facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Tumba bruksmuseum

Tumba bruksmuseum

About

Visningar, dagkonferenser, workshops, luncher och middagar. Fri entré.
Öppet: maj-aug ti-sö kl. 11-16, sep-apr lö-sö kl. 11-16.
Övrig tid efter bokning.

Story

Sveriges sedel- och pappershistoria berättas på ett spännande sätt, från 1600-talet och fram till idag. Minst en gång om dagen visas hur det går till att göra papper för hand.
Tumba Bruksmuseum är granne med Crane AB som tillverkar våra sedlar.
Frälsehemmanet Tumba köptes av Sveriges Riksbank för tillverkning av sedelpapper. År 1758 bjöds de holländska bröderna Jan och Erasmus Mülder till Tumba för att bygga upp verksamheten. Tumba Bruk blev ett eget samhälle med skola, butik, brandstation och arbetsplats.
I fyra hus finns nya och moderna utställningar. En spännande miljö, fylld av tradition, är nu berikad med samtida arkitektur och design.
I utställningarna möter ni holländska pappersmästare, brukspersonligheter och en skolmoster som bott och arbetat i bruket. Det är det lilla samhället i det stora sammanhanget.
Att besöka museet är gratis.
Museet har ett café som serverar smörgåsar, bakverk och kaffe. Övriga arrangemang efter överenskommelse. Sommartid finns det en uteservering.
Det går bra att boka konferenslokaler, beställa lunch eller middag för sällskap i olika storlekar. Vi anordnar även bokade guidningar för föreningar, skolor, företag och andra grupper. I vår programverksamhet ingår föredrag, workshops och kurser i handpapperstillverkning.
Med pendeltåg från Stockholm eller Södertälje kommer du snabbt till Tumba. En utflykt värd resan.

Address: Sven Palmes väg 2, 14743 Tumba
Phone: +46851955346
City: Tumba
Zip Code: 14743



related searches: Tumba bruk café, Ekonomiska museet, Hågelby gård, Museum Sveriges historia, Arkeologerna Statens historiska museer, Statliga museer, Statliga museer Stockholm, Skokloster slott
Similar places near
Tumbascenen Tumbascenen 1 km Jätte besviken, otroligt otrevligt ch dåligt bemötande på plats, undrar hur anställni...
Reviews
Litet museum med tryckeri-tema. Gratis inträde. Har flera små hus. Eftersom det är litet museum så kanske inte ska planera en heldag kring.
Litet men rätt roligt museum
Inte så kul helt ärligt, pengar jag aldrig får tillbaka.
Trevlig kunnig hjälpsam personal i unik bruksmiljö
Trevlig personal, klurig sportlovsaktivitet och intressant föreläsning/visning om hantverksmässig papperstillverkning. Rekommenderas!
Intressant museum om sedlars historia och tillverkning. Lärorikt att se papperstillverkningen och de maskiner som hör till.
Serviceinriktad och trevlig personal, bra kafé och rena toaletter med skötbord. Väldigt textintensiva utställningar därav 3 stjärnor och inte 4. Mysig miljö dock.
Välbevarad bruksmiljö. Litet men intressant museum att besöka, speciellt om man vill veta mer om Sveriges ekonomi bakåt i tiden. Gratis inträde.
Trevlig en ö i Tumba där man kan slappna av och ta en kaffe samt läsa om historia
Väldigt Otrevlig tant i fiket.
Comment on this business

to add Tumba bruksmuseum map to your website;