facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Lær Japansk Teseremoni

Info

Lær Japansk Te Seremoni i Lillestrøm, bare 11 minutter med tog fra Oslo S. Jeg har både kurs og løpende undervisning. Ta kontakt så finner vi noe som passer

Vil du vite mer om meg se https://chanoyu.froisland.no/

Historie

Har du lyst til å lære historiske japanske ritualer som kan gi indre ro i en hektisk hverdag? Japansk Teseremoni er en av de viktigste tradisjonelle, japanske kunstformene og dykker i dypet av eldgamle filosofier og levemåter fra en svunnen tid. Alle Tesermonier er bygget på fire idealer: Harmoni, respekt, renhet og ro. Disse prinsippene, samt grunntanken om at ethvert øyeblikk i en seremoni er helt unikt og aldri vil kunne oppleves igjen, gjør dette til en annerledes form for meditasjon.
Hva er japansk Te Seremoni?

Te seremoni heter chanoyu eller chado på japansk og er en kunst form, en måte å sosialisere og et vindu til japansk kultur. Det har vært praktisert i nesten et halvt årtusen. Det er en unik måte å dele en kopp te, og folk i alle deler av verden lærer og nyter denne opplevelsen. Det er svært mange forskjellige måter å utføre en japansk teseremoni. De fleste følger et fast mønster hvor gjestene først blir servert en søt kake eller kjeks. Verten vil så rituelt rense tingene han skal bruke, før teen lages. Tilsutt får gjestene en mulighet til å se på gjenstandene som ble brukt.
Lær Teseremoni i Norge

I februar starter det et nybegynner kurs. Dette er perfekt for deg som ikke har noe erfaring med japansk Teseremoni fra før. Kurset følger den tradisjonelle måten å lære Teseremoni på og starter med ryakubon, som er den enkleste måten å gjøre Teseremoni på og også den som krever minst utsyr.

All instruksjon vil foregå i te-rommet, og du vil i hovedsak lære ved å gjøre det selv og bli rettet på underveis. Selv om det legges opp til en veldig praktisk måte å lære på, vil det også blir tid til å snakke om Tehistorie og -kultur.

Det tar typisk 8-12 leksjoner før man har et godt grep om ryakubon. For de som ønsker, er det da veldig mange andre seremonier å lære, men det er også mulig å fordype seg i ryakubon til man har mestret den helt. Hver leksjon varer ca 2 timer. Dette gir alle deltagerne mulighet til både å servere og drikke Te minst en gang.

Uke dag for kurset er ikke bestemt og vil bli avtalt med deltagerne, men kurset vil gå de fleste uker fra 18:00 - 20:00, en kalender for kurset settes opp når man har avtalt ukedag.

Kurset koster 150kr per kveld, og man betaler for 5 kvelder ved påmelding. Etter dette betaler man for de kveldene man ønsker å delta.

Når man serverer Te sitter man på knær i en stilling kaldt seiza. Denne stillingen er for de fleste krevende, og tar en del tilvending. Før du melder deg på, bør du tenke igjennom om du har noen fysiske begrensninger eller problemer med knær som gjør at du ikke bør sitte på denne måten.

Man kan melde seg av kurset frem til første kursdag, etter dette gis det er det ikke mulighet for å melde seg av de første fem ukene. Etter de første fem ukene er avmeldingsfristen for en gitt leksjon dagen før.

Dette er et kurs for voksne, og har aldersgrense på 18 år. Hvis det er nok interesse, kan det vurderes å sette opp eget kurs for yngre deltagere.

Adresse: Bjørnsons gate 8a, 2003 Lillestrøm, Norway
Telefonnummer: +4747339902
By: Lillestrøm
Rute: Bjørnsons gate 8a
Postnummer: 2003


Kommenter på dette stedet

Veibeskrivelse til Lær Japansk Teseremoni med offentlig transport


St. Magnus plass 150 meter
335
360
Åråsen 360 meter
335
360
Stortorget 360 meter
335
360
Lillestrøm kirke 370 meter
100
2871
3172
3175
340
Floraveien 410 meter
335
360

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Lær Japansk Teseremoni.

Lillestrøm fellesskap

åpningstider, plassering. Bjørnsons gate 8a kart bykart, satellitt visning. Lær Japansk Teseremoni adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Lær Japansk Teseremoni. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Lær Japansk Teseremoni med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Nærliggende lignende selskaper
Kom og Dans Lillestrøm Kom og Dans Lillestrøm 316 meter Kom og Dans Romerike har ukentlige dansekurs på Lillestrøm og Jessheim. Lillestrøm ha...
Laget Lillestrøm vgs Laget Lillestrøm vgs 396 meter Det lukter promp hele tiden, anbefaler ikke denne skolen for dem som har luktesans. D...
Sammen i Lovsang Sammen i Lovsang 399 meter Felleskirkelig lovsangskveld.
Filadelfiakirken Lillestrøm Filadelfiakirken Lillestrøm 805 meter Frelsesarmeens midlertidige lokaler.
Byfesten i Lillestrøm Byfesten i Lillestrøm 826 meter Byfesten arrangeres fra torsdag 13. juni - søndag 16. juni 2019. Dette er Byfesten i...
Frelsesarmeen Lillestrøm Frelsesarmeen Lillestrøm 834 meter Nybygde flotte lokaler med mange muligheter. Gudstjenester, konserter, matutdeling, g...
Cockpitslabberas Cockpitslabberas 1 km En liten flyblogg på http://www.cockpitslabberas.no
Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler