facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Lista Fyr

Historie

Lista fyr bestod tidligere af tre fyrtårne, men kun et står tilbage i dag. Fyret ligger på den vestligste del af halvøen Lista i Farsund kommune, Vest-Agder fylke i Norge, og er stadig et landemærke til hjælp for skibstrafikken. Fyrtårnet er bygget i hugget granit er fra 1833 og er 34 meter højt. Det hurtigtblinkende linseapparatet er fortsat i drift. Fra 1853 til 1874 stod det tre fyrtårne af denne type på stedet, for at adskille Lista fra andre fyr. To af dem blev fjernet da fyrteknologien gjorde det overflødig med trippellys. Lista havde tågesignal med et horn fra 1877 og en diafon fra 1937. I 1914 fik Lista en ny stor lampe. Stationen omfatter maskinhus, boliger med tilhørende udhuse og bådehus. Elektrisk strøm blev lagt ind i bolighus og maskinhus i 1922 men i selve fyret og fyrlampen først 10 år senere.
Fyret har ud over fyrdriften, meteorologisk station og kystmeldingstjeneste. Området er udlagt til landbrugs-, natur-, og friluftsformål i kommuneplanen for Farsund.
Fyret er et karakteristisk landemærke i det flade, særegne kulturlandskab på Lista. Fyrtårnet er det eneste høje stentårn i regionen og sjældent i norsk fyrhistorisk sammenhæng.

Adresse: Farsund, Norway
By: Farsund



relaterte søk: Lista Fyr overnatting, Lista Fyr webkamera, Bølgehøyde Lindesnes fyr, Lista Fuglestasjon, Lista Fyr utstilling, Lista Flyplass, Åpningstider Lista Fyr, Lista fyr værstasjon
Anmeldelser
En flott tur fra Lista fyr til Verevågen Flott tursti igjennom et fantastisk landskap.
Midt i 'kolonitiden" var selve fyret og de andre bygningene stengt, men det var et interessant område på mange områder . Veien dit var også spesiell. Liker du gamle, smale grusveier, ta veien på sørsiden av Fedafjorden og ned til E39.
Var stengt for dagen. Så en får ta en tur senere når det er åpent
Vakkert med alle de 1000 norske flaggene, og med et lite historisk senter over fyret, og ikke minst kunstutstilling, og våtmarksenteret. Anbefales
Fantadtisk steinarbeid. Resultat av flott bruk etter steinrydding
fin plass med ett godt bevart fyr. Godt med fugleliv der. ligger å en gammel flyplass inne i skogen rett ved fyret
Var der med flott sol og litt vind, helt fantastisk sted
Naturskjønt og meget god service fra kunskapsrik stab. Velholdt og i original stand. Absolutt værd et besøk
Ligger forblåst til Fint med alle de norske flaggene.
Her er det alltid naturopplevelsen som er viktig. Det er hav, himmel vind og vær som skiftet så ofte at du aldri helt vet hva opplevelsen blir. I går var det litt vind, skinnende sol og klar sikt utover horisonten.
Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Lista Fyr.

Farsund lokal bedrift

åpningstider, plassering. Lista Fyr adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Lista Fyr. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Lista Fyr med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler