facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Rådhuset / Oslo City Hall

Rådhuset / Oslo City Hall
"Rådhuset i Oslo ble åpnet i 1950, og er åpent for alle. I Rådhustårnet finner du Nordens største klokkespill, og i Munchrommet kan du gifte deg. Rådhuset er også sete for byens byråd og bystyre."
Adresse: Fridtjof Nansens plass , Oslo 0037, NO
Telefonnummer: 23 46 16 00
By: Oslo
Rute: Fridtjof Nansens plass
Postnummer: 0037


åpningstider

Mandag: 09:00-18:00
Tirsdag: 09:00-18:00
Onsdag: 09:00-18:00
Torsdag: 09:00-18:00
Fredag: 09:00-18:00
Lørdag: 09:00-18:00
Søndag: 09:00-18:00


relaterte søk: oslo rådhus, rådhuset oslo kommune, oslo rådhus åpningstider, bystyresalen oslo rådhus, oslo city hall tours, oslo rådhus bygging, oslo rådhus i dag, rådhuset 0037 oslo
Anmeldelser
Gratis inngang. Anbefaler alle å ta turen innom dersom man er litt interessert i kunst, historie eller arkitektur / interiør. Flere interessante rom å se, og mye interessant å lese. Her kan man fint vandre rundt i eget tempo.
Hvis du er interessert i kunst, historie eller arkitektur, er rådhuset det beste stedet å besøke. Det er en vakker bygning med mange interessante funksjoner. De ansatte er svært kunnskapsrike og lidenskapelige om rådhuset, og de er alltid glade for å svare på eventuelle spørsmål du måtte ha. Turene er veldig informative, og du kan virkelig få en følelse av bygningens historie. Jeg vil anbefale et besøk til madhouse til alle som er interessert i kunst, historie eller arkitektur.
Oslo rådhus er en kommunal bygning i Oslo som huser bystyret, byrådet og visse andre kommunale organer. Dagens rådhus ble oppført 1931–50 etter tegninger av arkitektene Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson. Rådhuset ligger i Oslo sentrum på nordsiden av Pipervika, det vil si ut mot Rådhusplassen, rådhusbryggene og honnørbryggen ved Oslofjorden. Foran Rådhuset ligger Fridtjof Nansens plass, langs vestveggen ligger Kronprinsesse Märthas plass Rådhushagen. Rådhuset er bygget i rød teglstein med to tårn på henholdsvis 63 og 66 meter. Teglsteinen fikk et større format enn det vanlige i Norge siden ca. 1840, med dimensjoner omtrent som tegl fra middelalderen. «Rådhustegl» som målte ca. 27,5 x 13 x 8,5 cm ble produsert ved Hovin Teglverk i Oslo.[1] Det østre tårnet har et klokkespill med 49 klokker. En rekke arrangementer og seremonier finner sted i rådhuset. Den ene begivenheten som er sikret internasjonalt mediafokus hvert år, er utdelingen av Nobels fredspris.
Et av landemerkene i Oslo. Husker veldig godt den tiden all trafikken gikk forbi foran rådhuset. Det ble noen bilturer frem og tilbake foran rådhuset i bil. Det var andre tider det. Jeg husker også at jeg gikk på snørra utenfor rådhuset en gang på 90-tallet på en kald vinterdag og snøvær og fikk sikkerlig hekseskudd i ryggen etter fallet. Noe av det vondeste jeg har opplevd. Ellers har jeg bare gode miner fra rådhuset.
Bra sted fint konferanse senter og hyggelig betjening
Gjort mine offentlige tjenester som ansatt i Bergen kommune, kart og oppmåling, og huser noen av administrasjonen i Bergen sine viktigste institusjoner. Også kontor for Ordfører og Byombudet her samt kontorer for div politiske partier.
Tor Belstad i Oslo har vært her mange ganger siden Våren 1945 ! Tors far filmet meg i barnevognen dengang som min mor var på tur her da ! I moderne tid har jeg fått Svennebrevet her og vært på flere tilstelninger!
Har vært på omvisning her og jeg må si at dette er en av Oslos finere bygg. Rådhuset har to tårn på 63 og 66 meter og er tegnet av Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson. Rådhuset har en fantastisk beliggenhet og setter sitt preg på byen Oslo.
TOWN HALL murstein med en vakker klokke og mange skulpturer fra 50-tallet. Det er også kunstmuseer inne.
Sentralt fra trikk, buss og T-banen i forhold til båten Det er også lett å gå bort til Aker Brygge.
Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Rådhuset / Oslo City Hall.

Oslo turistattraksjoner og historiske bygninger

åpningstider, plassering. Fridtjof Nansens plass kart bykart, satellitt visning. Rådhuset / Oslo City Hall adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Rådhuset / Oslo City Hall. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Rådhuset / Oslo City Hall med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;Nærliggende lignende selskaper
Bunkeren under UiO Bunkeren under UiO 330 meter
Viktoria Terrasse Viktoria Terrasse 334 meter
Victoria terrasse Victoria terrasse 350 meter
Grand Hotel Grand Hotel 350 meter Fantastisk hotell, personal, rom, mat alt er i toppsjiktet
Stortinget Stortinget 371 meter Begynner å bli en stund siden dette stedet kunne gis 5 stjerner. De rottene som sitte...
Grunnloven Grunnloven 371 meter
Haakon VII Haakon VII 376 meter
Haakon VII-statuen Haakon VII-statuen 376 meter
Christiania Torv Christiania Torv 406 meter
Tostrup Uteservering Tostrup Uteservering 411 meter Etter å ha sittet i 40 minutt og sett på mange andre som kom etter oss få servering a...
Postkassen ved Henrik Ibsen-museet Postkassen ved Henrik Ibsen-museet 424 meter Flott museum som n dessverre er stengt for ombygging.
Spikersuppa Spikersuppa 427 meter Stor og fin skøytebane. Denne vinteren er spikersuppa dessverre stengt pga korona
Nasjonalgalleriet Nasjonalgalleriet 462 meter Et siste besøk før flytting. Blir spennende å se hva som kommer.
Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler