HVL Maritime utdanner sjøoffiserer til verdens mest avanserte maritime næring. Følg oss på: Instagram @hvlmaritime #hvlmaritime og www.hsh.no/bloggboka
HVL Nautikk (tidligere HSH Nautikk) utdanner sjøoffiserer til verdens mest avanserte maritime næring. Nautikkutdanningen er solid forankret i en av Norges sterkeste maritime klynger. Med en bachelorgrad i nautikk og fullført fartstid som kadett er du attraktiv både som sjøoffiser ombord i alle typer skip, lokalt, nasjonalt og internasjonalt – men også i den landbaserte delen av maritim virksomhet.
Utdanningen gir deg det teoretiske grunnlaget for å kunne løse ubegrenset dekksoffisersertifikat (D1). Det vil si at du kan være kaptein på et hvilket som helst fartøy. For å oppnå sertifikat som dekksoffiser må du ha fartstid om bord i skip i tillegg til den teoretiske utdanningen du får hos oss.
Utdanningen legger vekt på fag som navigasjon, skipsteknikk, lasteteknikk, sjørett, sikkerhet og ledelse. Simulatortrening står sentralt i studiet, og du vil bruke simulatorer i ulike fag igjennom hele utdanningen. Blant annet får du praktisk opplæring i hvordan du manøvrerer ulike båter.
Bachelor i nautikk – ordinært løp
I løpet av de to første årene på nautikk har du gjort deg ferdig med hoveddelen av sertifikatfagene og kan fylle ut en stor del av punktene i kadettboken. Siste året er noen fag obligatoriske, men i hovedsak velger du selv innholdet i dette året. Du kan velge emner som dynamisk posisjonering, tankoperasjoner, ledelse av maritime organisasjoner og kulturforståelse.
Bachelor i Nautikk Y-vei
Gjennom Bachelor i Nautikk Y-vei tilbyr vi et spesielt tilrettelagt studie for deg med fagbrev som matros eller fisker. En Bachelor i nautikk Y-vei vil fortelle næringen at du har hatt praksis i forkant av studiet, og at du etter å ha fullført bachelorgraden din er svært godt rustet for den jobben du skal gjøre i deres organisasjon. Det er stor etterspørsel etter dyktige sjøoffiserer i regionen.
HVL Nautikk er en underavdeling ved Høgskulen på Vestlandet (HVL). HVL er en stor og moderne høgskole med rundt 16 000 studenter og 1400 ansatte. Høgskolen tilbyr relevante utdanninger på bachelor- og masternivå, et rikt utvalg av etter- og videreutdanninger og utfordrende forskingsprosjekter i aktive fagmiljø på totalt fem campus (Haugesund, Stord, Bergen, Sogndal og Førde).
Legg til dette kortet på nettstedet ditt;
Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler