facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Inspirasjonsstedet Axel Jensens dikterhjem, Ålefjær

Inspirasjonsstedet Axel Jensens dikterhjem, Ålefjær

Info

Foreningen "Axel Jensens dikterhjem" arbeider for at mennesker kan få vite mer om, og bli inspirert av Axel Jensen - og Pushwagner, i et autentisk kunstnerhjem.

Historie

INSPIRASJONSSTEDET
AXEL JENSENS DIKTERHJEM
Ålefjær ved Kristiansand
- Kraftsenter for fantasi & vågemot -
Hvordan vekker man fantasien, poesien og eventyrlysten i et ungt menneske? Vi foreslår en tur ut av klasserommet og en reise til et hvitt skolehus i Ålefjær.
For hit var det Axel Jensen (1932 -2003) - selve eventyreren i norsk litteratur - seilte sin skute Shanti Devi i 1991 og gikk i land med sin indiske kone Pratibha.
Dermed ble det på Sørlandet at Axel Jensen skrev sine siste 10 bøker og kjempet for Salman Rushdies ytringsfrihet, mens han selv ble rammet av ALS og i sine siste 10 år var lenket til sengen. I dette huset var det han tok i mot politikere og kunstnere fra hele verden - og ga sine mange intervjuer til TV og radio.
Nå som Pratibha Jensen er flyttet til sykehjem, kan hjemmet åpnes. Det kan f.eks. bli en fast post for alle i videregående i Agder å stige inn i stuene der Axel Jensen skrev og Pushwagner og Frans Widerberg laget bilder av visjonene. Her kan unge mennesker få en glødende innføring i kunstens kraft - i et autentisk kunstnerhjem, der veggene er dekket av Pushwagner og Widerberg og alle Axels manuskripter.

Andre bruksområder og inntektskilder:
- Åpent dikterhjem m/ omvisning og sommerkafé
- Konsertlokale for opptil 50 personer
- Møte- og seminarsenter for universitetet, kommunen etc
- Gjesteresidens for besøkende forfattere og andre
Mulighetene her er mange.

Kontaktpersoner:
Erling Johansen, mob. 922 56225, [email protected], eller
Jane B. Rabbersvik, mob. 957 78138, [email protected]
Jan Christian Mollestad, mob. 950 21242, [email protected]


Vår oppgave

Målet er å bevare dikterhjemmet, åpne det for allmennheten og gjøre huset hvor Axel Jensen og Pushwagner skapte sitt univers, til et inspirasjonssted.

Etikett

Denne facebooksiden har som mål å skape et kraftsentrum for unge mennesker av Axel & Pratibha Jensens dikterhjem i Ålefjær ved Kristiansand.
Facebooksiden redigeres ganske så amatørmessig, men med de beste intensjoner av Jan Christian Mollestad - mobil 95 02 12 42

Produkter

Inspirerende foredrag om eventyrlyst, fantasi og vågemot i dikterhulen der Axel Jensen skrev sine bøker - og Pushwagner illustrerte

Adresse: Østre Ålefjærvei 32, 4634 Kristiansand Sør, Vest-Agder, Norway
Telefonnummer: 95021242
By: Kristiansand Sør
Rute: Østre Ålefjærvei 32
Postnummer: 4634


Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Inspirasjonsstedet Axel Jensens dikterhjem, Ålefjær.

Kristiansand sør utdanning

åpningstider, plassering. Østre Ålefjærvei 32 kart bykart, satellitt visning. Inspirasjonsstedet Axel Jensens dikterhjem, Ålefjær adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Inspirasjonsstedet Axel Jensens dikterhjem, Ålefjær. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Inspirasjonsstedet Axel Jensens dikterhjem, Ålefjær med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler