facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Vårfrukyrkan, Skänninge

Story

Vårfrukyrkan är en kyrkobyggnad i Skänninge och tillhör Skänninge församling i Linköpings stift. Den ligger åtta kilometer norr om Mjölby.KyrkobyggnadenVårfrukyrkan i Skänninge är en treskeppig hallkyrka med ett något högre mittskepp. I öster ett rakslutet korparti av samma bredd som långhuset och i väster ett indraget torn. Kyrkan är murad av tegel i munkförband på kalkstenssockel, har spetsbågiga fönster och täcks av ett säteritak. Tornet kröns av en huv, som tillkom 1776 efter en eldsvåda. Strävpelare finns på samtliga sidor av kyrkan. Ingångar finns i väster och i söder i långhusets västra del. Den trappformade östgaveln pryds med blinderingar, bland annat i form av en ros och ett kors. Långväggarna avslutas upptill med en blinderingsfris. På västgaveln flankeras tornet av fönsterformade blinderingar.

Address: Mjölby
City: Mjölby


Reviews
Sevärd kyrka. En kyrka med mycket utsmyckningar och målningar. Mycket sevärd och vacker.
En kyrka som bjuder in alla. En församling som försöker hjälpa där det behövs!
Låter som en fin kyrka. Kanske skulle vilja begravas där nångång
Fin medeltidskyrka i tysk gotisk stil.
Var där på ett barndop. Mycket trevligt. Vi fick bra information innan dopet av organisten om kyrkan. Lycka till i framtiden.
Runstenen utanför är värd ett besök.
Härligt med en öppen kyrka så man kan få komma in o BE o tända ljus
Fin gammal kyrka som är värd ett besök om man är intresserade av gamla kyrkobyggnader.
Jag gick bara förbi var ej inne i kyrkan
Mycket vacker och stor kyrka
Comment on this business

Reviews, get directions and contact details Vårfrukyrkan, Skänninge.

Mjölby church

opening hours, reviews, map, satellite view. Mjölby mjölby landmark & historical place location, how can i go. Vårfrukyrkan, Skänninge address, phone, state, city, zip code. On this page you can find companies similar to Vårfrukyrkan, Skänninge. On this website you can share your comments and experiences about Vårfrukyrkan, Skänninge with other people.

to add Vårfrukyrkan, Skänninge map to your website;