facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Et liv i balanse

Et liv i balanse

Info

Et sted hvor kropp og sjel kan finne ro!

Historie

Stine Hellebergshaugen

Fysioterapi - Mensendieck
Medisinsk akupunktur, NFMA
Yoga
Slyngebehandling

Tlf.: 906 24 460
Epost: [email protected]
www.hønsehuset.no

Jeg er utdannet fysioterapeut innen Mensendiecksystemet fra Høgskolen i Oslo. Videre har jeg utdannet meg innen medisinsk akupunktur, yoga og Neurac slyngebehandling. På Hønsehuset jobber jeg både med individuell behandling og grupper. Jeg ønsker å hjelpe mennesker med ulike plager, men ikke minst motivere til å forebygge disse. Jeg jobber med mange ulike problemstillinger, både hos voksne og barn. Det kan være akutte skader eller langvarig problematikk.

Ved Klinikk for Alle jobbet jeg sammen med kiropraktor, lege, osteopat, fysioterapeut og akupunktør. Dette arbeidet har gitt meg en bred erfaring innen tverrfaglig (multimodal) behandling. Jeg anvender kunnskap fra både Vesten- og Østens medisinske systemer, og ser mennesket i et holistisk perspektiv- fysisk, psykisk og sosialt. Behandlingen tilpasses hver enkelt og er basert på en grundig samtale og undersøkelse.

Plager er ofte sammensatte og sammen med deg søker jeg å finne årsakene til problemet. Det er viktig at pasient og terapeut har et gjensidig samarbeid for å oppnå et godt og varig resultat. Dette kan bl.a. bety at du får enkle oppgaver som du jobber med på egenhånd mellom timene. På denne måten får behandlingsprosessen en større kontinuitet og du lærer hva du kan gjøre for å hjelpe deg selv.

Jeg legger vekt på at behandlingen er rolig og avspennende!

Videre kan du lese mer om mine behandlinger:

Fysioterapi - Mensendieck
Mensendieck- fysioterapi søker å gi deg større bevissthet rundt egen kropp og hvorfor du har fått plager. Behandlingen består av aktive øvelser integrert med ulike passive teknikker. En grundig holdnings- og funksjonsundersøkelse er utgangspunktet for hvilke øvelser og teknikker som velges. Du lærer hvordan du best mulig kan ta vare på kroppen din i hverdagen slik at belastningslidelser og skader forebygges.


Medisinsk akupunktur
Akupunktur har sin opprinnelse i Kina flere tusen år tilbake i tid. Det brukes tynne nåler for å stimulere kroppen til å gjenopprette balanse. Medisinsk akupunktur er utviklet fra klassisk akupunktur og utøves av autorisert helsepersonell. Både nevrofysiologiske mekanismer og teorier om yin/yang og energibaner legges til grunn for forståelsen av akupunkturens virkning. Behandlingen baserer seg på en grundig undersøkelse og samtale. Hvilke punkter som velges avhenger av dine symptomer og hva du søker hjelp for. Punktvalgene er basert på en detaljert kunnskap om kroppens anatomi, fysiologi, energibaner (meridianer) og indre organer (Zang Fu). Jeg utfører også intramuskulær stimulering(IMS) av triggerpunkter og elektroakupunktur.

Akupunktur kan hjelpe mot bl.a. muskel- og skjelettplager, idrettsskader, hodepine/migrene, svimmelhet, øresus, allergi, bihuleproblemer, hetetokter, fordøyelsesplager, søvnproblemer, stress, angst/uro, menstruasjonsproblemer/PMS og nedsatt energinivå.

Neurac slyngebehandling
Behandlingen består av aktive øvelser i slynge hvor formålet er å aktivere muskulatur, gjenopprette smertefrie bevegelsesmønstre og oppnå bedre funksjon, såkalt neuromuskulær aktivering(neurac).

Kopping
Kopping utføres med sugeskåler som danner vakuum mellom skålen og huden. Behandlingen øker blodgjennomstrømningen og kan virke positivt på bl.a. muskel- og skjelettplager.


Yogaterapi
Yoga kan brukes som behandling og øvelsene legges opp individuelt utfra dine behov. Gjennom kunnskap fra både akupunktur og yoga søker vi å jobbe både med styrke, bevegelighet, balanse, pust og avspenning. Dette vil påvirke muskler, ledd, bindevev, energibaner, indre organer, blodsirkulasjon, og nerve-, lymfe- og hormonsystem.

Flere behandlingsmetoder kombineres som regel for å oppnå et best mulig resultat.

Mine kurs:
Klassisk yoga flyt, gravidyoga, barselyoga, barneyoga, restorative yoga, senioryoga, stressmestring- yoga og meditasjon og yogaterapi.

