facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Fåglums kyrka

Story

Fåglums kyrka är en kyrkobyggnad i Essunga kommun. Den är församlingskyrka i Essunga församling i Skara stift.KyrkobyggnadenStenkyrkan uppfördes på 1130-talet. 1732 tillkom nuvarande tresidiga kor i öster. 1883 byggdes en sakristia av trä vid norra sidan. 1929 uppfördes nuvarande träsakristia i norr och nuvarande trävapenhus vid långhusets västra kortsida.En halvöppen klockstapel av trä är byggd 1886. I stapeln hänger två klockor som båda är gjutna 1893 av K G Bergholtz i Stockholm.En stiglucka av gråsten är av okänd ålder, men kan ha tillkommit vid kyrkans utvidgning 1732. Stigluckan har slätputsade och vitkalkade väggar och ett sadeltak som täcks av enkupigt lertegel. I stigluckan finns en pargrind av järn från 1883.Inventarier Dopfunten av sandsten är från senare delen av 1200-talet. Funten är tvådelad och dess rundade cuppa har skrånande undersida och arkader med ristningar. Predikstolen med ljudtak tillkom vid mitten av 1600-talet. Korgen vilar på en åttasidig fot från 1929. Altaruppsatsen, av skuret trä i bondbarock, är från 1761. Orgeln, med sju stämmor fördelade på två manualer och en pedal, är byggd 1950 av Tostareds kyrkorgelfabrik.

Address: Essunga
City: Essunga


Similar places near
Barne-Åsaka kyrka Barne-Åsaka kyrka 4 km Nja inte någon hit direkt.
Kyrkås kyrka Kyrkås kyrka 4 km Kyrkås kyrka är en kyrkobyggnad i Kyrkås i Västergötland, sex kilometer söder om Noss...
Lekåsa kyrka Lekåsa kyrka 7 km Lekåsa kyrka är en kyrkobyggnad i Essunga kommun. Den är församlingskyrka i Lekåsa-Ba...
Essunga kyrka Essunga kyrka 7 km Essunga kyrka är en kyrkobyggnad som tillhör Essunga församling i Skara stift. Intill...
Bärebergs kyrka Bärebergs kyrka 10 km Vackert belägen kyrka.
Bäreberg Bäreberg 11 km Bäreberg är en by i Bärebergs socken och tidigare småort i Essunga kommun i Västra Gö...
Bareberg Bareberg 11 km Bäreberg is een plaats in de gemeente Essunga in het landschap Västergötland en de pr...
Malma kapell Malma kapell 13 km Mycket fin och rogivande plats perfekt för mindre begravningar
Främmestads kyrka Främmestads kyrka 15 km Letade gravar för släktforskning, hittade vad jag sökte. Toaletten var jättefin.
Främmestadin kirkko Främmestadin kirkko 15 km Letade gravar för släktforskning, hittade vad jag sökte. Toaletten var jättefin.
Främmestads gamla kyrka Främmestads gamla kyrka 15 km Letade gravar för släktforskning, hittade vad jag sökte. Toaletten var jättefin.
Comment on this business

to add Fåglums kyrka map to your website;