facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Valsängs Ryttarförening

Valsängs Ryttarförening

Story

Valsängs Ryttarförening bildades 1995 och har större delen av sin verksamhet på Valsängs Gård. Där bedrivs ridskola i samarbete med Valsängs Ridcenter. De flest medlemmarna rider lektion och/eller har de egen ponny/häst uppstallade på Valsäng.

Förutom ordinarie ridlektioner bedriver VaRF tränings- och tävlingsverksamhet.
Ridskolan har lektioner måndag - onsdag samt lördag. Lektionshästarna är ofta uthyrda på halvfoder torsdag och fredag. Söndag vilar normalt hästarna.
Torsdag, fredag och ev någon kväll i veckan är det träningar med instruktörer som kommer utifrån, både för de som har egen häst eller hyr ridskolan.

Under sommaren är det ridläger eller så kan man hyra en "egen" häst under en elelr två veckor. Man kan även boka ridlektioner, privat elelr i grupp, samt uteritt.

På höst-, jul-, sport- och påskloven är det fullt program med pysseldagar, hästskötardagar- klubbtävlingar och extraträningar/lektioner.



Klubben har ca 160 medlemmar, men i genomsnitt är det 200 besökande per vecka. Flertalet av dessa är barn och ungdomar, som antingen skall rida lektion, sköta om "sin" häst (egna eller ridkolans) eller bara vara i stallet och träffa kompisar.
Många kommer direkt från skolan med skolbussen och blir hämtade utav föräldrarna framåt kvällen. De har fika/matpaket med sig och det är inte ovaligt att de passar på att läsa läxorna i väntan på lektioner eller träningar skall börja. De har tillgång till kyl/fys, micro och en matsal i klubbhuset.

Address: Valsäng 155, 471 92 Klövedal, Västra Götalands Län, Sweden
Phone: 0304-66 35 15
City: Klövedal
Zip Code: 471 92



related searches: Valsäng, Tjörn, Tjörns Ridklubb, Stora Höga Ridklubb, Stora Höga Ridklubb ridläger, Stora Höga Ridklubb privatlektion, Ridning Tjörn, Tjörns Ridklubb schema, Stora Höga Ridklubb våra hästar
Similar places near
Team Toröd Team Toröd 2 km Tjörn, Toröd, barn, jollar
Tjällevikens Brygga Tjällevikens Brygga 3 km Toppen, mysigt och naturskönt
Comment on this business

to add Valsängs Ryttarförening map to your website;