facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Norsk Vasskraft- og Industristadmuseum

Historie

Norsk Vasskraft- og Industristadmuseum er et kulturhistorisk museum i Tyssedal og Odda i Hordaland fylke i Norge. Museet dokumenterer og formidler Oddas og Tyssedals industrihistorie, og mere generel historie knyttet til elve og vand, vandkraftproduktion, elektricitet, kraftkrævende industri og samfundet omkring.
En hovedattraktion er kraftstationen Tysso I, tegnet af arkitekten Thorvald Astrup i senhistorisk stil og opført i årene 1906–18. Anlægget indeholder maskiner, installationer og kontrolrum som spænder over en driftstid fra 1908 til siste aggregatet blev slået fra i 1989.
AS Tyssefaldenes gamle administrationsbygning fra 1914 rummer i dag et museum med udstillinger, bibliotek, arkiv, foto- og lydsamling og filmsal hvor der vises billedspillene «Industrieventyret», «Borna på Bakke» og «Arven». Den faste udstilling, «Det store spring», handler om den første industrialiseringsface i Odda.
Til museumsanlægget hører også arbejderboligerne i Folgefonngata 9, 11 og 13 i Odda.



"Kraftmuseet er eit kulturhistorisk museum og eit av riksantikvaren sine tekniske industrielle kulturminner. Museet samler inn og dokumenterer, sikrer, driv forsking og formidler historie knytt til elvar og vatn, vasskraftproduksjon, elektrisitet, kraftkrevjande industri og industristaden.Det er eit overordna mål å syna mennesket i høve til heim, arbeidsplass, samfunn og natur. Museet skal vekkja interesse for og samla materiale om vasskraftproduksjon og kraftkrevjande industri sine verknader på samfunnet."
Adresse: Tyssedal, Hordaland, Norway
By: Tyssedal


Nærliggende lignende selskaper
Norsk Vasskraft- og Industristadmuseum Norsk Vasskraft- og Industristadmuseum 0 meter Vi hadde et fantastisk flott besøk på Kraftmuseet i Tyssedal. Vi var der torsdag den ...
Norsk Vasskraft- og Industristadmuseum Norsk Vasskraft- og Industristadmuseum 7 meter Fantastisk, arkitektonisk og vakkert.
Anmeldelser
Vi hadde et fantastisk flott besøk på Kraftmuseet i Tyssedal. Vi var der torsdag den 17. november. "Kraftkatedralen" er et fantastisk bygg. Stor takk til Annett!!
En veldig spennende opplevelse. Et must å besøkeBesøkte stedetPå en ukedagVentetidIngen ventetidForhåndsbestilling anbefalesJa
Bra omvisning og spennende sted. En veldig vakker turbin. Peltonturbin. Er dog en større en i Eidfjord.
Veldig kult å se starten på industrieventyret og historien rundt kraftverket og hvordan det ble bygget. Og ikke minst kunne se alt live.
Flott sted å besøke i Tyssedal. Fantastisk god kunnskap blant de ansatte om norsk og lokal industrihistorie. Imponerende kraftverk som i tillegg kan leies som festlokale for større arrangement.
Fantastisk, arkitektonisk og vakkert.
Her får du personleg guiding frå erfarne og intresserte guidar som kan faget. Spennande industrihistorie, gripande film, storslotte bygg og kafé med kjekke kafé-vertar.
Veldig fint bygg, hyggelig og kunnskapsrike ansatte men lite interresant hvis ikke du er en stor fan av industrialiseringshistorien til Norge
En spennende opplevelse og for meg som gammel fagforeningstillitsvalgt var filmen om historien til de faglige rettigheter spesielt interesante!
Interessant museum som er en viktig del av norsk industrihistorie
Kommenter på dette stedet

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler