facebooktwitterpinterest

Anmeldelser, kontaktinformasjon for Together for a better life

Together for a better life

Info

Hjelp oss å hjelpe fattige i Isaan - Nordøst Thailand.
VIPPS: 15183
KONTONR. 1503.76.16203Historie

Marit Olin Pettersen startet i 2014 organisasjonen "Together for a better life". Dette er en offentlig registrert humanitær organisasjon som jobber for å fremme informasjon om Isan - den nordøstlige del av Thailand. Av totalt 70 millioner innbyggere i Thailand, så bor 28 millioner i Isan, hvilket er landets fattigste region.

De aller fleste som jobber innom servicenæringen på turiststedene … alt fra de som vasker på hotellet, de som tar imot deg i resepsjonen, serverer deg frokost … samt jentene som jobber på barene … kommer herfra.

Organisasjonen er allerede i gang med å hjelpe fattige familier, sentre for aidssyke kvinner og barn, samt barn født av hardt arbeidende barjenter, hvor de aller fleste har barn som vokser opp hos nære slektninger i nordøst.
De fleste kvinner har fått barn i tidlig alder, gjerne bare 13 - 15 år, som mor, tante eller andre slektninger har omsorg for. Det kan gå flere år mellom hver gang de får besøk av mamma, på grunn av økonomi og store avstander. Barjentene er storfamiliens hovedforsørgere, og lever under et umenneskelig press for å skaffe penger til familiens levebrød, og har knapt mat til seg selv.

De eldre mottar kun 500 bath i måneden, dvs. ca. 100 NOK, og ingen kan leve på dette lille beløpet i måneden. Inntektene fra risavlingene etc. er tilfeldige fra år til år osv., og offentlige investeringer i regionen står overhodet ikke i forhold til behov for arbeidsplasser, og inntektene for å overleve må hentes utenfra ... og det er det stort sett kvinnene som må sørge for.

Etter å ha møtt kvinnen «Bow» i Hua Hin i 2011 som fortalte sin usminkede historie om sin oppvekst … sitt liv og sin sorg, så fikk jeg et innblikk i en verden jeg ikke visste så mye om. Jeg fikk et innblikk i Thailands virkelighet i Isan – provinsene i nordøst mot Kambodsja og Laos. Denne kvinnen gjorde et dypt inntrykk på meg … og jeg begynte å studere Vietnamkrigen, kulturen, landets historie o.s.v.

I «Smilets land» finner du sjelden sannheten, så jeg bestemte meg for å begynne som «barjente» i Pattaya på min 60-årsdag … i et forsøk på å nå sannheten i hjertene til alle kvinnene som ofte jobbet 20 timer i døgnet i perioder. Jeg ville prøve å forstå en stigmatisert gruppe mennesker som kun kjemper for sin storfamilie … både i høysesong og lavsesong.

Etter 2 år på bar … kun i Norge for søke nytt visum … uten å se TV, lese aviser eller besøke naboen … så levde jeg isolert med jentene i baren og deres kunder. Sakte begynte jeg å nærme meg sannheten … og opplevde uforventet … to … stigmatiserte grupper. Min forutinntatte holdning om menn som oppsøker barene fikk en stygg ripe i lakken. Sannheten er litt annerledes enn den jeg på forhånd kunne ane!! Det finnes mye ensomhet, og det er ikke alltid det er penger i bildet ... jentene er først og fremt avhengig av at noen hjeper dem og gir dem omsorg for seg og sin familie.

Så begynte min reise i Isan, sammen med flere jenter fra barene, for å besøke barna og familiene deres. Flere av dem hadde ikke møtt barna sine på flere år, og barna hadde gjerne sluttet å si «mamma» ... hvilket var hjerteskjærende møter med en virkelighet som jeg ikke trodde var mulig i «Smilets land».

Jeg fant ut at jeg måtte dokumentere dette, og med nyinnkjøpt filmutstyr som jeg overhodet ikke kunne håndtere, la vi i vei rundt omkring i Isan … timevis i bil … hvor jentene og jeg filmet.

Jeg håper dere vil bli med meg videre i dette prosjektet. Jeg trenger deres hjelp til å samle inn klær til eldre, men også selvfølgelig til barn, spesielt de som er født av barjentene, med gjerne en vestlig far !

Hjelp meg frem.... jeg trenger alt ... og jeg skal, i samarbeid med dere sørge for at den minste lille ting kommer frem til de som trenger det mest.

I det hele tatt ... hjelp meg til å gi mennesker i Isan et litt mer verdifullt liv … hjelp meg til å gi dem selvrespekt … hjelp meg til å ta løfte frem problemene … det er ingen skam å være fattig ... hjelp meg til å få mange av barjentene ut av rusproblemer … hjelpe meg til å oppfylle jentenes ønske om egen virksomhet utenfor baren… i det hele tatt … hjelp meg med å få dem videre i livet. Mange har lite eller ingen utdannning, og trenger noen som går ved siden deres underveis, men kvinnene er sterke, tålmodige og ansvarsfulle.
Jg har strtet et eget prosjekt som heter "YES WE CAN" hvor mange jenter ivrig jobber for å finne sin fremtid for seg og sine barn ... utenfor baren. De aller fleste vil vende hjem.

Videre jobber også bevisst med å bedre miljøet for seg og sine ... og jentene håper dete kan få ringvirkninger.
Jeg har som mål å opprette et informasjonssenter i Pattaya, slik at kvinner som overveier immigrasjon til Norge, på bakgrunn av kvalifisert informasjon skal være i stand til å treffe for dem riktige valg med hensyn til immigrasjon, integrasjon og evt. repatriering.
Likeledes gi menn informasjon og forståelse om thailandsk kultur, og den moralske og økonomiske plikt de evt. står ovenfor ved inngåelse av ekteskap med en thailandsk kvinne.

MEN LA DET MED EN GANG VÆRE SAGT!
Dette gjelder slett ikke alle kvinner som velger ekteskap i Norge.
Mange er høyt utdannede kvinner ... kvinner i jobber som meg og deg ... kvinner som jobber hardt for å ta ansvar for sin familie i Thailand.

Det var det … så langt !

Vår oppgave

Vipps: 15183
Bankkonto nr. 1503.76.16203

Adresse: Oslo, Norway
Telefonnummer: 0047 913 75 547
on.efilretteba4@tiram
By: Oslo


Kommenter på dette stedet

Anmeldelser, anvisninger og kontaktinformasjon Together for a better life.

Oslo organisasjon

åpningstider, plassering. Together for a better life adresse, telefonnummer, utsikt over gaten, postnummer. På denne siden kan du finne selskaper som ligner på Together for a better life. På dette nettstedet kan du dele dine kommentarer og erfaringer om Together for a better life med andre mennesker.

Legg til dette kortet på nettstedet ditt;Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra. Personvernregler