facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Meltvedt Søndre

Meltvedt Søndre

Info

Gårdsbruk i Solum, vest for Skien. Driver hovedsaklig med Hereford. Noen telemarkskyr. Telemarkskyrne selges fra gården i ønsket forpakning. Levering ca. August/september. Må bestilles innen August.

Historie

Melkefjøset ble lagt ned på 60-tallet og det var stor stas da beitene ble ryddet og kyrne kom tilbake i 2011. Litt etter litt kommer beitene tilbake til sine gamle former og besetningen øker. Fra 3 kviger i 2011 til i dag 40 storfe med stort og smått.
Hovedbesetningen består av Hereford og Hereford/NRF krysninger, men vi har også en bitteliten flokk med telemarkskyr med hver sin kalv som vi håper skal bli til mange flere!

Målet vårt er å kjøre en konvensjonell ammekubesetning på Hereforden og vi kommer til å kjøre en 100% lokal og NORSK linje på telemarkskua. Dvs. at "Telemarkskjøttet" vil være produsert på 100% Norske lokale råvarer og vi vil selge ekte "telemarksku-kjøtt" direkte fra gården! Forhåpentligvis har vi klar første kjøttet for salg i 2017.

Historikk og lokalhistorie:
Meltvedt Søndre er en meget gammel bosetning. Våningshuset er oppført i 1776 og bryggerhuset i 1777. Den gamle låven som også ble oppført i 1776 ble revet i 1919 da den sto inne i den "nye" låven fra 1918. Det spekuleres, pga omfattende funn av kull i og rundt kjellere, om gården kan ha brent ned på 1770-tallet. Det finnes ingen historie på hvor gamle husene som sto før brannen var, men husene er etter alt å dømme satt på tufter som stammer tilbake fra ca 500-tallet.
Det er gjort flere oldtidsfunn av pil og spydspisser, gamle mynter, brosjer m.m. på eiendommen. Det er også funnet en hengelås fra 1700- tallet som er i bruk.
Husene på gården som stammer fra 1776 og 1777 er de eldste bolighusene i grenda. Våningshuset er noe påbygd i 1970, mens bryggerhuset står som da det ble bygget. Her er det kun skiftet tak, vinduer og oppgradert innvendig til boligstandard.
I nabogrenda finnes områdets eldste bolighus fra 1600- tallet.

Området var i vikingtiden bebodd av "grenene". "Grenene" hadde sitt kongedømme med høvdingsete på Søtvedt, ca 4-500m fra Meltvedt-gårdene. Blant høvdinger over "Grenene" finner vi Harald Grenske. Far til Olav den Hellige. I vikinggravene på Søtvedt er det gjort funn som gjør disse gravene blant Norges rikeste vikinggraver.

Handelsveien fra Norsjø til Lahelle og Porsgrunn går over eiendommene i nærområdet og det er gjort masse funn som tyder på en omfattende trafikk med alt fra jordbruksvarer til brynestein.

Adresse: Voldsvegen 649, 3739 Skien, Norway
Telefonnummer: 97719045
By: Skien
Rute: Voldsvegen 649
Postnummer: 3739


åpningstider

Mandag: 09:00 - 17:00
Tirsdag: 09:00 - 17:00
Onsdag: 09:00 - 17:00
Torsdag: 09:00 - 17:00
Fredag: 09:00 - 15:00

Nærliggende lignende selskaper
Bryggerhuset Veholt Bryggerhuset Veholt 805 meter Veholt Mikrobryggeri er et av Norges minste produksjonsbryggerier, men muligens det m...
Bolvik Gård Bolvik Gård 5 km Fantastisk for både 4 og 2beinte
Vestre Borge Gård i Grenland Vestre Borge Gård i Grenland 6 km Veldig hyggelig sted. Man merker at de som driver her brenner for det de gjør. Hadde ...
MEEN GÅRD MEEN GÅRD 7 km Blir godt mottatt, Greit bet. System og gode råvarer. Alltid hyggelig å være innom...
Norheim Gård Norheim Gård 9 km Nordheim Gård er en gårdsbutikk lokalisert ved Mæla, Skien. Vi selger alt fra poteter...
Århus Gård Århus Gård 9 km Århus jernaldergård er en tidsriktig kopi av en jernaldergård. Flere hus,ting og tang...
Nordbø Gård Nordbø Gård 9 km Nyoppført stall med høy standard på idylliske Sneltvedt i Skien, 2,5km fra Skien sent...
Øvre Gisholt Øvre Gisholt 9 km Her kan du følge livet på Øvre Gisholt gård, som ligger ca 1 mil utenfor Skien sentru...
Ryggen gård Ryggen gård 9 km Ryggen gård har en hønseflokk med jærhøns og selger i perioder egg og rugeegg.
Tufte Gård Tufte Gård 10 km På Tufte Gård har vi ca 50 sauer av rasene Gammelnorsk sau, Gammalnorsk Spælsau og Fa...
Hoppestad Gård Hoppestad Gård 12 km Det er et stort land med masse mais som kan plukkes og kjøpes for en veldig billig pr...
Hoppestadtunet Hoppestadtunet 12 km Hoppestad Gård er et senter for produksjon av tradisjonsmat
Øvre Lunde Gård Øvre Lunde Gård 23 km Gårdsbruk, sauehold, gjeterhundtjenester
Hoppestul fjellgård Hoppestul fjellgård 35 km Hoppestul Fjellgård (600 moh) ligger lengst nord i Luksefjell, ved foten av Skrimfjel...
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler