde det till en stressigare upplevelse. Överhajpat och överprissat hotell! Men absolut värt ett besök för den snygga och exklusiva inredningen och sköna industrikänslan!
Fint hotell med bra service! "spa-delen" med bar var trevligt men väldigt högljutt, kändes väldigt party, vilket kanske var meningen, men inget för oss då vi var ute efter lite avkoppling och härligt häng. Goda drinkar. Åt middag uppe på Locavore, som tyvärr vnog hade hypeats upp av vänner. Vi blev besvikna, men nöjda. Maten var god, men inte speciellt, speciell... Frukosten tog jäääättelång tid att få serverad, vi fick vänta i närmre 40min på att få allt till bordet. Någon god marinerad bacon och färska croissanter, annars väldigt medioker, nästan dålig, frukost. Inget att hänga i granen. Steam är en fin byggnad med en härlig känsla. Men det var inte värt priset, och vi är nog inte i målgruppen för hotellet.
Vilken helg det varit, underbart välkomnande av personal som älskar sitt jobb. Allt startade med en man som kom fram och ösnakde oss välkomna kära gäster, så proffsigt, Steam är inte bara ett hotell, det är en upplevelse utöver det vanliga. Jag har bott på många Hotell i mitt liv, men Steam slår allt. Många intryck som fortfarande spelar upp bilder av allt. Stort tack även till receptionen som hjälpte till att förlänga vår vistelse med en dag, då vi ville stanna kvar. Stort tacka alla på Steam, vi kommer tillbaka :
Härlig upplevelse i vacker miljö. Mycket god mat och idel trevliga medarbetare. Smidig in- och utcheckning som verkligen fått sig ett uppsving sen vi var här för 3 år sen. Hittade ett paket till ett bra pris men till fullpris dryga 5000 kronor vete sjutton om jag skulle boka det trots den goda maten och tjusiga miljön som får en att må kungligt bra. Rum: Tysta rum, sköna sängar. Älskar den tjocka badrumsdörren som stänger sig tyst. Om jag hade önskat något så hade det varit större badlakan. Mat och dryck: Mycket god och smakrik mat. Vi åt genomgående asiatiskt där varje rätt i sig var en upplevelse.
Fantastiskt hotell som ger vad de lovar verkligen!! Ginbaren, maten, hotellrummet, inredningen... otroligt snyggt och bra!! Vi kommer definitivt åka tillbaka. Nästa gång ska vi boka plats i poolen också. Det enda lilla minus jag skulle kunna ge är att det gärna hade fått finnas en enkel pool även för oss som inte bokade poolpaketet...
Comment on this business

Reviews, get directions and contact details The Steam Hotel.

Västerås hotel

opening hours, reviews, map, satellite view. Västerås västerås spa location, how can i go. The Steam Hotel address, phone, state, city, zip code. On this page you can find companies similar to The Steam Hotel. On this website you can share your comments and experiences about The Steam Hotel with other people.

to add The Steam Hotel map to your website;



Similar places near
Kokpunkten Kokpunkten 44 meter Mycket folk vi hade en rolig dag med barnen,maten var god men dyr
Hamnenscafe Hamnenscafe 170 meter En liten oas bland alla nybyggda hus i kvarteret Neptun på kaj stråket vid Östermälar...
Ankarudden Ankarudden 469 meter Fick en god vegansk gryta som alternativ till lunchbuffén. Dock var hummusen till sal...
Rob’s Burger Rob’s Burger 583 meter Helt okej burgare, lite tråkigt att dippen kom i plastförpackning med lock. God milks...
Restaurang Bryggans Restaurang Bryggans 755 meter Mycket trevligt läge precis vid Mälaren. Jag har provat samma pizza nr 14 vid två til...
Bryggans Bar&Café Bryggans Bar&Café 755 meter Mycket trevligt läge precis vid Mälaren. Jag har provat samma pizza nr 14 vid två til...
Bryggans Bar & Caf'e Bryggans Bar & Caf'e 825 meter Vi kom till sushi delen av Bryggans Bistro den här gången. Lokalen såg bra ut med gan...
Scandic Västerås Scandic Västerås 856 meter det var en gång jag bodde på scandic swedish sleeping and livin'. Åt revbensspjäll me...
Golden Aoni AB. Golden Aoni AB. 865 meter สุขภาพและความงาม https://line.me/R/ti/p/%40nri2321y
Västerås Dinner Club Västerås Dinner Club 880 meter Väldigt trevlig restaurang med personligt intryck. 10 bestämda små rätter som beskriv...
Säsong Sommar Säsong Sommar 970 meter Vi erbjuder ett trevligt sammanhang.
Mälarparkens Cafe&kök Mälarparkens Cafe&kök 997 meter Supermysigt cafe precis vid vattnet med stor och fin inglasad uteservering. Godaste G...
Kajens Café Kajens Café 1 km Café med vacker Mälarutsikt
Culturen Culturen 1 km Bra samlingsställe för kultur och kulturhistoria. Här huserar bio, teater, café, gymn...
Restaurang Kopparlunden Restaurang Kopparlunden 1 km Schyssta neonljus, det är det enda jag lagt märke till där inne. Har inte ätit där....
Vinoteket Lothar Vinoteket Lothar 1 km Vi var ett gäng som hade avslutning på MDU. Vi beställde pizzabuffe. Mycket goda pizz...
Kajplats 9 Kajplats 9 1 km Julbordsrecension: Skaldjur inspirerat julbord, riktigt fräscht, kvalitet över kvanti...
Hotel Plaza Restaurang Hotel Plaza Restaurang 1 km Tyvärr lite dålig kyla på rummet annars kanon. Lite knepig utemiljö med lustiga männi...