Du kan også bestille individuell yogatime for å få spesialtilpasset øvelsene.

I tillegg til individuelle timer og kurs/grupper på Hønsehuset drar jeg også ut til arbeidsplasser og tilbyr yoga, Mensendiecktrening og behandling. Dette kan være gode forebyggende tiltak for å opprettholde god helse blant de ansatte og redusere sykefravær. For mer info om tilbud i bedrift ta kontakt med meg på mail eller telefon.


Litt om min bakgrunn:

Utdanning:
- Gravidyoga, Oslo Yoga 2016-2017
- Barneyoga, Oslo Yoga 2012.
- Yoga Teacher Training ved Ashiyana Yoga School, India 2012. Internasjonal sertifisering godkjent av The Yoga Alliance, RYT®.
- Medisinsk Akupunktur, Norsk Forening for Medisinsk Akupunktur, NFMA 2010-2011, 2012-2013. Anbefalt akupunkturutdanning av Helsedirektoratet for offentlig godkjent helsepersonell min.Bachelornivå.
- Bachelor i Fysioterapi - Mensendieck, Høgskolen i Oslo 2005-2008. Bacheloroppgave i fysioterapi utført som feltarbeid med barn i Tanzania.
- Sosialantropologi og psykologi, NTNU i Trondheim 2003-2005. Bacheloressay om kvinnens rolle i Hinduismen, India.
- Har i tillegg flere ulike kurs, bl.a. Undersøkelse av muskel- og skjelettplager med fokus på bekken, samt Neurac1 Redcord slyngebehandling og trening.

Jobberfaring:
- Privatpraktiserende behandler og kursholder, Lillehammer 2012-d.d.
- Prosjektleder, utviklingsprosjekt via Helsedirektoratet innen forebyggende helsearbeid, Hamar kommune 2012-d.d.
- Privatpraktiserende fysioterapeut Klinikk For Alle, Oslo 2010- 2012.
- Treningsinstruktør, Oslo Mensendieck 2011-2012.
- Treningsinstruktør, Studio Mensendieck, Oslo 2010- 2012.
- Fysioterapeut Reuma Sol Senter, Spania 2009.
- Turnusfysioterapeut, Sykehuset Innlandet og Hamar kommune 2008-2009.
- Treningsinstruktør og resepsjonist, Vallhall Trening- og Terapisenter, Oslo 2005- 2008.

Nyttige lenker:

Norsk Fysioterapeutforbund sin faggruppe i Mensendieckfysioterapi:
http://www.fysio.no/ORGANISASJON/Faggrupper/Mensendieck/Vaart-fagfelt

Norsk Forening for Medisinsk Akupunktur, NFMA:
http://www.medisinsk-akupunktur.no/

Redcord:
https://redcord.no/


Adresse: Hønsehuset, Nordsetervegen 55, 2618 Lillehammer, Norway
Telefonnummer: +47 906 24 460
By: Lillehammer
Rute: Hønsehuset, Nordsetervegen 55
Postnummer: 2618


Nærliggende lignende selskaper
Hønsehuset på Randgaard Hønsehuset på Randgaard 0 meter Hyggelig og avslappende atmosfære. Veldig hyggelig kurspersonell
Lillehammer Akupunktur Lillehammer Akupunktur 1 km Meget fornøyd med behandlingene. Plagene fra KOLS, SLIM og Pankreatitt er minimalise...
Innlandetklinikken Innlandetklinikken 1 km Hyggelige og dyktige fysioterapeuter. Bra beliggenhet, bra service. Mange gode tilbak...
Spenst fysioterapi Spenst fysioterapi 1 km • Ingen ventetid – du får time på dagen •• Fysioterapeut, personlig trener og Spenst...
Siris Biofotonterapi Siris Biofotonterapi 1 km Biofotonterapi er en helt ny behandlingsform som kombinerer de gamle klassiske behand...
Fysioterapeut Sandra Vorland Fysioterapeut Sandra Vorland 2 km Dyktig og allsidig fysioterapeut i fine og sentrale lokaler.
Lillehammer Yoga Shala Lillehammer Yoga Shala 2 km Jeg trodde aldri at yoga kunne være noe for meg, jeg var i dårlig form fysisk og jeg ...
Massasjeterapeut og akupunktør Gro Visdal Massasjeterapeut og akupunktør Gro Visdal 3 km Massaøren Linda er super flink. Kan anbefales på det sterkeste
Øyer Yoga Øyer Yoga 13 km ØyerYoga tilbyr Yoga Kurs, Drop inn timer, Workshoper, Privat timer og Bedriftsyoga. ...
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler