facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Vikingskipshuset

Info

Currently closed to prevent corona virus.

The Viking Ship Museum is the home of the world’s best perserved Viking Ship, as well as other discoveries from the Gokstad, Oseberg and Tune ships.

Historie

I Vikingskipshuset er de best bevarte vikingskipene stilt ut. Skipene ble funnet i fire store gravhauger hvor de var satt ned for å være farkoster for sine rike eieres siste reise til dødsriket.

OSEBERGSKIPET ble bygget omkring år 820 og brukt som gravskip for en mektig kvinne og hennes tjenerinne i 834. Skipet er bygget i eik og er 21,5 meter langt og 5 meter bredt. Inkludert styrmann og utkikk, er det nødvendig med 32 mann for at skipet skal være fullt bemannet.
I et gravkammer i skipet lå to døde kvinner i en oppredd seng. Skipet rommet også et fantastisk utvalg gravgaver til bruk i evigheten; tre praktsleder, en vogn, fem utskårede dyrehoder, fem senger og skjeletter fra 12 hester. I Vikingskipshuset er blant annet de tre praktsledene, vognen og fire av dyrehodene stilt ut.

GOKSTADSKIPET er bygget omkring 890 og brukt som gravskip for en høvding omkring år 900. Skipet er ca. 23 meter langt og ca 5. meter bredt og førte 32 skjold på hver side, malt vekselvis i gult og sort. I gravkammeret lå en mann i 40-årene.
Gravrøvere har tidlig plyndret graven, det ble ikke funnet våpen blant gravgavene. Men det ble funnet et spillebrett med spillebrikker, seletøybeslag av jern, bly og forgylt bronse, kjøkkenutstyr, seks senger, ett telt, en slede og tre små båter. Med i graven var også 12 hester, seks hunder og en påfugl.
Fra Gokstadgraven er det blant annet utstilt sengestolper, seletøybeslag og småbåter.

TUNESKIPET var det første vikingskipet som ble funnet og er stilt ut slik det ble funnet. Skipet er klinkbygd i eik og fra ca. 900. tuneskipet gar sannsynligvis vært et raskt, havgående skip. I gravkammeret lå det en mann. Det ble funnet blant annet rester av våpen og en ringbrynje, en terning, deler av en ski og skjelettet til en hest.

Vikingskipshuset er en del av Kulturhistorisk museum, som er et eget fakultet ved Universitetet i Oslo.



"Come face to face with some of the world's greatest Viking treasures! Experience the best-preserved Viking Ships in the world and unique burial artefacts from boat graves around the Oslo Fjord. These ships have been on voyages of the sea before they became the final resting place for their wealthy owners. Here you will see incredible woodcarvings, mysterious skeleton remains and an immersive film that takes you into the Viking era. This is a museum experience out of the ordinary.Two Museums for the price of one! With a ticket to the Viking Ship Museum, you also get a free pass to the Historical Museum within 48 hours."
Adresse: Huk aveny 35, 0287 Oslo, Norway
Telefonnummer: 22855050
By: Oslo
Rute: Huk aveny 35
Postnummer: 0287



relaterte søk: Vikingskipshuset nytt, Vikingskipshuset åpningstider, Museum Oslo, Kulturhistorisk museum, Viking museum Norge, Kulturhistorisk museum pris, Historisk museum Oslo, Osebergskipet
Anmeldelser
Hvis Du elsker Vikinger og Norrøn mytologi, er Et besøk Til Oslos Vikingskipsmuseum et must. Dette verdensberømte museet huser tre Av De best bevarte Vikingskipene som noen gang er funnet, samt et vell av andre gjenstander fra Vikingtiden. Museets tre hovedskip er Gokstadskipet, Osebergskipet Og Tuneskipet. Gokstadskipet er det største og best bevarte Av de tre, og ble brukt som gravskip for en rik Vikinghøvding. Osebergskipet Er et vakkert eksempel På Vikingskipsbygging, og ble brukt som seremoniskip. Tuneskipet er det minste Av de tre, men er ikke mindre interessant. Den ble funnet med restene av En Vikingkvinne, og antas å være et gravskip for henne. I Tillegg til De tre hovedskipene, huser Vikingskipsmuseet også et vell av mindre gjenstander, inkludert våpen, verktøy og hverdagsgjenstander som Ble brukt Av Vikingene. Det er også mye informasjon Om Vikingenes livsstil, noe som gjør museet til et utmerket sted å lære mer om disse fascinerende menneskene. Totalt sett er et besøk På Vikingskipsmuseet en hyggelig og lærerik opplevelse. Museet er svært godt organisert, og viser er fascinerende og informativ. Hvis Du har interesse For Vikinger eller Norrøn mytologi, er dette definitivt stedet å dra.
Kjempespennende å besøke Vikinskipshuset! Det ga kunnskap og inntrykk om skip, gravferd og ritualer fra Viking tiden. Flott utstilt av mange spennende funn fra daglige sysler og den ellers flotte utsmykkingen i tre og metaller!
Helt fantastisk museum for de som er interessert i histore og vikingtida! Veldig bra og veldig fascinerende - Mye historie og flotte gjenstander. Helt utrolig hvor mye de fant sammen med Osebergskipet, for en skatt!
Dette stedet må man bare besøke, men bortsett fra de 3 vikingskipene er det ikke så veldig mye å se. Bør kombineres med et besøk på avdelingen i Karl Johans gate.
Godt og gammelt museum som er beriket med unike nasjonalskatter. Interessant og lærerikt besøk. Får vist hvor avanserte teknikker og teknologi vikingene hadde. Panoramafilm i tak og på vegger av vikingenes historie ga besøket et løft.
Jeg opplevde vikingskipshuset veldig bra. Det var ikke noe som jeg syntes var feil i huset. Det var mange store vikingskip der. Også var det sånne små, men også store gjenstander vikingene hadde i skipene sine, de syntes jeg var skikkelig kult å se på. Jeg så en stor hestevogn, den var skikkelig mye dekorert. De viste film om vikingene, hadde offentlige toaletter og det var en flott suvenirbutikk der. Butikken var ganske dyr, og hadde ikke så stort utvalg, men det var jo ikke på grunn av den jeg var der. Jeg ga annmeldelsen min 5 stjerner, fordi det var ikke noe gærnt der. Gjerne sjekk ut instagramen min under brukernavnet @joavnna ;
fint museum litt lite men det går fint alle turister burde ta en titt here
Fint lite"museum" med en interessant utstilling av flere vikingskip. Savnet enda flere gjenstander. Synd at de befinner seg i et annet museum. Blir sikkert enda bedre med det nye museet som er planlagt.
Er du interessert i historie er dette stedet å besøke. Forfedrene/mødrene våre er bare å bøye seg i støvet for. De flotte filmene er stemningsfulle og interessante. Sett av god tid, her er mye info. Og mange detaljer å få med seg for de som liker å gå litt dypere i funnene. Buss 30 setter deg av på dørterskelen
Nydelige skip! En del er lukket nå pga. utbyggingen som snart startet, men fortsatt absolutt verdt turen.
Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Vikingskipshuset.

Oslo historisk museum

åpningstider, plassering. Huk aveny 35 oslo reisebyrå kart bykart, satellitt visning. Vikingskipshuset adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Vikingskipshuset. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Vikingskipshuset med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;



Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler