facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Gamle Logen

Gamle Logen

Info

Kulturperlen Gamle Logen har gjennom historien vært et knutepunkt for små og store begivenheter. I dag stiller vi som vertskap for selskaper, konferanser, konserter og øvrige arrangementer av en variert og fargerik art. Velkommen!

Historie

Gamle Logen ligger på Grev Wedels plass i et område som var byens sentrum den gang bygningen ble reist med Børsen, Norges bank, Christiania Theater og Akershus festning som nærmeste naboer. Kvadraturen er nå i ferd med å få tilbake til sin plass i byen - et kulturelt sentrum.
Museet for Samtidskunst holder til i Norges Bank's tidligere lokaler - her ligger det gamle Militærhospitalet med sine kulturorganisasjoner og Riksteatrets Osloscene befinner seg i Det Kongelige Ridehus fra 1829.

Gamle Logen som er vakkert utsmykket i sen-empire-stil, ble bygget som frimurerloge og festivitetslokale etter idé og initiativ fra Grev Johan Caspar Herman Wedel Jarlsberg.

Gamle Logen var byens største og fremste festlokale, og huset de fleste av byens fester, ball og jubileer den gang Oslo het Christiania.

Gamle Logen ble offisielt åpnet med stort borgerball i 1839 med kong Carl Johan og kronprins Oscar som æresgjester. Det var her det første kunstner- karnevalet ble arrangert, og her feiret Stortinget 50-års jubileet for unionen med Sverige og kong Haakon den VII sitt 25-års jubileum som Norges konge.

Gamle Logen huset det første studentermøte i Christiania. Formannskapet og bystyret holdt sine møter her fra 1900 til 1940. Huset var et av de sentrale steder for utviklingen i norsk åndsliv.

Gamle Logen var Edvard Grieg, Ole Bull, Johan Svendsen, Halfdan Kierulf og Myllarguten Torgeir Augundsson's konsertsal, Bjørnsons talerstol og kongenes ballsal, og i samme hus, ja, i det samme rom som norsk konsertliv ble skapt, ble Vidkun Quisling dømt til døden.

Ved restaureringen i 1988 startet en ny epoke i Gamle Logens historie. Bygningen fremstår i dag i sin fordums prakt, og med sine ca 50.000 besøkende pr år er Gamle Logen igjen sentrum for mange av byens konserter, konferanser, ball og banketter.

Gamle Logen ønsker velkommen til personlig gjestfrihet og rike opplevelser i en ramme av historisk atmosfære og tradisjon.

Adresse: Grev Wedels Plass 2 , Oslo 0151, NO
Telefonnummer: 22 33 44 70
on.negol@tsop
By: Oslo
Rute: Grev Wedels Plass 2
Postnummer: 0151



relaterte søk: gamle logen kommende aktiviteter, gamle logen historie, gamle logen pris, gamle logen leiepris, gamle logen konserter, gamle logen parkering, gamle logen bryllup, adventskonsert i gamle logen la traviata 10 desember
Anmeldelser
Bygget og bankettsalen er jo bare fantastisk. Men det var service, mat og utsøkt vin, som gjorde aftenen uforglemmelig. Nydelig cremant, servert av hyggelige servitører. Fantastisk god mat, laks, and, sorbet og sjokoladefondant. og jeg som ikke liker søtt, spiste denne Paret med deilige viner. Service i bankettsalen gikk knirkefritt. Og jeg var så imponert over hele gjennomføringen. Anbefales på det sterkeste
Flotte lokaler i all ærbødighet. Fint sted å samle et stort selskap. Takk spesielt til Espen Dahl for god service, oppfølging og omtanke.
Gamle Logen er et lokale med mye historie, mange kjente musikere har spilt her gjennom tidende. Bygningen er et landemerke i Oslo. Lokalene er staselige og passende for høytidelige anledninger. Akustikken og lydfolkene som arbeider her er fremragende, så dette stedet egner seg godt for konserter. Her er også mindre rom som egner seg for selskaper, seminarer OL.
Fantastisk bygg som bereder grunnen for en flott kveld. Dessverre lever ikke maten opp til løftet. Dersom man har med seg et følge som er vegetarianer, veganer eller gluten intolerant så regn med en ydmykende seanse. Her kommet maten til deg som ikke har noen preferanser 50 minutter før og du blir sittende til spot og spe med følget til tampen av serveringen. Er hun veganer kan du påregne en ‘naturli burger’ selv om du betaler full kuvét. Utrolig ydmykende og flaut for kjøkkenet å ikke klare å levere.
Fantastisk mat, trivelig og serviceinnstilt personell og fine lokaler.
Flott historisk sted, herlig å dinere der med gode venner
Flott lokale, men helt forferdelig akustikk
Grev Wedels plass er en park som dekker ett kvartal i Kvadraturen i Oslosentrum. Parken ble anlagt i 1869 og gjenåpnet i 1988. Plassen og bebyggelsen rundtRediger Plassen er 13,9 mål stor og avgrenses av Myntgata i nord, Skippergata i øst, Glacisgata i syd og Kirkegata i vest. Store trær står langs ytterkantene av plassen. Fra hjørnene går gangveier til midten, der det står en fontene. På den østre delen av plassen står Militærhospitalet, opprinnelig oppført 1807 i Empirekvartalet, området øst for Akersgata der Regjeringskvartalet ligger i dag, og gjenoppført på Grev Wedels plass i 1984. Oslo Byes Vel, Norsk musikkråd og Kulturrådet holder idag til i bygningen. Selve plassen og Militærhospitalet er fredet etter kulturminneloven § 19. Parken forvaltes av Friluftsetaten. I hjørnet mot krysset Kirkegata / Myntgata står skulpturen ”Hanne på stranden” av Skule Waksvik, satt opp i 1991. Plassen har navn etter greve, eidsvollsmann og stortingspresident, jernverkseier, amtmann, finansminister og stattholder Herman Wedel-Jarlsberg1779–1840. Gamle Logen, lokale for konserter med mer, har adresse Grev Wedels plass 2, og fyller kvartalet syd for plassen. Astrup Fearnley Museet holdt til nord for Militærhospitalet, fra åpningen i 1993 og fram til flyttingen til nybygget på Tjuvholmen i 2012. Historie I årene etter at Akershus festning var nedlagt som aktiv festning planla staten å bygge ut nye hovedstadsinstitusjoner ved Bankplassen og Grev Wedels plass. På Grev Wedels plass var det tenkt bygninger for Stortinget og Høyesterett. I 1836 nedla militære myndigheter byggeforbud her, og planene måtte legges vekk. Oslo Byes Vel foreslo i 1840-årene å opparbeide plassen som park, og dette ble realisert i 1869. Da hadde plassen utsikt til sjøen Bjørvika. Parken tiltrakk seg lyssky virksomhet og ble ikke så mye brukt av befolkningen som man hadde håpet. I 1930-årene ble Grev Wedels plass lagt ut til parkeringsplass. Under annen verdenskrig var plassen brukt til brakker og tilfluktsrom, en tid etter krigen til bensinstasjon. Grev Wedels plass ble opparbeidet som park på nytt og gjenåpnet i 1988. Planer i forbindelse med Fjordbyen På 2000-tallet arbeides det, som del av Fjordbyen, med planer om park fra Grev Wedels plass til sjøfronten, og å gi området her og nordover langs Bjørvika et representativt preg. Alléen på Grev Wedels plass er tenkt forlenget til sjøfronten.
Er her hvert år før jul for å få med meg kirkens Bymisjon adventskonsert. Flotte lokaler. Ikke alle seter man ser like mye, men stedet i seg selv er flott!
Er på Mental Helse sin årlige landskonferanse for 5. året på rad. Som vanlig er Gamle Logen en fantastisk ramme rundt arrangementet
Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Gamle Logen.

Oslo mat og drikke

åpningstider, plassering. Grev Wedels Plass 2 oslo restauranter kart bykart, satellitt visning. Gamle Logen adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Gamle Logen. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Gamle Logen med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Nærliggende lignende selskaper
Rest Rest 148 meter Særdeles god opplevelse på alle mulige måter!
Statholdergaarden Statholdergaarden 184 meter Vi var fornøyd med mat, veldig god opplevelse med smaksmeny, men ikke men vinmeny. Pr...
Madu Madu 217 meter Forferdelig mat. Laks som duppet i en liter saus er ikke greit å servere som hovedret...
Comfort Hotel Børsparken Comfort Hotel Børsparken 321 meter Det laveste rangerte hotellet innenfor Choice kjeden og det bærer det alle preg av, s...
Cacas Cacas 360 meter Dessverre må jeg gi en stjerne for å få skrevet noe her, hadde det vært mulig å få sk...
Posthuskvartalet Posthuskvartalet 395 meter
De Ville's De Ville's 468 meter
Neo Tokyo Neo Tokyo 521 meter Jeg liker Neo Tokyo de har mye anime jeg kjøpte min Body Pillow som er egentlig Hatsu...
Stortorvet Charlies Kebab House Stortorvet Charlies Kebab House 530 meter Kebab med god smak og friske grønnsaker til fin pris. Hyggelig service.
Solsiden Restaurant Solsiden Restaurant 532 meter Hyggelig å service minded personale på servitør /somlier siden . Bra vin utvalg. ...
Atlas Brasserie Atlas Brasserie 539 meter Vi hadde bord i restauranten. Prøvde litt av hvert på menyen. Fikk en rett på to fat,...
Oslo Fjordcruise Oslo Fjordcruise 547 meter Oi da! Dette var en så vakker opplevelse! Oslofjordens skjønnhet er uovertruffen og v...
Max Hamburger Max Hamburger 554 meter
Flavours Food Market Flavours Food Market 576 meter Utrolig gode boller av alle slag - og for et par år siden solgte de byens uten tvil b...
Lett & Godt Lett & Godt 661 meter
Da Vinci Da Vinci 664 meter Ekstrem dårlig service, slurvete servitører. Dårlig mat som ikke bærer noe preg av å ...
Restaurant Foodie Restaurant Foodie 667 meter The best Asian food in Oslo! I have been here several times with friends and colleagu...
Stock Stock 669 meter Lett tilgjengelig plassering, spennende meny. Betjeningen både hyggelig, profesjonell...
Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler