facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Torsby Ridklubb

Torsby Ridklubb

About

Vi är en kvalitetsmärkt ridskola som är öppen för alla, oavsett om du är tjej eller kille, ung eller gammal, med eller utan häst. Alla är välkomna!

Story

Torsby Ridklubb är en av de få ideella föreningar inom idrottssverige som helt äger och driver sin anläggning. Vi finns i norra Värmland, 10 mil norr om Karlstad, där vi bedriver verksamhet i stort sett året runt med ca 150 medlemmar.

I stallen finns plats för 20 hästar varav 9 är ridskolans. Vi har ett fint nybyggt ridhus 20 x 48m och två utebanor, 20 x 60 och 40 x 60m. Vår varmdel innehåller omklädningsrum, WC, teorirum, kansli samt en helt nyrenoverad cafeteria där vi strävar efter att komma igång med fikaförsäljning igen under hösten.

Vi har lektionsverksamhet 5 dagar i veckan. Under vardagarna är det full rulle i stall och ridhus – kvällslektioner på alla nivåer och på dagarna bedrivs handikappridning, ridning för seniorer 65+, drop-in-ridning och så erbjuder vi privatlektioner.
På helgerna är det ibland kurser av olika slag samt tävlingar på olika nivåer. Under sommaren arrangeras ridläger – både för vuxna och barn, sommartid arrangeras också våra populära hajker – ridning med grillning och övernattning.

Historik:

Initiativet till att bilda en förening för häst och ridintresserade togs av distriktsveterinär Torsten Arpi. Vid ett första möte den 9 december 1969 hade ett 60-tal personer mött upp och det beslutades att nästa möte skulle hållas 29/1 1970 – då bildades Torsby Ridklubb.

Föreningens första styrelse blev:

Ordförande: Torsten Arpi
Sekreterare: Barbro Gillstedt
Kassör: Siv Lundin
Ledamot: Erik Sundberg, Sven Hedman, Torbjörn Haglund

Klubben hyrde Billeruds ladugård vid Herrgården i centrala Torsby. Lektionsverksamheten fungerade med hjälp av ideellt arbete och privatägda hästar. I augusti 1974 köpte klubben sin första lektionshäst, Luster Bulwork, för 3300 kr.

Tävlingsverksamheten i klubben tog fart redan från början. Under vinterhalvåret hölls hopptävlingar i det lilla ridhuset på 9 x 18 m (!) och andra halvan av året höll man till på olika fotbollsplaner.

1982 gjordes en kontroll av stallbyggnaderna på länets samtliga ridskolor. Torsbystallet klarade inte kontrollen och det blev utdömt som tjänlig bostad för hästar.

1986 i maj månad togs fösta spadtaget till en ny ridanläggning i Röbjörkeby. Vintern 1987 stod stall och tält klart och 21 februari flyttade hästarna in. Sedan den tiden har det hänt en hel del, bland annan har det byggts ett nytt ridhus.

Address: Röbjörkeby 11, 68592 Torsby
Phone: 056012995
City: Torsby
Zip Code: 68592



related searches:
Similar places near
Fritidsbanken Torsby Fritidsbanken Torsby 1 km Vilken grej! Fantastisk koncept och väldigt vänligt bemötande.
The Green Web Foundation The Green Web Foundation 2 km One day the Internet will run entirely on renewable energy. The Green Web Foundation ...
Help to Help Second Hand Torsby Help to Help Second Hand Torsby 2 km Bra godis och gott, borsta tänderna!
Tjej- & Kvinnojouren Nordvärmland Tjej- & Kvinnojouren Nordvärmland 2 km Kvinnojouren Nordvärmland startade 1991 i Torsby av kvinnor som ville stötta och hjäl...
ABF Norra Värmland Torsby och Sysslebäck ABF Norra Värmland Torsby och Sysslebäck 2 km Är nog inte så mycket min grej det
Reviews
Välskött och bra organisation.
Comment on this business

to add Torsby Ridklubb map to your website;