facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Høna Magda UB

Høna Magda UB

Info

Vi er en ungdomsbedrift fra Søve videregående skole.
Vi kommer etterhvert til å selge egg, på økologisk vis.

Historie

- oppdatert 24.12.2013 -

Heihei. Vi er da en ungdoms bedrift fra Søve videregående skole, Ulefoss, Telemark. Vår bedrift går da ut på å selge egg, dyrket på økologisk vis, og kanskje med tiden kyllinger.

Vi har nå kommet ett stykke på vei og har 12høner + ca 9 på lån fra styreren av fjøset til Søve vgs. Dessverre har vi ingen uteareal til hønene nå, pga rasfare fra tak og kulde, men til våren vil hønene bli flyttet til det gamle stabburet der de kan gå fritt ut og inn.
Vi har ifølge forskriftene plass til opp imot 30 høns.

Vår tanke er da å få gode, sunne, friske høner som legger gode egg. Fuglene våre skal behandles etter alle forskrifter, for å få ett godt liv! Her står fjørfeet som nr.1 og produksjon som nr. 2.

Vi er da også på utkikk etter flere høns, uansett rase, men helst litt store tunge. Vi har ett krav, som er svært viktig: De skal være friske! og da helst høner da vi allerede har ett par haner. Gjerne også da at de har begynt å legge egg.

vi dessverre ikke den beste økonomien. Derfor søker vi enten billige, gis bort, eller lånes bort.

Dyrene her får rent vann hver dag, og får økologisk hønsemat fra FK som blir servert i foringsautomat men blir byttet ut nå og da. De blir også servert gulrot og andre grønnsaker. hos oss har dem sandbad, samt noen rugekasser, fler er underveis. Vaglepinner er det også nok av nå, men når antallet høns går opp vil fler pinner komme.

Etterhvert hvis det er av interesse, muligheter med å komme opp på besøk for å se hvordan vi har det her oppe. Videre informasjon vil komme når det vil bli aktuelt.

" Egga smaker bedre, når høna har det bra!"

- Høna Magda UB!

Adresse: Søvevegen 8, 3830 Ulefoss, Telemark, Norway
Telefonnummer: 90993991
By: Ulefoss
Rute: Søvevegen 8
Postnummer: 3830


Nærliggende lignende selskaper
Moen Gård Ulefoss Moen Gård Ulefoss 3 km Flotte blomster og fantastiske egg.
Velkom gård Velkom gård 4 km Vakre Velkom produserer egg fra frittgående høner og økologiske solbær. Selvbetjent s...
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler