facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Barne-Åsaka kyrka

Story

Barne-Åsaka kyrka är en kyrkobyggnad som tillhör Lekåsa-Barne Åsaka församling i Skara stift. Kyrkan ligger i Barne-Åsaka socken i Essunga kommun.KyrkobyggnadenTidigare kyrka på platsen uppfördes på medeltiden och var troligen byggd av sten. Nuvarande kyrka uppfördes 1844 av Fredrik Sundler efter ritningar av arkitekt Fredrik Blom. Kyrkan består av långhus med rakt avslutat kor i öster och torn i väster. Öster om koret finns en smalare och lägre sakristia. Långhus och sakristia har sadeltak täckta med enkupigt lertegel. Torntaket är belagt med galvaniserad järnplåt. Ovanpå torntaket vilar en fyrsidig sluten lanternin.Kyrkorummet har slätputsade och vitkalkade väggar och ett innertak med tunnvalv av trä.

Address: Essunga
City: Essunga


Similar places near
Lekåsa kyrka Lekåsa kyrka 3 km Lekåsa kyrka är en kyrkobyggnad i Essunga kommun. Den är församlingskyrka i Lekåsa-Ba...
Fåglums kyrka Fåglums kyrka 4 km Fåglums kyrka är en kyrkobyggnad i Essunga kommun. Den är församlingskyrka i Essunga ...
Essunga kyrka Essunga kyrka 5 km Essunga kyrka är en kyrkobyggnad som tillhör Essunga församling i Skara stift. Intill...
Kyrkås kyrka Kyrkås kyrka 7 km Kyrkås kyrka är en kyrkobyggnad i Kyrkås i Västergötland, sex kilometer söder om Noss...
Bärebergs kyrka Bärebergs kyrka 10 km Vackert belägen kyrka.
Bareberg Bareberg 11 km Bäreberg is een plaats in de gemeente Essunga in het landschap Västergötland en de pr...
Bäreberg Bäreberg 11 km Bäreberg är en by i Bärebergs socken och tidigare småort i Essunga kommun i Västra Gö...
Malma kapell Malma kapell 12 km Mycket fin och rogivande plats perfekt för mindre begravningar
Främmestads kyrka Främmestads kyrka 15 km Letade gravar för släktforskning, hittade vad jag sökte. Toaletten var jättefin.
Främmestadin kirkko Främmestadin kirkko 15 km Letade gravar för släktforskning, hittade vad jag sökte. Toaletten var jättefin.
Främmestads gamla kyrka Främmestads gamla kyrka 15 km Letade gravar för släktforskning, hittade vad jag sökte. Toaletten var jättefin.
Reviews
Nja inte någon hit direkt.
Comment on this business

to add Barne-Åsaka kyrka map to your website;